Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Αναμένεται αυστηρό διάβημα της Αθήνας για την παρενόχληση του ελικοπτέρου του Τσίπρα

Απάντηση με ένα αυστηρό διάβημα αναμένεται να δώσει η Αθήνα στην Άγκυρα για την παρενόχληση του ελικοπτέρου με το οποίο μετέβαινε στο Αγαθονήσι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου από τουρκικά μαχητικά.
Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών, το διάβημα της Αθήνας αναμένεται εντός της ημέρας και θα είναι σε αυστηρό τόνο, καθώς η τουρκική ενέργεια παραβιάζει το μορατόριουμ που προβλέπεται για τις εθνικές εκλογές και έγινε σε ένα ιπτάμενο μέσο που μετέφερε τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Σημειώνεται πως κατά την ομιλία του από το ακριτικό νησί, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «τουρκικά μαχητικά ανάγκασαν το ελικόπτερο που με μετέφερε να κάνει χαμηλούς ελιγμούς». «Πρέπει να ξέρουν ότι οι ανόητες αυτές ενέργειες δεν έχουν κανένα νόημα. Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τζάμπα», συμπλήρωσε.
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε το εξής μήνυμα και στην Τουρκία: «Η Ελλάδα σήμερα χτίζει την εθνική της αυτοπεποίθηση. Όχι με κορώνες και λεονταρισμούς. Όχι νοσταλγώντας το παρελθόν αλλά αδράζοντας το μέλλον. Η πατρίδα μας βγαίνει από μια επώδυνη κρίση που την πλήγωσε, αλλά δεν τη γονάτισε» σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Η Άγκυρα, από την πλευρά της, αρνήθηκε ότι τουρκικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Αλέξης Τσίπρας, στο ταξίδι του προς το Αγαθονήσι. Στα συνήθη καθήκοντά τους βρίσκονταν τα τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο που δεν ενεπλάκησαν σε καμιά παρενόχληση, ανέφεραν στρατιωτικές πηγές της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!