Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Χτίζουμε ξανά, αλλάζουμε γενιά!









Αφιερώνουμε το Συνέδριο μας σε όσους βιάστηκαν να καταδικάσουν την προσπάθειά μας. Σε όσους δεν τόλμησαν την ελεύθερη και δημιουργική προσπάθεια και συμβιβάστηκαν με τον κυνισμό, την συναλλαγή και την μετριότητα. Σε όσους παραιτήθηκαν από τον αγώνα για να αλλάξουμε τα πράγματα και ξέπεσαν σε εξαγορές και συγχωνεύσεις.
Είναι η ώρα να τελειώνουμε με όλα αυτά τα συμπτώματα της παρακμής. Φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού και αποφύγαμε τα χειρότερα χάρη στον αγώνα της παράταξής μας. Χάρη στους συμπατριώτες μας που έδωσαν ότι είχαν σ’ αυτή την προσπάθεια. Στα στελέχη μας που δέχονταν πυρά από παντού, ενώ είχαν βάλει την ψυχή τους και έπαιζαν το κεφάλι τους κορώνα γράμματα για όλους μας. Δεν έχουμε δικαίωμα να πουλήσουμε αυτούς τους συντρόφους μας για 30 αργύρια. Ας ψάξουν αλλού οι σαράφηδες για πελάτες.
Εμείς συναντιόμαστε στο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για να χτίσουμε την επόμενη μέρα. Για να χτίσουμε έναν πραγματικό δρόμο μπροστά, πέρα και πάνω από ξεπερασμένα σχήματα που έχουν πάψει να λειτουργούν, προ πολλού. Για να σταθούμε απέναντι στον συμβιβασμό με την εξάρτηση, την στασιμότητα και την παρακμή και να ενώσουμε σε μια προσπάθεια αποκατάστασης, σταθεροποίησης και ανόρθωσης.Για να βάλουμε τέλος στον φαύλο κύκλο από επιζήμιες αυταπάτες και οδυνηρές διαψεύσεις.
Εμείς συναντιόμαστε στο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για να αλλάξουμε γενιά. Για να παραλάβουμε την σκυτάλη από όσους συνήθισαν στο τέλμα και αδυνατούν να ξεκολλήσουν από αυτό. Για να οργανώσουμε την συνάντηση μας με φίλους μας που ένα ανάξιο κατεστημένο υποχρέωσε σε μετανάστευση. Και την αποκατάσταση της ισορροπίας στις συνθήκες της καθημερινής μας ζωής που, εδώ και καιρό, έχουν ανατραπεί ανεπανόρθωτα.
Ξέρουμε καλά ότι με τα σημερινά δεδομένα η προσπάθειά μας δεν μπορεί να πάει μακριά. Ό,τι δοκιμάστηκε και απέτυχε, εάν επαναληφθεί θα αποτύχει και πάλι. Είναι η ώρα να ανασκουμπωθούμε για κάτι διαφορετικό, εάν προσβλέπουμε ειλικρινά σε κάτι καλύτερο. Εάν πραγματικά θέλουμε να δώσουμε ένα τέλος στην εποχή των τεράτων και να χαρούμε για την γέννηση του νέου.
Εμείς, δεν συναντιόμαστε στο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για να μεθοδεύσουμε συναλλαγές με οποιονδήποτε από το χθες. Δεν συναντιόμαστε για να ανταλλάξουμε φιλοφρονήσεις, υποστηρίξεις και επιρροές. Συναντιόμαστε για να αλλάξουμε τα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!