Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Π.Υ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

                                                    ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΣΚΗΣΗΣ
 ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ ΤΟΥ                                                  ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ
Συντονιστής Άσκησης ο Διοικητής Φιλιππιάδας Επιπυραγός Μπόχτης Βασίλειος, υπεύθυνος άσκησης ο Υποδιοικητής Πυραγός Μπαλλής Σωτήρης και συμμετοχή ο προϊστάμενος Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θεσπρωτικού Πυραγού Μπόμπορη Κων/νο.

Στο χώρο του μηχανοστασίου θέρμανσης του εργοστασίου  ΗΠΕΙΡΟΣ  σε ένα από τους λέβητες εκδηλώνεται μικρή ισχύος έκρηξη και μικρή πυρκαγιά.
Λόγω της έκρηξης στο γειτονικό χώρο  που υπάρχει το Μηχανοστάσιο Ψύξης υπάρχει μικρή διαρροή Αμμωνίας και ο θερμαστής λόγω της έκθεσης του στην Αμμωνία βρίσκεται λιπόθυμος στο έδαφος.
Το τηλεφωνικό κέντρο της Π.Υ Φιλιππιάδας δέχεται ειδοποίηση για εκδήλωση πυρκαγιάς στον χώρο του εργοστασίου θέρμανσης και ύπαρξη  λιπόθυμου εργοστασίου στον χώρο ψύξης.
Οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου βρίσκονται στην Τ.Κ Καμπής του Δήμου Άρτας που απέχει επτά χιλιόμετρα από την Π,Υ Φιλιππιάδας και επιχειρησιακά ανήκει στην Π.Υ Φιλιππιάδας.
Αμέσως αναχωρούν τρία πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα οχτώ ατόμων και μέσα στα οχήματα έχουν τοποθετηθεί  δύο ατομικές στολές χημικής προστασίας που υπάρχουν μόνιμα στις εγκαταστάσεις της Π.Υ Φιλιππιάδας!
Περίπου δύο λεπτά μετά το συμβάν φτάνει και ο διοικητής της Π.Υ Φιλιππιάδας και ενημερώνεται από τον αξιωματικό υπηρεσίας.
Αμέσως μετά φτάνει και ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ  για την παροιχή πρώτων βοηθειών.
Με την χρήση ειδικού φορείου ο τραυματίας υπάλληλος μεταφέρεται στο ΓΝ Αρτας για περαιτέρω εξετάσεις.
Έχει γίνει και η πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς αφού έχει κλείσει η κεντρική βάνα παροχής της αμμωνίας.
Οι δύο πυροσβέστες που φορούν τις στολές προστασίας μετά την διάσωση του τραυματία περνούν από ειδική πυροσβεστική ντουζιέρα για διαβροχή και απολύμανση.
    Αξίζουν συγχαρητήρια στην διοίκηση και το προσωπικό   της ΠΥ                                                         Φιλιππιάδας
          Για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας που                                                       διαθέτει!





















Συντονιστής Άσκησης ο Διοικητής Φιλιππιάδας Επιπυραγός Μπόχτης Βασίλειος, υπεύθυνος άσκησης ο Υποδιοικητής Πυραγός Μπαλλής Σωτήρης και συμμετοχή ο προϊστάμενος Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θεσπρωτικού Πυραγού Μπόμπορη Κων/νο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!