Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Η 21χρονη που πάσχει από το «σύνδρομο της Ωραίας Κοιμωμένης»

Μπορεί να κοιμηθεί επί εβδομάδες, ακόμα και κατά τη διάρκεια των εξετάσεων στο πανεπιστήμιο.
Η 21χρονη Βρετανίδα Rhoda Rodriguez-Diaz είναι φοιτήτρια ψυχολογίας αλλά δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις των σπουδών της καθώς πάσχει από μια σπάνια ασθένεια, το γνωστό ως το σύνδρομο της Ωραίας Κοιμωμένης, που της προκαλεί συνεχόμενο ύπνο μέχρι και 22 ώρες την ημέρα.
Όπως δήλωσε η ίδια, κατά την διάρκεια του πολύωρου ύπνου της σηκώνεται σε κατάσταση «υπνωτικής έκστασης» μόνο για να φάει κάτι πρόχειρο, να πιει κάτι και να πάει τουαλέτα.
Μπορεί να κοιμηθεί συνεχόμενα για τρεις βδομάδες, και κάπως έτσι η 21χρονη έχασε τις γραπτές εξετάσεις στο δεύτερο έτος των σπουδών της και δεν μπόρεσε να προχωρήσει στο επόμενο έτος.
«Είναι αλήθεια ενοχλητικό όταν οι άνθρωποι με αποκαλούν τεμπέλα. Αγωνίζομαι να αντιμετωπίσω τα συμπτώματα (της ασθένειας). Αλλά είμαι αποφασισμένη να μην το αφήσω να έχει μεγάλη επιρροή στη ζωή μου. Αυτό (η ασθένεια) είναι ένα κομμάτι μου αλλά δεν είναι αυτό που είμαι. Είναι κουραστικό γιατί δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω», δήλωσε η Ντίας.
Μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο οι γιατροί διέγνωσαν πως πάσχει από το σύνδρομο Kleine-Levin, από το οποίο πάσχουν 1.000 άτομα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!