Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Στέλλα Βαρτελάτου: "Το Μάιο του 2019 θα διεκδικήσω τον Δήμο Πρέβεζας και μόνο οι πολίτες θα κρίνουν την επιλογή μο

Στέλλα Βαρτελάτου: "Το Μάιο του 2019 θα διεκδικήσω τον Δήμο Πρέβεζας και μόνο οι πολίτες θα κρίνουν την επιλογή μου"
Την απόφασή της να διεκδικήσει το δήμο της Πρέβεζας ως υποψήφια δήμαρχος γνωστοποίησε σήμερα η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Στέλλα Βαρτελάτου με ανακοίνωσή της.

Η κα Βαρτελάτου ασκεί κριτική στη νυν δημοτική αρχή κατηγορώντας το δήμαρχο για ατολμία, μικροπολιτική αντίληψη, ευθυνοφοβία και αβελτηρία με μοναδικό σκοπό να διατηρηθεί στη καρέκλα.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για τη Πρέβεζα!
Είναι η μοναδική σκέψη που κυριαρχεί στο μυαλό μου μετά από 9 χρόνια συνύπαρξης και παρακολούθησης την πορείας της νυν Δημοτικής Αρχής. Μια Δημοτική Αρχή που 9 χρόνια τώρα δεν έχει αλλάξει την Πρέβεζα.
Η μοναδική μας Πόλη που βρέχεται ταυτόχρονα από τον Αμβρακικό κόλπο και το Ιόνιο Πέλαγος. Η ιστορική μας Πόλη σταυροδρόμι πολιτισμών, συνέχεια της Αρχαίας Νικόπολη, με το λιμάνι της άλλοτε σημείο αναφοράς για όλη την Ήπειρο. Σε μία περιοχή απαράμιλλης ομορφιάς με την μεγαλύτερη παραλία αμμουδιάς στην Ευρώπη και μια ιδιαίτερη πολιτιστική κληρονομιά.
Όταν το 2010 αποφάσισα να ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση, το έπραξα με γνήσια διάθεση να προσφέρω κάτι από τον εαυτό μου στον τόπο μου, ξεκινώντας με πολλά όνειρα, προσδοκίες και όρεξη για δουλειά και την αυταπόδεικτη φιλοδοξία ενός ανθρώπου που ανήκει στη Νέα Γενιά.
Χάρη, όμως στην ατολμία, την μικροπολιτική αντίληψη, την ευθυνοφοβία, την αβελτηρία του νυν Δημάρχου και έχοντας ως μοναδικό σκοπό να διατηρηθεί στη καρέκλα, η διάθεση μου άρχισε να ατονεί και οι προσδοκίες μου να μειώνονται. Έφτασα και εγώ στο ίδιο σημείο που βρίσκεστε οι περισσότεροι σήμερα: Ότι δηλαδή, δεν αξίζει να ασχολείται κανείς με τα κοινά της γενέτειρας του, διότι το μόνο που γίνεται είναι η διαχείριση της Τοπικής εξουσίας και η δημιουργία μικρο- συστημάτων που βασίζονται στην κατανομή και απορρόφηση των Δημοτικών και Κρατικών πόρων.
Ωστόσο και καθώς τα χρόνια περνούσαν η απογοήτευση άρχισε να γίνεται πείσμα, το πείσμα επιθυμία, η επιθυμία διάθεση και προσδοκία ότι δεν πρέπει να αφήσουμε την Πρέβεζα που αγαπάμε να μαραζώνει και να παραπαίει. Δεν πρέπει να αφήσουμε την Πρέβεζα και τα χωριά της στο δόγμα ότι ΄΄για όλα φταίει η κρατική διοίκηση΄΄,΄΄ για όλα φταίνε όλοι οι άλλοι΄΄. Η χώρα ακόμη και την περίοδο των μνημονίων έχει δεκάδες παραδείγματα Δήμων που με σχέδιο, οργάνωση, συνέργειες αναδεικνύουν τον τόπο τους, ενισχύουν τις υποδομές τους και στηρίζουν την οικονομία τους.
Δυστυχώς ο Δήμος μας με την σημερινή σύνθεση του ενώ δικαίως ανανέωσε την εμπιστοσύνη το 2014 στη συνέχεια απέτυχε οικτρά να δικαιώσει τις προσδοκίες μας. Για αυτούς τους λόγους τον Μάιο του 2019 θα διεκδικήσω τον Δήμο Πρέβεζας και μόνο οι πολίτες θα κρίνουν την επιλογή μου.
Αν δεν δώσουμε όραμα και αναπτυξιακή προοπτική ο Δήμος μας θα βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στην αφάνεια και θα παραμείνει μια υπόθεση χαμένων ευκαιριών και χρόνων.
Χρειάζεται μια ΝΕΑ Δημοτική Αρχή γιατί προϋπόθεση της ανάπτυξης είναι η ΑΛΛΑΓΗ των προσώπων που απέτυχαν να τη φέρουν. Για αυτό στη Δημοκρατία δεν περιμένεις να αλλάξουν αυτοί αλλά τους αλλάζεις ΕΣΥ.
Μαζί να βγάλουμε τον Δήμο μας από τα «μνημόνια» που το σύστημα της νυν Δημοτικής Αρχής μας έχει καταδικάσει. Τα κάθε λογής εμπόδια δεν μπορούν να αποτελούν επιχειρήματα αδράνειας και ανικανότητας. Δεν κατέχω ούτε την απόλυτη αλήθεια ούτε μαγικές ικανότητες. Για μένα η συνταγή της επιτυχίας στηρίζεται σε όλους σας σε όλους μας.
Για αυτό σας καλώ όλοι μαζί να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!