Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΑΦΗΝΑΝ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Γράφει ο Σταύρος Κώστας 

 Το εγχείρημά μας να γνωρίσουμε την τοπική κουζίνα του Νομού Πρέβεζας μέσα από τη ματιά της γαστρονομίας και να αναδείξουμε  και να προβάλουμε τους ντόπιους κατοίκους , και όχι συντεχνιακά σχολές μαγείρων που  ίσως απολαμβάνουν δωρεάν προβολή,  που δημιουργούν στον τομέα αυτό ήταν πολύ φιλόδοξο. 
Ήθελε χρόνο, κόπο, γνώση, ανοικτή καρδιά, αγάπη για τον τόπο, προσήλωση και πολλή δουλειά.
Oι κάτοικοι  και οι υποστηρικτές μας εκτίμησαν το έργο μας, ενστερνίστηκαν την ιδέα μας και αγκάλιασαν την προσπάθεια μας. Αφήσαμε παρακαταθήκη , χωρίς τέντες και πανηγύρια και χωρίς σπατάλη χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων !Είμαστε πολύ περήφανοι που  γυρίσαμε σε όλο τον Νομό  χωριό χωριό και αφήσαμε κάποιο έργο πίσω μας.μαζί τους.
 Θα επανέλθουμε με δημοσίευση όλων των συνταγών της έκδοσής μας!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΠΛΗΝΑ ΓΕΜΙΣΤΗ


Στην Ήπειρο, με τις βραχώδεις, τραχιές ορεινές περιοχές της, το κρέας πάντα καταναλωνόταν σε μεγάλες ποσότητες, με τη γίδα, το αρνί και το μοσχάρι να έχουν την τιμητική τους. Μαγειρευτή γίδα με μπόλικη σάλτσα, ολόκληρο αρνάκι γάλακτος ψημένο σε φούρνο με πατάτες, σπληνάντερο από πρόβεια και κατσικίσια εντόσθια τυλιγμένα με έντερα και ψημένα στη σούβλα, φρυγαδέλια από μαριναρισμένα κομμάτια από συκώτι αρνιού τυλιγμένα σε σκέπη (μπόλια) και περασμένα σε σουβλάκια που ψήνονται στη σχάρα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την αφθονία των μανιταριών, των κάστανων και άλλων καρπών του δάσους που συνόδευαν τα κρέατα στα μαγειρευτά φαγητά.
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΣ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!