Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Νέο ηχηρό μήνυμα νίκης από την πρώτη Κυριακή έστειλε και το Θεσπρωτικό στη δυναμική εκδήλωση των εγκαινίων του εκλογικού Κέντρου.






Ο Δήμαρχος Νικόλαος Καλαντζής ανακοίνωσε 11 νέα έργα


Μετά την ενθουσιώδη συγκέντρωση στα εγκαίνια του εκλογικού Κέντρου Φιλιππιάδας, μία ακόμη δυναμική συγκέντρωση για τη “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ” για τον Δήμο Ζηρού” πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 9 Μαΐου στα εγκαίνια του εκλογικού Κέντρου στο Θεσπρωτικό. Το κέντρο της πόλης πλημμύρισε από κόσμο, ο οποίος έστειλε δεύτερο ηχηρό μήνυμα νίκης.   

Στη συγκέντρωση του συνδυασμού “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ για το Δήμο Ζηρού” έδωσαν το “παρών' δημότες και κάτοικοι από κάθε Τοπική Κοινότητα της Δ.Ε. Θεσπρωτικού αλλά όχι μόνο.
Ο Δήμαρχος κ. Νικόλαος Καλαντζής και υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές του Μαΐου, επανέλαβε -καταχειροκροτούμενος- το ξεκάθαρο μήνυμα και κάλεσμα προς τους δημότες για νίκη από την πρώτη Κυριακή.
Περιέγραψε την τραγική κατάσταση στην οποία παρέλαβε η σημερινή διοίκηση τον Δήμο από την προηγούμενη, έναν Δήμο όπως χαρακτηριστικά τόνισε: “Δίχως όραμα, δίχως οργάνωση, δίχως αξιοπιστία προς τους πολίτες, δίχως αναπτυξιακές προοπτικές”
Και πρόσθεσε: “Σήμερα ο Δήμος έχει αλλάξει. Είναι νοικοκυρεμένος. Αλλάξαμε την κουλτούρα διοίκησης, οργανώσαμε τις υπηρεσίες, δημιουργήσαμε κοινωνικές δομές, ολοκληρώσαμε έργα που 'λίμναζαν' επί σειρά ετών, εκπονήσαμε μελέτες και προχωρήσαμε δεκάδες μικρά και μεγάλα έργα.
Ειδική αναφορά έκανε στις αναπλάσεις που έγιναν ή δρομολογήθηκαν στο Θεσπρωτικό. Την ανακαίνιση, αξιοποίηση και ενεργειακή αναβάθμιση του παλαιού πέτρινου Σχολείου, το σχέδιο ανάπλασης της Πλατείας στο Μεσοχώρι, όπου θα κατασκευαστεί και ανοιχτό θέατρο 400 θέσεων. Συνολικά ανακοίνωσε την κατασκευή έντεκα νέων έργων, που θα αναβαθμίσουν την περιοχή και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. 
Για την Κεντρική Πλατεία του Θεσπρωτικού αφού παρουσίασε την κάτοψη του ήδη δημοπρατημένου έργου καυτηρίασε τη στάση του πρώην Δημάρχου ο οποίος με υπόμνημά του στο Δημοτικό Συμβούλιο εξέφραζε τους λόγους που δεν πρέπει να γίνει η πλατεία....  “Όσα εμπόδια και αν ορθώσουν η Πλατεία του Θεσπρωτικού θα γίνει μαζί με τον κόμβο στην είσοδο της πόλης από το Ριζοβούνι, αλλά και την ανακαίνιση του σημερινού πεζόδρομου μέχρι το ύψος του υποθηκοφυλακείου, ανέφερε χαρακτηριστικά.  Αναφέρθηκε επίσης στις ανακατασκευή των εγκαταστάσεων στον Αθλότοπο, τις εργασίες ανακαίνισης του Σταδίου “Κατερίνα Θάνου” τις παρεμβάσεις και ανακαινίσεις των αθλητικών χώρων στα Σχολεία, την κατασκευή παιδικών χαρών με βάση τα σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας, την μελέτη που εκπονείται για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο Θεσπρωτικό, για τις παρεμβάσεις στα δίκτυα ύδρευσης όλου του Δήμου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο δίκτυο Παπαδατών το οποίο αντικαθίσταται πλήρως, το δίκτυο των Μελιανών που οι κάτοικοι δεν είχαν ύδρευση από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο, τα εσωετρικά δίκτυα Νικολιτσίου, Πολυσταφύλου, την οριοθέτηση των ρεμάτων στον οικισμό Τύρια κ.ά. Τόνισε επίσης την ίδρυση των Κοινωνικών δομών του Δήμου, με το Κοινωνικό Παντοπωλείο να λειτουργεί στο Θεσπρωτικό. 
Στη συνέχεια της ομιλίας του επανέλαβε ότι αντίπαλος στις εκλογές δεν είναι το χθες. Είναι τα προβλήματα των πολιτών και το αύριο του τόπου. 
Ειδική αναφορά έκανε στο Συμπόσιο γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου το οποίο διοργανώθηκε στο Θεσπρωτικό και τη μεγάλη απήχηση που είχε ευχαριστώντας για μία ακόμη φορά, τα μέλη των συλλόγων, τους παραγωγούς, τους επιχειρηματίες και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία του.  

Δίνοντας το στίγμα της επόμενης μέρας για όλο τον Δήμο Ζηρού, είπε ότι “στόχος μας είναι ένας Δήμος σύγχρονος, καθαρός, λειτουργικός, με ανθρώπινο πρόσωπο και απόλυτο σεβασμό στον πολίτη και το Περιβάλλον” Και υπογράμμισε: “Ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε την κάθε Τοπική Κοινότητα και την κάθε γειτονιά ξεχωριστά. Μας ενδιαφέρει η ισόρροπη ανάπτυξη όλου του Δήμου”. 
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη στήριξη των αγροτών αναγγέλλοντας ότι μέχρι το τέλος της νέας διοικητικής θητείας δεν θα υπάρχει κτηνοτροφική μονάδα ή μονάδα αγροτικής εκμετάλλευσης δίχως ασφαλτοστρωμένο δρόμο.
Κλείνοντας αναφέρθηκε στη δυνατή ομάδα της “ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ για τον Δήμο Ζηρού”, ζήτησε από τους πολίτες να κρίνουν και να συγκρίνουν τα ψηφοδέλτια και να στηρίξουν όλους τους υποψηφίους της 'ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ για τον Δήμο Ζηρού, τόσο για το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και για τα τοπικά. Τέλος έστειλε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο μήνυμα αποφασιστικότητας για τη νίκη. Νίκη από την πρώτη Κυριακή και καθαρή εντολή, που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε θα είναι “Νίκη του Δήμου και των Πολιτών”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!