Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Φώφη Γεννηματά από τα Γιάννενα : «Το χθες είναι αυτοί, το αύριο είμαστε εμείς»

Κοσμοπλημμύρα απόψε στα Γιάννενα στην ομιλία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά
Συγκέντρωση που θύμιζε άλλες εποχές !Η κα. Γεννηματά στην κεντρική της ομιλία, στο ξενοδοχείο Du Lac, αναφέρθηκε στα μεγάλα επίδικα ενόψει των ευρωεκλογών καικαλεσε τους πολίτες να δώσουν ψήφο στο ΚΙΝΑΛ
"Τώρα είναι η ώρα να υπερασπίσουμε την ανοιχτή Ευρωπαϊκή Κοινωνία. Να βάλουμε τέλος στη βία, το φασισμό, τον λαϊκισμό. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με τις πολιτικές...
του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος. 
Όποιος ψηφίζει Μητσοτάκη λέει ναι στον Βέμπερ στη διαρκή λιτότητα που δίνει χώρο στην ακροδεξιά. Για να εξηγούμαστε. Όποιος ψηφίζει Τσίπρα εμπιστεύεται για το μέλλον της Ευρώπης, τον κ. Κούε και την κ. Τόμιτς, την χαοτική ευρωπαϊκή αριστερά στην οποία ανήκει ο κ. Τσίπρας, όχι τους σοσιαλιστές. Για να ξέρουμε τι λέμε" είπε στην αρχή της ομιλίας της.

 Συνεχίζοντας ανέφερε: "Κάθε Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής, δίνει την δυνατότητα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να χτίσουν μια πιο δίκαιη, Δημοκρατική Ευρώπη.

Με τον Φρανς Τίμμερμανς στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 
Γι αυτή την μεγάλη αλλαγή, καλούμαστε να δώσουμε την μάχη στις 26 Μαΐου.
 Κάθε ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι και ψήφος στην παράταξη που προωθεί πετυχημένα τα εθνικά μας συμφέροντα στην Ευρώπη. 
Εμείς είμαστε η Παράταξη που κρατήσαμε τη χώρα στην Ευρώπη, η παράταξη των ΜΟΠ, των Κοινοτικών Πλαισίων, της Σύγκλισης, του Ελσίνκι, του ευρώ. Με την ψήφο σας γυρίζουμε σελίδα και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. 
Εμείς θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών.
 H δική μας παράταξη, πάντα βάζει το συμφέρον των Ελλήνων μπροστά Tο ερώτημα που έρχεται στα χείλη του καθενός που είδε αυτή τη φτηνή διαμάχη ότι είναι :Ποιος νοιάζεται για την Ελλάδα; Και απαντώ :Εμείς νοιαζόμαστε , η δική μας παράταξη, που πάντα βάζει το συμφέρον των Ελλήνων μπροστά.
 Η αγωνία των πολλών είναι να αφήσει η χώρα πίσω της, πραγματικά την κρίση.
Τα παθήματα και τα μαθήματα της κρίσης είναι πολύ πρόσφατα και πολύ διδακτικά για να τα αγνοήσουμε. 
Φοβάμαι ότι ο κ.Τσίπρας και ο κ.Μητσοτάκης θα κάνουν και χειρότερα. Γιατί η πόλωση είναι επιλογή τους, είναι μέρος του σχεδίου τους.
 Τυφλωμένοι από την προσωπική τους ματαιοδοξία και φιλοδοξία δεν μπορούν να δουν την πραγματικότητα και τις ανάγκες της χώρας και του Ελληνικού λαού. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που ο κ. Ερντογάν και οι Υπουργοί του κλιμακώνουν τις προκλήσεις, δεν βρήκαν οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης μια κουβέντα, για να στείλουν ένα μήνυμα Εθνικής Ενότητας και αποφασιστικότητας για την υπεράσπιση των Εθνικών μας δικαίων. Ένα μήνυμα εθνικής ομοψυχίας. 
Ήρθαν ως πρώτη φορά αριστερά και δημιούργησαν τη νέα δεξιά
 Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται και πάλι ως αντιμνημονιακός" τόνισε και έθεσε μια σειρά απο δημόσια ερωτήματα. "Μόνο που τώρα το «σίκουελ» αυτής της ταινίας δεν κόβει εισιτήρια. 
Όρθωσε μας είπε το «δικό του ανάστημα στην Ευρώπη». Αναρωτιέμαι πού και πότε; 
Όταν υπέγραφε το τρίτο και επαχθέστερο Μνημόνιο; 
Όταν δεσμευόταν για τα υπερπλεονάσματα και την Επιτροπεία; Όταν παρέδιδε τον Εθνικό Πλούτο στην τρόικα για 99 χρόνια;
 Όταν αποδεχόταν τους ξένους στις Διοικήσεις των Ελληνικών Τραπεζών; 
Όταν συμφωνούσε στα μέτρα φτωχοποίησης της μεσαίας τάξης και των οικονομικά ασθενέστερων;
Και τώρα επιμένουν στο τρίπτυχο λιτότητα-υπερφορολόγηση-μείωση των κοινωνικών παροχών. 
Αυτό αποδεικνύει το Πρόγραμμα Σταθερότητας που κατέθεσαν πρόσφατα στις Βρυξέλλες. 
Είναι η υπογραφή του κ. Τσίπρα για τον αργό θάνατο της ελληνικής οικονομίας. Πότε όρθωσε το ανάστημα του;
 Όταν αποδεχόταν ,για να κάνει το χατίρι της κας Μέρκελ, να μετατρέψει τα νησιά μας σε αποθήκες ψυχών;
 Ή όταν δεχόταν πρόθυμα να παραδώσει την Μακεδονική εθνικότητα και γλώσσα στις Πρέσπες, για να δεχθεί «φιλικά κτυπήματα στην πλάτη» από τους ισχυρούς; 
Τον Τραμπ, τη Μέρκελ…" είπε η κα. Γεννηματά.
 Συνεχίζοντας η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ειπε:" 
Με μια του κίνηση έκανε τρεις ζημιές. Υποχώρηση στα εθνικά μας ζητήματα. Παρέδωσε όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ενδιάμεση συμφωνία το 1995. 
Ευτελισμός του Κοινοβουλίου με βουλευτές που αλλάζανε κόμμα από μέρα σε μέρα, με βουλευτές δανεικούς, γυρολόγους , πρόθυμους να εκχωρήσουν τη συνείδησή τους για μια καρέκλα.
 Δίχασε τον Ελληνικό λαό. 
Η χώρα μας έχει πληρώσει ακριβά το διχασμό και η παράταξη μας έχει δώσει μάχη για να πετύχει την εθνική συμφιλίωση με τον Ανδρέα και τον Γιώργο Γεννηματά. 
Ποτέ πια διχασμός. Το κίνημα Αλλαγής αυτή τη σημαία σηκώνει. 
Εμείς ως γνήσια πατριωτικό κόμμα το έχουμε ξεκαθαρίσει όχι άλλα παιχνίδια και μεθοδεύσεις στα Εθνικά Θέματα.
  ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ .
 Ένας είναι ο δρόμος για να τα διασφαλίσουμε , Εθνική συνεννόηση, εθνική γραμμή και ενιαίο μέτωπο .
Από τους γείτονες δεν διεκδικούμε τίποτε, δεν παραχωρούμε τίποτα. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του κ. Τσίπρα. Καμιά δέσμευση στο τέλος της θητείας του για τα Εθνικά ζητήματα Οι πολίτες έχουν ανάγκη και το τελευταίο ευρώ αλλά δεν τρώνε και κουτόχορτο" Εξαπολύοντας δριμύτατη κριτική για τα επιδόματα ανέφερε: 
Τώρα ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται παραμονές των εκλογών να εξαγγέλλει εκλογικά επιδόματα.
 Υπογράφει ακάλυπτες επιταγές. Μεταχρονολογημένες. 
Οι πολίτες έχοντας υποστεί τα εξοντωτικά μέτρα του, ιδιαίτερα η μεσαία τάξη που τη διέλυσε , έχουν ανάγκη και το τελευταίο ευρώ. Αφού τους πήρε δέκα, επιστρέφει ένα. 
Αλλά δεν τρώνε και κουτόχορτο. • Νομίζουν ότι δεν γνωρίζουν οι συνταξιούχοι ότι με τα μέτρα τους, τους αφαιρούν την 12η σύνταξη, μια σύνταξη κάθε χρόνο, εδώ και 5 χρόνια; Και συνεχίζουν βέβαια και για τα επόμενα; 
Και ενώ έως τώρα τους αφαίρεσαν 6 δις συνολικά, τους επιστρέφουν 800 εκ. ευρώ ως δήθεν 13η σύνταξη; 
Το επίδομα ευρωεκλογών που θα εξανεμιστεί από τη 1η Γενάρη με την μείωση του αφορολόγητου που ο ίδιος ψήφισε. • Γνωρίζουν οι επαγγελματίες και οι πολίτες ότι αυτός ανέβασε τον ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 24%. 
Και τώρα εμφανίζει ως επίτευγμα την επαναφορά του που δεν είναι και ολόκληρη. Ο καφές του συνταξιούχου παραμένει πικρός, 24% ο ΦΠΑ. 
Ακόμη και τις «120 δόσεις» τις έφερε με μεγάλη καθυστέρηση και το χειρότερο είναι ότι έχει περιορισμούς και εξαιρέσεις.
Τελικά οι 120 δόσεις, είναι 24. Εκβιάζουν δε όσους πρόκειται να βγουν τώρα σε σύνταξη και τους λένε: ή θα πάρετε «ψίχουλα» ως σύνταξη ή δεν έχει ρύθμιση! 
«Ή ψίχουλα ή τίποτα»! Γνωρίζουν οι πολίτες την κατάρρευση του Κράτους Πρόνοιας και Αλληλεγγύης. 
Τα Νοσοκομεία είναι στο κόκκινο. 
Οι εργαζόμενοι στην Υγεία έχουν μειωθεί κατά 9.570 ,τα ΤΟΜΥ στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας απέτυχαν οικτρά. Όσο για το Φάρμακο μόνο η «αμνησία» των Υπουργών του κ. Τσίπρα και η παράλειψη έκδοσης δελτίου τιμών φαρμάκων το 2015, κόστισαν στο δημόσιο 340,4 εκ. ευρώ. Γνωρίζουν την αποδιοργάνωση της Δημόσιας Παιδείας. 
Τα ιδεοληπτικά πειράματα στις πλάτες των παιδιών και των οικογενειών τους. 
Γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανέχεται την βία των κουκουλοφόρων, αυτών που καταστρέφουν και απειλούν, για να ασκήσουν πίεση ακόμα και υπέρ των τρομοκρατών-δολοφόνων.
 Οι πολίτες νοιώθουν απροστάτευτοι, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας σε όλη τη χώρα. 
Αυτά είναι τα πραγματικά έργα και ημέρες της Κυβέρνησης. Φεύγουν αφήνοντας πίσω τους μεγάλη ζημιά και βαριά κληρονομιά. 
Δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ Αριστερά. Δεν είναι Αριστερά η τυφλή υποταγή στη λιτότητα. Δεν είναι Αριστερά η ελεημοσύνη των επιδομάτων. 
Δεν είναι Αριστερά η αλαζονεία της εξουσίας. Ο κ. Τσίπρας με τις επιλογές του, με την πολιτική του εξελίχθηκε σε «μεγάλο χορηγό της δεξιάς» υπογράμμισε. Κατα μέτωπο επίθεση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη λεγοντας: 
Ο κ. Μητσοτάκης πιστός στον στρεβλό κρατισμό και τις πελατειακές σχέσεις Ο κ.Μητσοτάκης κουβέντα δεν έχει πει για τις ευθύνες της παράταξης του στον εκτροχιασμό της οικονομίας και την κρίση, το 2004-09. 
Την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.
 Την κακο-διαχείριση των δημόσιων οικονομικών. Το πάρτι της φαρμακευτικής δαπάνης. Τη διόγκωση του ελλείμματος. 
Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε πάλι τίποτα για την ευθύνη της ΝΔ για τον λαϊκισμό των Ζαππείων. Για την τυφλή άρνησή της ΝΔ να «βάλει πλάτη» στα πρώτα, στα πιο κρίσιμα, χρόνια της κρίσης. 
Τότε που η Ελλάδα ήταν με το ένα πόδι στην κόλαση, και η Δεξιά την έσπρωχνε προς την άβυσσο. 
Λέει ότι το κόμμα του είναι βαθιά λαϊκό και από την άλλη η πολιτική του προωθεί το νεοφιλελευθερισμό. Τελικά ένα είναι βέβαιο, μένει πιστός στον στρεβλό κρατισμό και τις πελατειακές σχέσεις.
 Η αλήθεια φαίνεται. Και με αυτογκόλ. Αποκαλύπτεται ο ίδιος. Δεν μπορεί πια να κρύψει ότι: 
Η στήριξή του στον κ. Βέμπερ, αποτελεί και στήριξη στις πολιτικές της ακραίας λιτότητας που καταστρέφουν την Ευρώπη.
 Επίκεντρο της οικονομικής του πολιτικής είναι ότι η αγορά θα τα λύσει όλα από μόνη της, αντίληψη που αφήνει τους πολίτες στο έλεος της ασυδοσίας της αγοράς. 
Μακριά από τις ανάγκες των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αντιμετωπίζει τον δημόσιο τομέα ως εχθρό. Απεχθάνεται τη λέξη «κοινωνικό κράτος». Επαγγέλλεται δραστικές περικοπές στα Δημόσια Σχολεία , στην Πρόνοια και στη Δημόσια Υγεία. Εξαγγέλλει παρεμβάσεις για τα Δημόσια Νοσοκομεία και πειραματισμούς που μόνο τα μεγάλα συμφέροντα στο χώρο της Υγείας εξυπηρετούν.
Τέτοιες λύσεις ούτε καν η Θάτσερ δεν επιχείρησε στον χώρο της Υγείας. 
Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι και θα παραμείνει δημόσιο, δεν θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση της Υγείας. 
Θα στηρίξουμε το ΕΣΥ όπως κάναμε πάντα! Εμείς μόνο μπορούμε να πετύχουμε την αναγέννηση του. 
 Δεν ενδιαφέρεται για τα εργασιακά δικαιώματα και τις κλαδικές Συμβάσεις. Αδυνατεί να κατανοήσει ότι η νέα τεχνολογία μπορεί και πρέπει να συμβαδίζει με την μείωση του χρόνου εργασίας και την ευημερία των εργαζομένων και των οικογενειών τους και ιδιαίτερα των γυναικών, που, απ’ ό,τι φαίνεται, οραματίζεται να τις κλείσει οριστικά στο σπίτι. 
Βαθιά ταξική η σκέψη του κ. Μητσοτάκη, όταν μιλά για τον «ψυκτικό από το Περιστέρι». 
Το χάσμα ανάμεσα στις δυο όχθες του Κηφισού το γεφύρωσε το ΠΑΣΟΚ. Ίσες ευκαιρίες για όλους τους νέους . 
Δεν θα βάλετε όρια στα όνειρα της νέας γενιάς κ.Μητσοτάκη. Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι η λύση για το αύριο. 
Η πολιτική της οδηγεί στα ίδια αδιέξοδα. Ο Τσίπρας φεύγει, 
Όχι άλλο δεξιά το τιμόνι για τη χώρα. Η χώρα χρειάζεται πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή. Δεν είναι λύση η επιστροφή της δεξιάς. 
Μια λύση υπάρχει για αυτούς που θέλουν να τελειώσουν με τον κ Τσίπρα. Να ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής"
 Ειδική αναφορά έκανε και στην Ήπειρο λέγοντας: "Εδώ στην Ήπειρο φαίνεται το πραγματικό πρόσωπο του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ 
Η χώρα χρειάζεται Προοδευτικές λύσεις. Μόνο ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής μπορεί να τις εγγυηθεί. Εδώ στην Ήπειρο φαίνεται το πραγματικό πρόσωπο του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. 
Βλέπουμε παντού το αποτύπωμα μιας χαμένης 4ετίας. 
Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ δυστυχώς η Ήπειρος βρίσκεται μέσα στις 20 φτωχότερες Περιφέρειες της Ευρώπης, η αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, , έφθασε μόλις στο 23%. Ακόμη και η αναγκαία προέκταση της Ιονίας οδού στο τμήμα Ιωαννίνων-Κακκαβιά έχει γίνει «γεφύρι της Άρτας».
Έμείς θα το αλλάξουμε δουλεύοντας μαζί. Γιατί για μας είναι Εθνικός Στόχος: Καμιά Ελληνική Περιφέρεια στον κατάλογο «φτώχειας». Προχωρούμε με το Σχέδιο Ελλάδα μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Ειδικά για την Ήπειρο, να διεκδικήσουμε ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα στο πλαίσιο της ΕΕ, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της" είπε. Συνεχιζοντας αναέφερε:
"Με το Σχέδιο Ελλάδα θέτουμε συγκεκριμένους στόχους και προτείνουμε συγκεκριμένα μέτρα για να γυρίσουμε σελίδα. 
Για τους Νέους: Πλήρης απαλλαγή για 3 χρόνια από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές για όσους ξεκινούν επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα. 
Για τα Νοικοκυριά: Πλήρης κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης. Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%. Κατάργηση της διάταξης για την μείωση του Αφορολόγητου σε μισθωτούς-συνταξιούχους. 
Για τα ζευγάρια: 200 ευρώ τον μήνα επί 3 χρόνια, για κάθε νέο παιδί που γεννιέται. Επίδομα τοκετού 1000 ευρώ για κάθε παιδί.
 Τα δικαιώματα των πολυτέκνων αποδίδονται και στους τρίτεκνους. Για τους άνεργους: Για κάθε 100 ευρώ που πληρώνει η επιχείρηση για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, απαλλάσσεται από την φορολογία για 150. 
Για τους συνταξιούχους: Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και νέο βιώσιμο ασφαλιστικό που θα περιλαμβάνει: Κατώτερη σύνταξη τα 500 ευρώ για τον μεμονωμένο συνταξιούχο και τα 700 ευρώ για το ζευγάρι. 
Οι συντάξεις χηρείας και οι αναπηρικές συντάξεις στο προηγούμενο καθεστώς. Μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα των συνταξιούχων και των οικονομικά ασθενέστερων.
Για τους εργαζόμενους: Αύξηση του κατώτερου μισθού από τους Κοινωνικούς εταίρους μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Υποχρεωτική και καθολική εφαρμογή των Κλαδικών Συμβάσεων. για τους μικρομεσαίους και τις επιχειρήσεις: 
Μείωση του συντελεστή φορολογίας από το 29% στο 20% και του ΦΠΑ κατά 2 μονάδες και στις δυο κλίμακες 
Ειδικά φορολογικά κίνητρα για συνενώσεις, κίνητρα πρόσληψης και κατάρτισης των εργαζόμενων, δεύτερη ευκαιρία και 120 δόσεις" υπογράμμισε η κα. Γγεννηματά.
Συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές για τους αγρότες και την ύπαιθρο 
Στο επίκεντρο οι αγρότες για την Φώφη Γεννηματά που τόνισε: 
"Η παράταξή μας, το ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του και τον Ανδρέα Παπανδρέου έχουμε ιστορικούς δεσμούς με τους αγρότες.
Τιμώντας αυτή την παράδοση στο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής έχουμε δεσμευτεί να προωθήσουμε συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές για τους αγρότες και την ύπαιθρο με βάση ένα Εθνικό Σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγικής αναδιάρθρωσης. Αποδείχτηκε ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις της Κυβέρνησης και για τους αγρότες ήταν κάλπικες. 
Διέλυσαν και την κτηνοτροφία. Με τις ελληνοποιήσεις κατέρρευσε η τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος, τους κλείνουν τα σπίτια . Εδώ από τα Γιάννενα καλώ σήμερα τους αγρότες και τις αγρότισσες της χώρας να υπογράψουμε ένα συμβόλαιο τιμής και εμπιστοσύνης Δεσμευόμαστε, δεσμεύομαι προσωπικά για:
1. Τη φορολόγηση των αγροτών με συντελεστή 13% και καθιέρωση του ακατάσχετου και αφορολόγητου των επιδοτήσεων.
2. Την αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα.
3. Τη μείωση του κόστους παραγωγής με έμφαση στα αγροτικά εφόδια, στην ηλεκτρική ενέργεια και στην καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου
4. Τη θέσπιση κινήτρων για την ενίσχυση συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών με μείωση φορολογίας κατά 35% και 5 μονάδες επιπλέον επιστροφή Φ.Π.Α. για τους αγρότες που διακινούν τα προϊόντα τους μέσω των Συνεταιρισμών και των Ομάδων Παραγωγών.
 5. Την αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2021 και τη διεκδίκηση στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μη μειωθεί η χρηματοδότηση της Νέας ΚΑΠ.
 6. Τη θεσμική προστασία της παραγωγικής γης και αξιοποίηση από τους αγρότες και ιδιαίτερα τους νέους.
7. Την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για να παταχθούν οι ελληνοποιήσεις .
 8. Τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ΕΛΓΑ ένταξη στους κανονισμούς νέων κινδύνων λόγω της κλιματικής αλλαγής, και επιτάχυνση των διαδικασιών πληρωμής των αποζημιώσεων" είπε χαρακτηριστικα.
 ΄Καταλήγοντας είπε ότι έχουνε "πόλεμο με τον λαϊκισμό και τη συντήρηση. 
Και στον πόλεμο πάμε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Στην πορεία προς τις εκλογές δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτούς που αηδιασμένοι από την εικόνα της πολιτικής αρένας προσανατολίζονται στην αποχή. 
Οφείλουμε να τους μιλήσουμε και να τους πείσουμε . Κομμένη η πλάκα της αποχής που λένε και οι νέοι μας.
Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτούς που στήριξαν μαζικά τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα διαψεύδονται οικτρά οι ελπίδες τους. Τους απλώνουμε το χέρι για να προχωρήσουμε μαζί. 
Και δεν μιλώ φυσικά για αυτούς που επέλεξαν τα φθηνά προσωπικά ανταλλάγματα.
Αυτούς τους ελάχιστους, δεν τους θέλουμε, τους χαρίζουμε. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτούς που ενώ ανήκουν παραδοσιακά στη δημοκρατική παράταξη αναζητούν στο πρόσωπο του Μητσοτάκη σωτηρία από τον Τσίπρα, αγνοώντας στην αγωνία τους ότι αποτελούν τις δυο όψεις του ίδιου αδιεξόδου. 
Με όλους αυτούς συναντιόμαστε ξανά. 
"Το χθες είναι αυτοί, το Αύριο είμαστε εμείς" κατέληξε η Φώφη Γεννημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!