Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Το ελληνικό νησί που εκθειάζει η βρετανική Guardian για το φαγητό του

Η πανέμορφη Μήλος κατάφερε να μαγέψει με τη φυσική ομορφιά και τα ολόφρεσκα προϊόντα της δημοσιογράφο της βρετανικής εφημερίδας Guardian, στην ηλεκτρονική έκδοση της οποίας έχει δημοσιευτεί ένα εκτενές ρεπορτάζ για το όμορφο κυκλαδονήσι.
Έτσι, η συντάκτρια Amanda Dardanis δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη γαστρονομία της Μήλου, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως αν και η κοσμοπολίτικη Σίφνος είναι γνωστότερη για την εκπληκτική κουζίνα της, η Μήλος αρχίζει και γίνεται «δυνατός» ανταγωνιστής της με ταβέρνες και εστιατόρια που τιμούν τόσο την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, όσο και τη μεσογειακή.
Ανάμεσα στους λόγους που αξίζει κάποιος να επισκεφτεί τη Μήλο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι και οι αρκετά οικονομικές τιμές καθώς υπάρχουν επιλογές που κανείς μπορεί να φάει ικανοποιητικά από μόλις 10 ευρώ/ άτομο.
Η δημοσιογράφος κατά τη διάρκεια της διαμονής της στο νησί επισκέφτηκε αρκετές ταβέρνες και εστιατόρια σε διάφορες περιοχές της Μήλου (Αδάμαντας, Πολλώνια, Παλαιοχώρι, Μανδράκια, Φυρή Πλάκα κ.α.) και αυτό που της έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι η φρεσκάδα των πρώτων υλών που χαρακτήριζε σχεδόν όλα τα πιάτα τα οποία δοκίμασε. Μπουγιουρντί και γουρουνόπουλο στα πιάτα που λάτρεψε.
Στο κείμενό της η Dardanis δεν παραλείπει να αναφέρει ότι η Μήλος είναι ένα από τα κυκλαδονήσια με τις πιο εντυπωσιακές παραλίες (απαριθμεί περισσότερες από εβδομήντα) της χώρας, καθώς και να κάνει ιδιαίτερη μνεία στο σεληνιακό τοπίο στο Σαρακίνικο (η φήμη του κάνει το γύρο του κόσμου και συγκεντρώνει κάθε χρόνο στο νησί αμέτρητους τουρίστες), το οποίο οφείλεται στους ενδιαφέροντες βραχώδεις σχηματισμούς των ασβεστολιθικών πετρωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!