Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Συνέντευξη του Δημάρχου Ζηρού Νίκου Καλαντζή!

Ένας Δήμος στην Ήπειρο, που μπορεί να καυχιέται ότι κατάφερε να εξαντλήσει σχεδόν όλες τις δυνατότητες απορρόφησης χρηματοδοτικών κονδυλίων την περίοδο 2014 -2019 αυτός είναι ο Δήμος Ζηρού. Κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δημοπράτησε έργα συνολικού προϋπολογισμού 46 εκ. Ευρώ, ποσό το οποίο για τα δεδομένα του Δήμου που δεν συγκαταλέγεται σε αυτούς που ονομάζουμε ΄μεγάλους’ είναι ιδιαίτερα σημαντιικό.
Για την επιτυχία του Δήμου Ζηρού, μιλάει στην εφημερίδα μας ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος κ. Νικόλαος Καλαντζής:
«Όταν αναλάβαμε βρήκαμε έναν Δήμο με πολλά βάρη από το ‘χτες’, με κακοδιαχείριση, χωρίς οργάνωση, με καμία αποτελεσματικότητα. Έναν Δήμο δίχως κατεύθυνση και όραμα, που δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει ακόμα και στοιχειώδη προβλήματα της καθημερινότητας» σημειώνει ο δήμαρχος Ζηρού και εκ νέου υποψήφιος Νικόλαος Καλαντζής.
Και συνεχίζει: «Μέσα σε αυτό το αρνητικό περιβάλλον, θέσαμε προτεραιότητες και σχεδιάσαμε ένα προς ένα, τα βήματά μας. Ο στόχος μας ήταν ένας και ξεκάθαρος. Να αναβαθμίσουμε τον Δήμο σε όλους τους τομείς… μέσα από την καλή συνεργασία που αναπτύξαμε με την Περιφέρεια και την κεντρική διοίκηση καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτά τα υψηλά επίπεδα. Εμείς δεν είμαστε της θεωρίας… κάνουμε συνεχώς πράξεις!”.
Όσο για το μήνυμα, προς τους συνδημότες, ο κ. Καλαντζής σημειώνει: «Το μήνυμα που θέλω να στείλω, είναι να στηρίξουν την προσπάθειά μας. Τώρα έχουν τα δείγματα γραφής μας και μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν. Να ενημερωθούν για το πρόγραμμά μας και να ξέρουν πως ότι λέμε ότι θα υλοποιήσουμε για εμάς αποτελεί δέσμευση τιμής».
Η συνέντευξη με τον κ. Καλαντζή:
Πριν αναφερθώ στα πολλά και σημαντικά έργα που δημοπρατήσαμε και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι που τα καταφέραμε, θα ήθελα να πω δύο λόγια για την κατάσταση που παραλάβαμε τον Δήμο το 2014. Όταν αναλάβαμε βρήκαμε έναν Δήμο με πολλά βάρη από το ‘χτες’, με κακοδιαχείριση, χωρίς οργάνωση, με καμία αποτελεσματικότητα.
Έναν Δήμο δίχως κατεύθυνση και όραμα, που δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει ακόμα και στοιχειώδη προβλήματα της καθημερινότητας.
“Κάναμε …πράξεις”
Μέσα σε αυτό το αρνητικό περιβάλλον, θέσαμε προτεραιότητες και σχεδιάσαμε ένα προς ένα, τα βήματά μας. Ο στόχος μας ήταν ένας και ξεκάθαρος. Να αναβαθμίσουμε τον Δήμο σε όλους τους τομείς. Έτσι σηκώσαμε αμέσως μανίκια με τους συνεργάτες μου και τους υπαλλήλους του Δήμου, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω και πιάσαμε δουλειά. Βάλαμε προτεραιότητες, εκπονήσαμε δεκάδες μελέτες με βάση το πρόγραμμά μας και τα αιτήματα της κοινωνίας, τις ωριμάσαμε και στη συνέχεια, μέσα από την καλή συνεργασία που αναπτύξαμε με την Περιφέρεια και την κεντρική διοίκηση καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτά τα υψηλά επίπεδα. Εμείς δεν είμαστε της θεωρίας… κάνουμε συνεχώς πράξεις!”.
ΕΡΩΤ.: Τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίσατε όταν αναλάβατε τη θητεία σας ποια ήταν;
ΑΠΑΝΤ.: “Μπορεί να φανεί κάπως περίεργο, αλλά το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν η αποκατάσταση της αξιοπιστίας των πολιτών προς τον Δήμο. Είχαν προηγηθεί πάρα πολλά με την προηγούμενη δημοτική αρχή, με τους λογαριασμούς του νερού κλπ, τα οποία οι κάτοικοι τα γνωρίζουν, και ο κόσμος δεν εμπιστεύονταν τον Δήμο. Παλέψαμε και μέρα με τη μέρα μπορέσαμε να πείσουμε τους κατοίκους ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και έτσι αποκαταστήσαμε την εμπιστοσύνη.
ΕΡΩΤ.: Θα θέλατε να μας πείτε ενδεικτικά κάποια σημαντικά έργα που προχώρησαν;
ΑΠΑΝΤ.: Πρώτο απ’ όλα το μεγάλο έργο της αποχέτευσης ακαθάρτων στη Φιλιππιάδα, που χρόνιζε στα συρτάρια των άλυτων προβλημάτων της περιοχής μας. Είναι πλέον γεγονός και απομένουν μόνο λίγα σπίτια να συνδεθούν για να ολοκληρωθεί
Επίσης εκτελείται το δίκτυο αποχέτευσης στην Τοπική Κοινότητα Θεσπρωτικού, ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί το δίκτυο αποχέτευσης στη Νέα Κερασούντα.
Στην ύδρευση, όπου κληρονομήσαμε πολλά και δαιδαλώδη προβλήματα, έγιναν πολύ μεγάλα βήματα.Υδρεύουμε τους άνυδρους οικισμούς Ανωγείου και Βούλιστας , τους τελευταίους χωρίς νερό στην Ήπειρο, κάτι που αποτελούσε για χρόνια το μελανό σημείο του Δήμου μας. Παράλληλα εκσυγχρονίζουμε το δίκτυο ύδρευσης στην Πέτρα και στους Παπαδάτες και βελτιώσαμε το δίκτυο ύδρευσης στα χωριά του Δήμου μας που αντιμετώπιζαν προβλήματα.
Επιπλέον εντάξαμε στο ΕΣΠΑ και δημοπρατούμε τις επόμενες μέρες σύστημα αναβάθμισης των δικτύων ύδρευσης και περιορισμού διαρροών, μέσω συστημάτων τηλεμετρίας,
Αναπλάσεις
Ακόμη ρίξαμε μεγάλο βάρος στις αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων και πλατειών. Στη Φιλιππιάδα προχωρήσαμε σε αναπλάσεις στις οδούς Ναπολέοντος Ζέρβα, στη Μπιζανίου, στην πλατεία Μάστακα και βέβαια στην Κεντρική Πλατεία στη Φιλιππιάδα αλλά και στη Νέα Κερασούντα, στο Δρυόφυτο, στην Τύρια, στον Άγιο Γεώργιο και την Κρανιά. Επίσης δημοπρατήσαμε το έργο για την κατασκευή πλατείας στο Θεσπρωτικό, την οποία είμαστε αποφασισμένοι να φτιάξουμε μόλις ξεπεράσουμε κάποια θέματα ενστάσεων.
Επίσης αναβαθμίσαμε διάφορους αθλητικούς χώρους, με σημαντικά μικρά και μεγαλύτερα έργα.
Ανακατασκευάσαμε 22 παιδικές χάρες και μέχρι τέλος του 2019 δεν θα υπάρχει Τοπική Κοινότητα που να μην έχει καινούργια και ασφαλή Παιδική χαρά, φροντίσαμε για τα Σχολεία μας, τις αγροτικές οδοποιίες, τον πρωτογενή τομέα, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και πολλά ακόμη”.
ΕΡΩΤ.: Κλείνοντας ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους πολίτες του Δήμου Ζηρού;
ΑΠΑΝΤ.: Το μήνυμα που θέλω να στείλω, είναι να στηρίξουν την προσπάθειά μας. Τώρα έχουν τα δείγματα γραφής μας και μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν. Να ενημερωθούν για το πρόγραμμά μας και να ξέρουν πως ότι λέμε ότι θα υλοποιήσουμε για εμάς αποτελεί δέσμευση τιμής. Έχουν πει επιγραμματικά ότι η νέα διοικητική θητεία θα είναι εστιασμένη στην κάθε Τοπική Κοινότητα ξεχωριστά, στην κάθε γειτονιά και θα το κάνουμε πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!