Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συγκλονιστική εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ με ομιλήτρια την Φώφη ΓεννηματάΣυγκλονιστική εκδήλωση από την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ Ν. Πρέβεζας με ομιλήτρια την Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά.


Συγκεκριμένα, η άκρως πετυχημένη εκδήλωση, η οποία θύμισε τις εκδηλώσεις των παλαιών χρόνων του ΠΑΣΟΚ, έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στην κατάμεστη Θεοφάνειο αίθουσα. Παράλληλα έγινε η πρώτη επίσημη ομιλία του Δημήτρη Δημητρίου, ως επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Όλον» και Υποψήφιος Περιφερειάρχης.
Ο Ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανόλης Χριστοδουλάκης με τον σύντροφο Γραμματέα ΤΟ Ζηρού Βασίλη Λέντζο
Η κ.Γεννηματά έφτασε στην αίθουσα συνοδευόμενη από τον Γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Χριστοδουλάκη, τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές Καμίνη και Βαρδακαστάνη καθώς και από τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος στον Ν.Πρέβεζας. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον γραμματέα της Νομαρχιακής κ.Θεόφιλο Κετίκογλου, ενώ, αμέσως μετά στο βήμα ανέβηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Δημητρίου (διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ομιλία του). Έπειτα, ομιλία πραγματοποίησε η κ.Γεννηματά με βασικά στοιχεία επίθεσης στην Κυβέρνηση του Σύριζα και προσωπικά στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 


Τέλος, ο κ.Δημητρίου παρουσίασε του πρώτους έξι υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους στην Π.Ε. Πρέβεζας και είναι οι εξής: Γιάννης Γιαμάς, Παναγιώτα Ζήση, Θανάσης Καρακασίδης, Χριστίνα Συγκούνα, Άκης Τσούτσης και Παύλος Φραγκούλης.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν αυδιοικητικοί από διάφορες περιοχές της Ηπείρου, υποψήφιοι δήμαρχοι Νίτσας, Ροπόκης, πρώην Βουλευτές, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, φίλοι και μέλη του ΚΙΝΑΛ.


Στα αξιοσημείωτα καταγράφουμε την παρουσία του Δημάρχου κ.Μπαίλη, ο οποίος είχε χρόνια να παραστεί σε κομματική εκδήλωση, η παρουσία του υποψήφιου δημάρχου Γιώργου Νίτσα καθώς και η παρουσία του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου με τον Αλ Καχριμάνη Περικλή Βασιλάκη. 

Στην ομιλία του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ.Δημητρίου ανέφερε τα εξής:

Αγαπητές Ηπειρώτισσες, αγαπητοί Ηπειρώτες,
Φίλες Πρεβεζάνες και Φίλοι Πρεβεζάνοι

Από την όμορφη Πρέβεζα, απόψε και με την ευκαιρία της παρουσίας, εδώ μαζί μας, της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, απευθύνουμε ένα ευρύτατο κάλεσμα συμπαράταξης και συμπόρευσης σε όλη την Ήπειρο και τους κατοίκους της.
Γιατί το όραμα του συνδυασμού μας όπως αποτυπώνεται και αντικατοπτρίζεται στην ονομασία που επιλέξαμε-«Ήπειρος Όλον»-αυτόν ακριβώς τον σημαντικό και καθοριστικό για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματός μας στον χώρο της αυτοδιοίκησης, επιθυμεί και επιδιώκει να αναδείξει.
Ειδικότερα, το τρίπτυχο «Ολότητα-Ισότητα-Συνεργασία», είναι οι κατευθυντήριοι άξονες του οράματός μας για την Ήπειρο όπως την ονειρευόμαστε.
Μια περιφέρεια, που θα είναι πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις και όχι ουραγός, όπως την έχουμε δυστυχώς συνηθίσει μέχρι τις μέρες μας.
Μία περιοχή που με την ενεργό συμμετοχή και σύμπραξη όσο το δυνατόν περισσότερων κοινωνικών ομάδων και παραγωγικών τάξεων, θα την καταστήσει πρωταγωνίστρια σε όλους τους τομείς. Στους οικονομικούς κλάδους, στην πρωτογενή παραγωγή, στον τουρισμό, την έρευνα, τις νέες τεχνολογίες, την καινοτομία, τον πολιτισμό, σε όλο το φάσμα του κοινωνικού, πολιτισμικού και πνευματικού εγχώριου, τοπικού γίγνεσθαι.
Ήρθε η ώρα να ξεβολέψουμε κατεστημένες σχέσεις , γνωριμίες , συμφέροντα και βολέματα.
Ήρθε η ώρα να εισάγουμε την αξιοκρατία και την επιβράβευση των προσπαθειών και των επιτευγμάτων.
Στην ταραγμένη και ανήσυχη εποχή που ζούμε, το ζητούμενο είναι να μπορέσουμε να δώσουμε κίνητρα και διάθεση στους πολίτες ώστε να μην παραμείνουν αποστασιοποιημένοι και αδιάφοροι για τα κοινά και τη δημόσια ζωή. Βασιζόμενος σε αυτό το σκεπτικό και ορμώμενος από αυτή την πολιτική συλλογιστική και αφετηρία πήρα την απόφαση να δώσω σάρκα και οστά στο εγχείρημα της ενασχόλησής μου με τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές.
Κατά την εκτίμησή μου, δύο είναι οι κύριοι στόχοι που πρέπει να υπηρετεί συνειδητά όποιος αποφασίσει να διεκδικήσει ενεργό ρόλο στη κοινά, πόσω δε μάλλον από μία διοικητική θέση, από ένα πόστο λήψης αποφάσεων και χάραξης πολιτικής.
Πρώτον Να το πράξει επ’ ωφελεία του συνόλου των πολιτών, από τους οποίους εκλέγεται ώστε να τους εκπροσωπεί στην ολότητά τους,  
και δεύτερον να ιεραρχεί, να αξιολογεί, και να θέτει προτεραιότητες στην άσκηση των καθηκόντων του.
 Αυτός ο διττός άξονας ανταποκρίνεται άμεσα στο προσωπικό μου όραμα για τα κοινά, από όταν πρωτοαποφάσισα να ασχοληθώ με τις δημόσιες υποθέσεις, τόσο από τον επαγγελματικό μου χώρο, ώς εκλεγμένος εκπρόσωπος και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων όσο και από την διεκδίκηση της περιφέρειας Ηπείρου.
 Εμφορείται το όραμά μου, από τα εφηβικά και νεανικά μου χρόνια, από τη διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά στους συνανθρώπους και τους συμπολίτες μου, ώστε να κάνω όσο το δυνατόν καλύτερη τη ζωή τους και να λιγοστεύω, στο μέτρο του εφικτού τα προβλήματα και τις δυσκολίες που τους ταλανίζουν και τους ταλαιπωρούν.
Ένα από τα πλέον βασικά ζητούμενα της πολιτικής και κοινωνικής μου δραστηριοποίησης είναι και η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της πολιτικής, και η εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτούς που την ασκούν.
Αυτοί είναι, λοιπόν, οι βασικότεροι λόγοι που με οδήγησαν να ασχοληθώ με το εγχείρημα που σας παρουσιάζω σήμερα την αυτοδιοικητική παράταξη «Ήπειρος Όλον», η υπηρέτηση του δημοκρατικού, προοδευτικού τριπτύχου «Ολότητα-Ισότητα-Συνεργασία»! Πυλώνες και οι τρεις έννοιες, της δημοκρατικής, προοδευτικής αντίληψης για την πολιτική, την αυτοδιοίκηση, και τα κοινά!            

Πρέβεζα
Ευρισκόμενος στην Πρέβεζα, και μιλώντας ενώπιον των πολιτών της, δεν θα μπορούσα παρά να αρχίσω την αναφορά μου στους προγραμματικούς στόχους της παράταξής μας για την Ήπειρο, από τον εν λόγω νομό. Εναν νομό για τον οποίο οι προηγούμενες περιφερειακές διοικήσεις δεν επεφύλαξαν, δυστυχώς, την καλύτερη δυνατή αντιπετώπιση, με αποτέλεσμα να θεωρείται, δικαίως και να είναι παραμελημένη...

Οσον αφορά τη συγκοινωνιακή υποδομή και τις μεταφορές, ο νομός Πρέβεζας είναι απομονωμένος και αποκομμένος από τους μεγάλους οδικούς άξονες που διατρέχουν και διασχίζουν την Ήπειρο και γενικότερα τη βορειοδυτική Ελλάδα, την Εγνατία και την Ιονία οδό.

Πρέπει επειγόντως, και είναι άμεση προγραμματική μας προτεραιότητα, να εκκινήσουμε τις διαδικασίες για την άρση αυτής της κρίσιμης και ιδιότυπης απομόνωσης, που λαμβάνει τη μορφή του αποκλεισμού από την αναπτυξιακή διαδικασία.

Έτσι θα ενισχυθεί και ο τομέας του τουρισμού που προσελκύει κάθε χρόνο σε όλο το παραθαλλάσιο μέτωπό της η Πρέβεζα, αλλά και ο πρωτογενής τομέας ώς προς τη διακίνηση προϊόντων του γεωργικού και κτηνοτροφικού κλάδου.

Σήμερα δυστυχώς η ανεργία στον νομό βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Το κατακεφαλήν ΑΕΠ, αλλά και η αγοραστική δύναμη των κατοίκων της είναι από τις χαμηλότερες πανελλαδικά (μέσο δηλωθέν εισόδημα 9.775 ευρώ με στοιχεία του 2016 και αγοραστική δύναμη ανά κάτοικο στις 8.000 ευρώ).
Η ανεργία δε, φτάνει στο 25% του ενεργού πληθυσμού, όταν πανελλαδικά κινείται, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στο 18-18,5%.

Η χαμηλή απασχόληση δεν καταπολεμάται με εφάπαξ επιδόματα και επιδοτήσεις ή βραχύβιες συμβάσεις, αλλά με επενδύσεις σε έργα υποδομής, στήριξη της επιχειρηματικότητας στον πρωτογενή τομέα και στον κλάδο του τουρισμού, με προοπτική μακροημέρευσης και υγιούς απασχόλησης που θα εξασφαλίζει στους κατοίκους σταθερό εισόδημα και αγοραστική δύναμη που θα αντιστοιχεί σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης.

Σημαντική είναι και η διασύνδεση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας της Πρέβεζας με το αεροδρόμιο του Ακτίου και την περαιτέρω εμπορική του αξιοποίηση από την πολιτεία, για την ενδυνάμωση και αύξηση του τουριστικού «ρεύματος» προς τις φυσικές ομορφιές και τα πολλά αξιοθέατα του νομού Πρεβέζης όπως η αρχαία Νικόπολη, ο Αχέροντας, το παραλιακό μέτωπο.

Ήδη, όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία, η κίνηση στο αεροδρόμιο του Ακτίου ήταν αυξημένη, όσον αφορά τις πτήσεις προς το εξωτερικό κατά 12%, για το 2018 σε σχέση με το 2017. Στόχος μας είναι να διπλασιασθεί αυτή η αυξητική τάση μέσα στα επόμενα χρόνια. Αυτό όμως προϋποθέτει και απαιτεί, χάραξη ολοκληρωμένης στρατηγικής για την ανάπτυξη του ΑΕΠ σε μία περιοχή, ρόλο που πρέπει να ασκεί μία περιφερειακή διοίκηση που εργάζεται προς όφελος των πολιτών και κατοίκων της Περιφέρειάς της.
Κάτι που επιτυγχάνεται με τη βελτίωση των υποδομών της, των παρεχομένων υπηρεσιών, την ανάδειξη και εξέλιξη των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων και την σωστά σχεδιασμένη ενδυνάμωση και ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης και του παραγωγικού της δυναμικού.

Θα απαιτήσουμε και οι Πρεβεζάνοι να μην πληρώνουν διόδια όταν κινούνται για εργασιακούς λόγους από την υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου.
Θα απαιτήσουμε την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής
Θα απατήσουμε την αποκατάσταση των αρχαιολογικών χώρων και την ανάδειξή τους ώστε να αυξηθεί το τουριστικό προϊόν της Πρέβεζας.
Θα απαιτήσουμε την Τουριστική προβολή της μεγαλύτερης κολυμβητικής ακτής στην Ευρώπη.
Θα απαιτήσουμε η Πρέβεζα να αλλάξει όψη και να οδηγηθεί στην ανάπτυξη.

Η χρονίως χειμαζόμενη και μέχρι πρότινος απομονωμένη Ήπειρος μπορεί!

Εδώ και αρκετά χρόνια η Ήπειρος κατέχει μία αρνητική θέση στους δείκτες οιικονομικής ανάπτυξης, στο κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν και την αγοραστική δύναμη των κατοίκων της, αφού βρίσκεται σταθερά στην πεντάδα των περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους χαμηλότερους οικονομικούς και παραγωγικούς δείκτες.
Είναι από τις πλέον πληττόμενες περιοχές της Ελλάδας, από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας από το 2010 μέχρι και τώρα. Το μέσο κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ηπείρου φτάνει μόλις και μετά βίας τις 11.875 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 90% του μέσου εθνικού όρου και μόλις στο 61% του μέσου ευρωπαϊκού... Η ανεργία για το 2018 κυμαίνεται στον μέσο ετήσιο όρο του 24,5% και στις νεανικές ηλικίες, μέχρι τα 24 έτη εκτοξεύεται στο 58%...

Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ, μόνο τον περασμένο Ιανουάριο χάθηκαν, συνολικά στην Ήπειρο 1.549 θέσεις εργασίας!
Όσον αφορά την απορροφητικότητα των κονδυλίων ενός από τους μοχλούς ανάπτυξης για κάθε ευρωπαϊκή χώρα, το ΕΣΠΑ και τα ποσοστά απορρόφησης κονδυλίων για έργα υποδομής, από αυτό, για την πενταετία 2014-2018 η Ήπειρος βρίσκεται και εκεί κάτω από τον εθνικό μέσο όρο, στο 23,87% (πρώτη στον σχετικό πίνακα η Στερέα Ελλάδα με ποσοστό 36,53%).
Όσο για το ποσοστό των καινοτόμων επιχειρήσεων επί του συνόλου της επιχειρηματικότητας ανά Περιφέρεια, για την τριετία 2012-2014, τα στοιχεία είναι και εκεί απογοητευτικά... Ο πανελλαδικός μέσος όρος βρίσκεται στο 51%, ενώ στην Ήπειρο πέφτει μόλις στι 37,6% στην τελευταία θέση.
Η άρση της απομόνωσης από την υπόλοιπη Ελλάδα και τα Βαλκάνια, με την κατασκευή δύο μεγάλων οδικών αξόνων, της Εγνατίας, και μόλις πρόσφατα της Ιονίας οδού, ήταν το πρώτο, αποφασιστικό και καθοριστικό βήμα για την άρση της πολυετούς απομόνωσης και περιθωριοποίησης της Ηπείρου. Η οικονομική καχεξία και υπανάπτυξη στην οποία είχε «καταδικασθεί» παρά τη θέλησή της, φυσικά, ήρθε ο καιρός να σπάσει, και το ελατήριο των συμπιεσμένων και καταπιεσμένων υγιών, παραγωγικών της δυνάμεων να απελευθερωθεί, να αποσυμπιεσθεί και να εκτιναχθεί προς τα πάνω, απελεθερωμένο από περιορισμούς, δεσμά, εξαρτήσεις και εμπόδια κάθε είδους...

Η σημερινή Περιφερειακή αρχη όπως δείχνουν οι αριθμοί δεν τα κατάφερε γιατι δεν είχε όραμα? Γιατί δεν ήθελε? Γαιτί δεν ήξερε τον τρόπο?
Εχουμε χρεος στους Ηπειρώτες να αλλάξουμε την Ηπειρο. Ξέρουμε το πώς και μπορούμε και θέλουμε

Πρέπει να ξανασχεδιασθεί όλο το εσωτερικό οδικό δίκτυο της Ηπείρου.

Πρέπει να αναδειχθεί η υπεραξία των τοπικών προϊόντων.

Πρέπει να δημιουργήσουμε την τεχνολογική έκρηξη με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου.

Πρέπει να αναδείξουμε παγκόσμια, τις ομορφιές της Ηπείρου.

Πρέπει να απαιτήσουμε η Ήπειρος να ενταχθεί στο καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ σαν τα νησιά του Αιγαίου ως κίνητρο ανάπτυξης.

Πρέπει να κρατήσουμε τους νέους στην Ήπειρο.

Μαζί με τον συνδυασμό «Ήπειρος Όλον» ο τόπος μας μπορεί να κοιτάξει στα μάτια κάθε Ευρωπαϊκή χώρα, πιστεύοντας στις δυνάμεις του και αξιοποιώντας τες!
Η ώρα της Ηπείρου έφτασε!
Πάμε μαζί για την μεγάλη αλλαγή
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ


PrevezaBest 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!