Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη.


ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΑΜΕ

ΓΙΑΤΙ ΝΕΟΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ 
ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ!

ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΕΔΙΔΑΞΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ 

Το ζήτημα με τον αδελφό του βουλευτή το προβάλαμε μόνο και μόνο, διότι λυσσαλέα ο μπαμπάς του θέλει  να διορίζονται ειδικοί σύμβουλοι τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο όσο και σε τοπικό επίπεδο επιλεκτικά και όχι αξιοκρατικά, με εξαίρεση όμως τους συγγενείς του! 

Να τι γράφει πάλι στα σχόλια ο μπαμπάς του βουλευτή:

"-Αλλά θέλω να ρωτήσω (και ξέρω ότι δεν θα πάρω απάντηση), εκείνους τους ειδικούς συμβούλους τις τους θέλετε βρε παιδιά και τους πληρώνετε;
- Δεν φτάνουν οι αντιδήμαρχοι που έχετε, θέλετε και ειδικούς συμβούλους, τους οποίους χρυσοπληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης;
- Είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται στις προτάσεις της ΚΕΔΕ για τους υπερχρεωμένους δήμους. Πάντως για να ξέρουν οι διοικούντες την ΚΕΔΕ, η κοινή γνώμη λέει ότι ο διορισμός των ειδικών συμβούλων, είναι εξόφληση γραμματίων από τους εκλεγμένους, στους ανθρώπους που τους στήριξαν.
- Θα μου πείτε, οι ειδικοί σύμβουλοι είναι αυτοί που χρέωσαν τους δήμους; Να σας απαντήσω: είναι και αυτοί. Γιατί ένας μισθός της τάξης των 2.000 και βάλε ευρώ το μήνα είναι πολλά («τα λεφτά Άρη»)."

Απαντώντας έχουμε να τονίσουμε:
 Επειδή μιλάμε για Πολιτική  και ηθική στην Πολιτική, πρέπει να γίνει κατανοητό πως η Πολιτική ασκείται  από πρόσωπα, τους Πολιτικούς.  Άρα δεν είναι μία αφηρημένη έννοια, είναι η θεωρία ( όραμα, σχεδιασμός, έργα, δράσεις, αποτελεσματικότητα) σε εφαρμογή, την οποία εκτελούν για να έχει αποτέλεσμα η Πολιτική, προς όφελος ΟΛΩΝ των πολιτών και γενικότερα της κοινωνίας!
Αυτά τα πρόσωπα  πρέπει να είναι ικανά, να διακρίνονται για τις περιβόητες αξίες που καθημερινά γίνεται πολύς λόγος αλλά ουδείς τις υπηρετεί όπως θα έπρεπε στην Πολιτική και να στελεχώνονται από συνεργάτες και συμβούλους, όπου απαιτείται και είναι εφικτό.
 Επιπλέον πρέπει να υπηρετούν τις αρχές της ισοπολιτείας, της ισονομίας, της αξιοκρατίας, της ίσης μεταχείρισης των πολιτών, ο δημόσιος λόγος τους να είναι σύμφωνος με τα έργα τους και να αποδεικνύουν έτσι πως τίποτε από όσα είπαν δεν είναι μη συμβατά μεταξύ τους. Κυρίως τον πολίτη να τον αντιμετωπίζουν με σεβασμό και ισότιμα.
 Οι πολιτικοί μας είναι δικά μας παιδιά, δικοί μας άνθρωποι,  Έλληνες που ασκούν κοινοβουλευτικό έργο για να υπηρετούν τη χώρα μας και αμείβονται. Δικαίως και απολύτως θεμιτό.
Το αδύνατο σημείο έγκειται όμως εάν χρησιμοποιούν αυτό τους το προνόμιο και για ίδιον όφελος! Εδώ είναι που ξεκινά ο φαύλος κύκλος.
Εάν επιβαρύνουν  τον κρατικό κορμπανά οι αντιμισθίες των ειδικών συμβούλων, όταν μιλάμε για την αυτοδιοίκηση, επίσης το ίδιο συμβαίνει και σε κυβερνητικό επίπεδο και μάλιστα τη στιγμή που η χώρα μας βίωσε και εξακολουθεί να βιώνει την οικονομική εξαθλίωση με τον κίνδυνο της χρεωκοπίας μπροστά μας. Άρα τον ίδιο προβληματισμό θα μπορούσαμε να εκφράσουμε και για τους συνεχείς διορισμούς συγγενών, και «ημετέρων»- δικών τους παιδιών με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΕΛ, που έχει πάρει τη μορφή ενός πάρτι σε όλα τα υπουργεία, για να στελεχώσουν δήθεν την απογυμνωμένη δημόσια διοίκηση.
 Άρα τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα!

Δεν αμφισβητούμε την σημασία και την προσφορά των στελεχών είτε λέγονται ειδικοί σύμβουλοι είτε λέγονται επιστημονικοί συνεργάτες. Κρίνονται σημαντικοί και αναγκαίοι πολλές φορές όταν θέλουμε να έχουμε αποτελεσματικό έργο  για σχεδιασμό ανάπτυξης και αναβάθμιση  λειτουργίας Δήμων και Περιφερειών  καθώς έχουν  την επιστημονική κατάρτιση που δεν μπορούν να την έχουν όλοι οι τοπικοί άρχοντες.
Δεν είναι κακό και σε κυβερνητικό επίπεδο να διορίζονται σε κάποιες θέσεις άνθρωποι- πολίτες της χώρας μας που μπορούν να προσφέρουν με τις επιστημονικές τους γνώσεις και την εμπειρία τους στο κυβερνητικό έργο.
Το αδύνατο σημείο όμως και όλο το πρόβλημα ξεκινά όταν μία κυβέρνηση όπως η αποκαλούμενη «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,  κουβαλώντας μια ιστορία  που είναι στενά συνυφασμένη με τον Λαό, καθώς εκείνος  έβλεπε πως εκεί θα έβρισκε αποκούμπι ο αδικημένος, ο άνεργος, ο μεροκαματιάρης, ο μικροσυνταξιούχος, ο αγρότης, ο φοροχτυπημένος μακριά από τη γάγγραινα του καπιταλισμού, τώρα και ετούτη η πρώτη Αριστερή κυβέρνηση να μην εκφράζει:
 το Διαφορετικό,
την Καινοτομία,
 την Ανατροπή,
την Αξιοκρατία,
 την Ισότιμη μεταχείριση των πολιτών,

  Και για να γίνουμε πιο σαφείς σας ερωτώ:
Είναι δυνατόν να βλέπουμε ιδιαίτερη μεταχείριση πολιτών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Βλέπε περίπτωση αδελφού βουλευτή Κ. Μπάρκα. Πόσες φορές εσείς είχατε ασκήσει έντονη κριτική για παρόμοιες παλιότερες τέτοιες τακτικές; Μία από τα ίδια λοιπόν; Αυτό ήθελε να δει ο ελληνικός λαός από τους εκπροσώπους του στη Βουλή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Σας απαντώ με ευθύτητα:  «Όχι».
Χαρακτηρίζεται αριστεροί για να κυβερνήσετε με τη διακήρυξη του κόμματός σας που μιλά για κοινωνικό συμβόλαιο με το λαό, κοινωνικούς αγώνες και διεκδίκηση χαμένων κοινωνικών δικαιωμάτων και όχι για εύνοια συγγενικών και φιλικών προσώπων και δημιουργίας κομματικού μηχανισμού. Επιστρέφετε σε εποχές που εσείς χαρακτηρίσατε εγκληματικές για τη χώρα!
Οι πράξεις αυτές αποτελούν μίασμα της Αριστεράς.
Σας ερωτώ
Αξιοκρατία είναι όταν ο Υπουργός Παιδείας βάζει σε διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών 500 εκπαιδευτικούς για να επιλεγούν με αξιοκρατικά κριτήρια και κατόπιν   διορίζουν  ως περιφερειακούς διευθυντές  ανθρώπους της εκπαίδευσης  με αποκλειστικά και μόνο κομματικά κριτήρια, υποδεέστεροι σε προσόντα από τους υπόλοιπους υποψήφιους.

Τελικά η χρηστικότητα  της έννοιας «Κυβέρνηση της Αριστεράς» θα κριθεί από την πολιτική της και όχι από τον χαρακτηρισμό της ως  «Αριστερή κυβέρνηση» και με το να λέγεσαι μόνο Αριστερός χωρίς να έχεις ενστερνιστεί αυτόν τον δρόμο που απαιτεί δύσκολη διαδρομή, δεν ωφελεί σε τίποτα, δίχως να απαλλαγείς από όλα εκείνα που θα σε κάνουν διαφορετικό- θα σε κάνουν αληθινό Αριστερό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!