Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ- ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

Ναι στην προσπάθεια εξυγίανσης της αυτοδιοκητικής ζωής που θα είναι αναγέννηση και όχι οπισθοδρόμηση. 

 Στις τοπικές κοινωνίες  όλοι γνωριζόμαστε και  όλοι ενδιαφερόμαστε λίγο  έως πολύ  για το καλό του τόπου μας . Τούτο κατά συνέπεια σημαίνει ότι μας ενδιαφέρει  από ποια πρόσωπα θα εκπροσωπείται  το δημοτικό συμβούλιο του εκάστοτε Δήμου.
Είναι κοινός τόπος ότι τα άτομα που θεωρούνται κατάλληλα για διοίκηση είναι εκείνα που έχουν όραμα, φρεσκάδα στην σκέψη και τη δράση, «καθαροί» σε κάθε τους προσπάθεια  και στο κοινωνικό έργο που τυχόν έχουν διατελέσει, καταξίωση στην κοινωνία, αποτελεσματικότητα σε ό,τι καταπιάστηκαν, γενικώς έχουν δώσει εξετάσεις , τις πέρασαν επιτυχώς  και έχουν προσφέρει στην κοινωνία.

Ύστερα από την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών και καθώς οδεύουμε για τον δεύτερο γύρο αποκαλύφθηκαν οι ενέργειες πολλών που λειτούργησαν υπόγεια και μεθόδευσαν προς δική τους κατεύθυνση, όσο μπορούσαν  να  το κάνουν και να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα που εκείνους συμφέρει.
Η ίντριγκα, οι υπόγειες διαδρομές, ο καιροσκοπισμός και το προσωπικό συμφέρον, το «εγώ» έναντι του «εμείς», τα είδαμε σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια από κάποιους Φιλιππιαδιώτες να  ακολουθούν τα βρώμικα μονοπάτια με αποκλειστικό και μόνο σκοπό το προσωπικό τους όφελος.

Μάλιστα με πολύ μεγάλη ευκολία κρίνουν κάποιους  συνδημότες τους και συνοδοιπόρους που ανάμεσα στο διεφθαρμένο , το βρώμικο και το παλιό με όλο το συντηρητισμό  και το ρίζωμά τους στην αυτοδιοίκηση προτίμησαν το νέο, το αποτελεσματικό και στήριξαν με τη δύναμη της ψήφου τους υποψήφιους που στελεχώνουν την ανανεωτική και νέα παράταξη, εννοώντας ότι είναι νέα άτομα που εργάστηκαν την προηγούμενη πενταετία με ζήλο και προσέφεραν πολλά στην κοινωνία του Δήμου Ζηρού. Τούτο  βέβαια δε σημαίνει  ότι δεν έναν λάθη ή δεν παρέλειψαν ή δεν έκαναν αστοχίες . 
Άλλωστε  πιστεύω  πως περισσότερο κριτική από εμένα τον ίδιο δεν έκανε  άλλος κανένας!
Οφείλουμε να πούμε ότι σε ένα πενταετές πρόγραμμα που είχαν μπροστά τους σίγουρα και βρέθηκαν μπροστά  σε διλήμματα, αντιμετώπισαν λάθος κάποια προβλήματα ή δεν προσπάθησαν σωστά. 
 Όμως μία δεύτερη ευκαιρία χρειάζεται να τους δώσουμε καθώς δεν γίνονται σκόπιμα τα λάθη,  λαμβάνοντας  και εκείνοι υπόψη ότι δε θα συγχωρούνται συνεχώς τα λάθη.
 Η κρίση των συμπολιτών τους είναι μία μεταβλητή, η οποία κινείται ανάλογα με το έργο τους.

Οι κύριοι αυτοί που θέλουν με κάθε τρόπο να επηρεάσουν , να κρίνουν και να διαμορφώσουν διαστρεβλωμένη εικόνα έναντι της καθαρότητας νέων ανθρώπων που δεν τους βαραίνει το πολιτικό παρελθόν, τους επιδοκίμασαν οι πολίτες του Δήμου Ζηρού, είναι μακριά  από κάθε βρώμικο και λαμογίστικο, από κάθε διαβρωμένο και πελατειακό, από κάθε μορφής διασπάθισης δημοτικού χρήματος.
Ας μην μιλούν λοιπόν με τόση ευκολία και να το παίζουν δήθεν περισσότεροι πατριώτες και κομματικοί παράγοντες.
Η μάσκα τους έχει αποκαλυφθεί, τους διέπει η αυταπάτη ότι εκείνοι λειτουργούν σωστά, ενώ βεβαίως και λειτουργούν υπέρ των συμφερόντων τους.

Ανάμεσα στους δύο  υποψήφιους Δημάρχους που την Κυριακή θα επιλέξει ο κόσμος τους Δήμου Ζηρού έχει το παλιό που προκάλεσε πολλά δεινά στην αυτοδιοικητική-οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου , όμως έχει και το καινούριο που έκλεισε πληγές του παρελθόντος και έχει ακόμη πολλή δουλειά να προσφέρει για την ανόρθωση της τοπικής κοινωνίας, της ανάπτυξης και τη ποιότητας ζωής της Φιλιππιάδας και των περιχώρων της.

Ναι στην προσπάθεια εξυγίανσης της αυτοδιοκητικής ζωής που θα είναι αναγέννηση και όχι οπισθοδρόμηση. 
Αυτό είναι το σύνθημα που θα πρέπει να προσμετρήσουν οι πολίτες του ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!