Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Γιάννης Παπαλέξης Για Τον Δεύτερο Γύρο Στον Δήμο Αρταίων

Θα είμαστε προς την κατεύθυνση της προοδευτικής συμμαχίας

Ενώ αναμένονταν η απόφαση της παράταξης του Ιωάννη παπαλέξη, υποψήφιου Δημάρχου Αρταίων, που ήρθε τρίτος κατά σειρά, για το τι θα πράξουν στον δεύτερο γύρο των εκλογών, ο ίδιος με δηλώσεις του στο arta2day.gr σκιαγραφεί την προσωπική του θέση αλλά και την πρόταση προς τους υπόλοιπους υποψήφιους συμβούλους.
«Ο Αρτινός λαός μας κατέταξε στην τρίτη θέση. Τον ευχαριστούμε για την ψήφο του. Δεν ευχαριστούμε μόνο αυτούς που μας ψήφισαν αλλά και αυτούς που δεν μας ψήφισαν. Όλο τον Αρτινό λαό. Από την τρίτη θέση, λοιπόν, στο δημοτικό συμβούλιο θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και να δίνουμε τον αγώνα μας για το καλό του Δήμου μας και των δημοτών μας» τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης «Γέφυρα στο Μέλλον» που έλαβε ποσοστό 17,4% και καταλαμβάνει στο νέο Δ.Σ Αρταίων την 3η θέση με 6 έδρες.
Σε δήλωσή του στο arta2day.gr ο Γιάννης Παπαλέξης μιλά για το εκλογικό αποτέλεσμα και απαντά για το τι θα πράξει τη 2η Κυριακή, λέγοντας: ««Είμαστε μια προοδευτική παράταξη και εντασσόμαστε στη κεντροαριστερά. Δεν μπορούμε να επηρεάσουμε την ψήφο των δημοτών αλλά σαν παράταξη θα πάρουμε μια θέση. Θα είμαστε προς την κατεύθυνση της προοδευτικής συμμαχίας και της προοδευτικής διακυβέρνησης».
Μάλιστα στην ερώτηση εάν με την δήλωσή του «φωτογραφίζει» τον συνδυασμό της κας Ταπραντζή, ο Γ. Παπαλέξης σημειώνει «Όλα είναι ανοιχτά, το πιο πιθανό είναι αυτό».
Μη αναμενόμενο
«Το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο. Παρόλαυτα είμαστε τρίτοι με περίπου 18%, δύο μονάδες πίσω από τον δεύτερο. Είναι σεβαστό το αποτέλεσμα, δεν το αμφισβητεί κανένας. Ο Αρτινός λαός μας κατέταξε στην τρίτη θέση. Τον ευχαριστούμε για την ψήφο του. Δεν ευχαριστούμε μόνο αυτούς που μας ψήφισαν αλλά και αυτούς που δεν μας ψήφισαν. Όλο τον Αρτινό λαό. Από την τρίτη θέση, λοιπόν, στο δημοτικό συμβούλιο θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και να δίνουμε τον αγώνα μας για το καλό του Δήμου μας και των δημοτών μας.
Για τον δεύτερο γύρο
«Εμείς είμαστε μια προοδευτική παράταξη. Είμαστε στην κεντροαριστερά. Πέρα από τα κομματικά όμως είμαστε εδώ για να προσφέρουμε στον τόπο. Αύριο θα συνεδριάσουμε για να δούμε πως θα κινηθούμε από εδώ και πέρα. Προφανώς, δεν είμαστε διατεθειμένοι και δεν μπορούμε, θεωρώ, να επηρεάσουμε την ψήφο όλων των πολιτών. Εμείς σαν παράταξη θα πάρουμε μια θέση και θα είμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Δηλαδή, προς την προοδευτική συμμαχία και προς την προοδευτική διακυβέρνηση. Αυτό θεωρώ και αυτό θα είναι η εισήγησή μου.
Αύριο το απόγευμα (σ.σ. την Τρίτη) συνεδριάζει η παράταξη για να μπορέσει να αποφασίσει για αυτό το θέμα. Πρόλα αυτά, επαναλαμβάνω και θέλω να γίνει κατανοητό ότι η ψήφος των πολιτών είναι ανεξάρτητη. Δεν μπορούμε να επηρεάσουμε και να καθοδηγήσουμε τον κόσμο.
Όλα ανοιχτά
Στην ερώτηση αν η πρόταση προς την προοδευτική συμμαχία, θα αφορά στήριξη στον δεύτερο σε ψήφους συνδυασμό, της κας Ταπραντζη, ο κ. Παπαλέξης δήλωσε: «Όλα είναι ανοιχτά. Το πιο πιθανό είναι αυτό. Εμείς είμαστε στο χώρο αυτό, είμαστε μια προοδευτική παράταξη, άρα οι κοντινοί μας χώροι είναι αυτοί. Και συνδυασμοί και παρατάξεις που έχουν περίπου το ίδιο πρόγραμμα που έχουμε εμείς.
Πιστεύω την Πέμπτη θα αποφασιστεί αυτό. Θέλουμε δύο, τρεις μέρες να το συζητήσουμε να δούμε πως ακριβώς θα πράξουμε.
Συνεργασίες ανά θέμα
Για την λειτουργία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, με δεδομένη τη σύνθεση, ο κ. Παπαλέξης είπε: «Είναι ένα ζήτημα το πώς θα λειτουργήσει. Κατά την άποψή μου, δεν είναι εύκολο να βρεθούνε συμμαχίες, αν θέλετε, μόνιμης βάσης. Γιατί, όποιες παρατάξεις συνεργαστούν, αναγκαστικά θα συγχωνευτούν, κάτι το οποίο δεν νομίζω να το δεχτούνε αυτό οι διάφορες παρατάξεις. Ως εκ τούτου θεωρώ ότι είναι πιο πιθανό να πάνε στις συνεργασίες ανά θέμα. Αυτό εκτιμώ από την εμπειρία μου. Παρόλαυτά θα φανεί.
Τώρα, ο πρώτος συνδυασμός, ποιος θα εκλεγεί είναι ένα θέμα πως θα λειτουργήσει. Και ειδικά αν εκλεγεί ο δεύτερος συνδυασμός, έχοντας ένα ποσοστό έξι μόνο συμβούλων, όταν απαιτούνται 17 για την πλειοψηφία, αυτό είναι ένα ζήτημα. Και αυτό πρέπει να λυθεί.
Από την άλλη μεριά, και ο πρώτος συνδυασμός που έχει δώδεκα και πάλι πρέπει να βρει τους υπόλοιπους πέντε, τους οποίους δεν ξέρω πως μπορεί να τους βρει σε μόνιμη βάση.
Αλλά, όμως, περιστασιακά για ένα θέμα προφανώς θα βρίσκονται, γιατί τώρα πια η ψήφος θα είναι προσωπική και θα έχει ευθύνη. Δεν θα είναι παραταξιακή και να κρύβεται ο καθένας πίσω από την παραταξιακή ψήφο.
Ο καθένας που θα ψηφίζει ναι ή όχι θα πρέπει να το δικαιολογεί και να δικαιολογείται στους πολίτες.
Για το εκλογικό αποτέλεσμα
Πως είδε το αποτέλεσμα, ρωτήθηκε ο κ. Παπαλέξης επειδή ακουγόταν τις τελευταίες μέρες ότι μπορεί να πάει η παράταξή του και στο δεύτερο γύρο. Ο κ. Παπαλέξης απάντησε: «Η κάλπη έχει απρόβλεπτα. Έβγαλε αυτό το αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι πληρώσαμε σε ένα μέρος τον έτερο δικομματισμό. Την πόλωση των δύο κομμάτων, που συνέπιπταν με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οπότε αυτό συμπαρέσυρε κι εμάς.
Ανάμεσα, λοιπόν, στους δύο μεγάλους πόλους που υπάρχουνε, εκεί λοιπόν, συντριφτήκαμε και μείναμε λίγο πίσω. Αυτό αποφάσισε ο Αρτινός λαός. Εύχομαι να μην το μετανιώσουνε!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!