Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

ΧΑΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΘΙΣΕΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Ο βασικότερος λόγος που έκανα στροφή στη ζωή μου , το 2004,  "αφήνοντας" την δυνατή θέση μου στο δημόσιο και μάλιστα σε υψηλόβαθμη θέση, ήταν η πάρα πολύ μεγάλη αγάπη για το χωριό μου !



Αν δεν είναι τα τέσσερα χρόνια που προηγήθηκαν η διαρκής επιτυχημένη παρουσία του στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου με την ιδιότητα του Προέδρου στον Δήμο Ζηρού, ως το βασικό στοιχείο που θα κρίνει ο πολίτης έναν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο σε επικείμενες δημοτικές εκλογές, τότε ποιο κριτήριο θα είναι πιο ασφαλές;

Ειδικά στην περίπτωση του Χρήστου Χασίδη η παρουσία του στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ του Δήμου Ζηρού συνέβαλε τα μέγιστα στην αναβάθμιση του χαμένου κύρους του Δημοτικού Συμβουλίου, τοποθετώντας τον πήχυ πολύ ψηλά!

Οι δύο θητείες του είναι ο καθρέπτης και το παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις επόμενες γενιές των δημοτικών συμβούλων, ώστε να μπορέσουν να συγκρίνουν ποιο πρέπει να είναι το ήθος ενός αυτοδιοικητικού, με πόση νηφαλιότητα, γνώση και αντικειμενικότητα θα πρέπει να λειτουργεί κάθε αυτοδιοικητικό όργανο για τη σωστή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου !

Ο Χρήστος Χασίδης έχει λειτουργήσει κατά τέτοιον τρόπο ώστε να αγγίζει το απόλυτο άριστα, στον α΄ βαθμό αυτοδιοίκησης, όσον αφορά στη συμπεριφορά απέναντι στους πολίτες αλλά και στη λειτουργία της παράταξης του συνδυασμού «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» του Νίκου Καλαντζή!

Η εμπειρία του πλέον είναι μεγάλη και έχει όλες τις προϋποθέσεις να λειτουργήσει με την ίδια αποτελεσματικότητα και στη νέα θητεία που είναι βέβαιο ότι θα διατελέσει, καθώς οι ψηφοφόροι θα τον εκλέξουν ως δημοτικό σύμβουλο στον Δήμο Ζηρού.

 Έτσι στη νέα δημοτική περίοδο θα προσέλθει με ισχυρά εφόδια, τα οποία δεν θα είναι όφελος μόνο για την παράταξή του αλλά θα ωφελήσει και όλο τον Δήμο Ζηρού!

Τι να θυμηθούμε από τη θητεία του !

Τη σοβαρή και αξιοπρόσεκτη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, τη σωστή γνώση όλων των θεμάτων που τους απασχόλησαν την προηγούμενη πενταετία;

Την ιώβεια υπομονή του στους αντιξιφισμούς μεταξύ των δημοτικών συμβούλων, τη συνέπεια και την εξεύρεση λύσεων σε πολλά θεσμικά αδιέξοδα, καθιστώντας τον έτσι άξιο να επανεκλεγεί για το κοινό καλό των δημοτών του Δήμου Ζηρού;

Αποτελεί γεγονός ότι επέλεξε τη σωστή και ειλικρινή συνεργασία με όλους τους θεσμικούς παράγοντες του τόπου και δεν είπε στους πολίτες, ούτε κάτι λιγότερο από αυτό που μπορούσε να γίνει ούτε κάτι περισσότερο!

Όπου μπορούσε και δίχως διακρίσεις βοηθούσε αδιάλειπτα και με ευγένεια, κατανοώντας τα προβλήματα των συνδημοτών του. Με το χαμηλών τόνων χαρακτήρα έδινε ιδιαίτερη έμφαση στον ουσιαστικό διάλογο και απέδειξε ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να ανθίσει η αξιοπρέπεια και η ευγένεια.

Ο Χρήστος Χασίδης την ενασχόληση με τα κοινά την αντικρίζει με πολλή αισιοδοξία και με όραμα. Είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει με την ίδια λογική, εκείνη της αξιοπρέπειας, της τιμιότητας και της προσφοράς για τον τόπο του και στη νέα θητεία του ως αυτοδιοικητικός.

  Το επιπλέον προσόν της πολύτιμη εμπειρίας θα τον βοηθήσει αναμφίβολα, να προχωρήσει όλα τα θέματα που μένουν ανοιχτά και απαιτούν λύσεις στον Δήμο Ζηρού.

Ένα είναι βέβαιο ότι στον Χρήστο Χασίδη οι πολίτες του Δήμου Ζηρού βρίσκουν εκείνες τις αρχές και αξίες που αναζητούν οι ψηφοφόροι πολίτες του κάθε Δήμου σε κάθε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο ή επικεφαλής παράταξης.

Αυτές τις αρχές και τις αξίες δεν τια απέκτησε τώρα αλλά έτσι κινείται όλα του τα χρόνια τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο βίο, αντικατοπτρίζοντας η πορεία του όλη τον αδαμάντινο χαρακτήρα του.


Ο βασικότερος λόγος που έκανε στροφή στη ζωή του, το 2004, "αφήνοντας" τη δυνατή θέση του στο Δημόσιο Τομέα και μάλιστα σε υψηλόβαθμη θέση, ήταν η πάρα πολύ μεγάλη αγάπη για το χωριό του!

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΣΙΔΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΕΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ



ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΧΑΣΙΔΗ


Κατάγεται από τη Νέα Κερασούντα. Γεννήθηκε στη Δράμα το 1970. Το 1988 αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Φιλιππιάδας και εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ως μηχανικός Αξιωματικός. Το 1992 ονομάστηκε Σημαιοφόρος Μηχανικός του Πολεμικού Ναυτικού. Υπηρέτησε για 12 χρόνια σε θαλάσσιες μονάδες του στόλου εκτελώντας καθήκοντα Α' και Β' μηχανικού, καθώς και σε επιτελικές θέσεις σε υπηρεσίες στο εξωτερικό και στο Αρχηγείο Στόλου 

Το 2004 κατόπιν αιτήσεώς του αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Πλωτάρχη Μηχανικού και έκτοτε ασχολείται με ιδιωτική επιχείρηση στον κλάδο της πρωτογενούς παραγωγής στη Φιλιππιάδα. Είναι πρόεδρος των Χοιροτροφικών Επιχειρήσεων Ηπείρου από το 2013.

Από το 2014 είναι πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ζηρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!