Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ ΖΗΡΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ , ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ   ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ  ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑΝΝΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΗΡΟΥ!

ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΩΝΕΥΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗ ΣΟΥΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ! 


Ξύπνησαν  στον Σύριζα Ζηρού από την χειμερία νάρκη που είχαν τόσο καιρό  και κώφευαν σε σημαντικά ζητήματα του Δήμου μας  και μας κάνουν  τους έξυπνους και τις παρθένες!
Αφού  ο δικό τους εκπρόσωπος στον Δήμο Ζηρού επικεφαλής  ψηφοδελτίου του Σύριζα Γιάννος Γιώργος  κατήγγελνε και επί δημαρχίας Γιολδαση ( τότε που ήταν οι ΦΩΝΕΣ του Σύριζα) και έφερε  το θέμα για συζήτηση στο ΔΣ Ζηρού ,  ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος και κατόπιν εορτής δειλά δειλά θέλουν να το παίξουν υμνητές της  κάθαρσης!
Μας δουλεύουν τα παιδιά!
Να μας πουν μία παρέμβαση που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια έστω και για ήσσονος σημασίας θέμα στο ΔΣ  Ζηρού!
Η έστω και μια ανακοίνωση.
Τον βουλευτή τους γιατί τον προστατεύουν και  δεν τον προτρέπουν να ασχοληθεί με το θέμα?
Βέβαια προστατεύει με επερώτηση   τους επιχειρηματίες με  τα τραπεζοκαθίσματα στις παραλίες που λυμαίνονται με ανάθεση τον δημόσιο χώρο και δεν έχει χρόνο για τον Δήμο Ζηρού!
Τόσες δημοσιεύσεις τόσες συζητήσεις τόσα δημοτικά συμβούλια , δεν είναι πολίτης του δήμου Ζηρού να μην έχει ενημερωθεί αυτοί  τώρα το έμαθαν?
Δεν φτάνει αυτό κάνουν και υποδείξεις πως θα το διαχειριστεί ο Δήμος ?
Γιατί δεν καλούσαν το σύντροφο Γιώργο Γιάννο να τους ενημερώσει?
Τόσα χρόνια δεν ζούσαν στην περιοχή , δεν έβλεπαν τι γινόταν?
Μόνο το ύψος των οικοδομών τους απασχολούσε;
Αλλά όλα αυτά τα χρόνια είχαν δικό τους δήμαρχο !!!!!
Τους έκανε όλα τα χατίρια και στενοχωρήθηκαν που έχασε τις εκλογές.
Γιατί δεν κανουν καμία αναφορά στον ...δικό τους επικεφαλής που ανέδειξε το θέμα Γιώργο Γιάννο?
Αυτοί δεν του στελέχωσαν το ψηφοδέλτιο όπως διαλαλούν ?
Τώρα δεν είναι δικό τους παιδί?
Και για να μάθουν ότι δεν μπορούν να προκαλούν θα Θυμίσουμε  στους μεγάλους αγωνιστές της δημοκρατίας της Ο.Μ. Σύριζα Ζηρού ( τους ξέρουμε έναν - έναν ) τι λέγαμε και τους αναγκάσαμε να βγουν από την κρυψώνα τους και να πάρουν θέση γιατί  όλοι ξέρουν τις σχέσεις που έχουν με την προηγούμενη Δημοτική αρχή και πόσες καταγγελίες είχαν κάνει τα προηγούμενα χρόνια οι κύριοι αυτοί!

" Διώξετε τη σκόνη που καταπνίγει τον ΔΗΜΟ ΖΗΡΟΥ"

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ
Οι πολίτες   του Ν. Πρέβεζας   αποφάσισαν να δώσουν την πλειοψηφία στον Σύριζα ο οποίος  υποσχόμενος να γυρίσει  σελίδα απέναντι στην διαφθορά στην διαπλοκή και να διαχειριστεί την εξουσία με τρόπο ανατρεπτικό , άφθαρτο, τολμηρό και αποφασισμένο να χτυπήσει το μαχαίρι στο κόκαλο, για όλα τα μεγάλα θέματα  που απασχολούν το νομό, μάλιστα διακήρυτταν  η για πρώτη φορά κυβέρνηση  της  Αριστεράς  έχει στόχο και προτεραιότητα :
 την αποκατάσταση του Δικαίου,
 το τέλος της Διαπλοκής,
την αποφασιστικότητα της Εξουσίας.
Την διαφάνεια στην διαχείρηση
ΟΙ κλέφτες στην φυλακή    Ιδίως αυτοί που φοροδιαφεύγουν !!!!!!!!!
 Ο  κάθε βουλευτής  εκλέγεται  για να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο με τον πολιτικό του λόγο,   στα μεγάλα θέματα του Νομού,  ώστε να αναδειχθούν και να προωθηθούν μέχρι και στην κεντρική πολιτική σκηνή, γιατί ο ρόλος του πολιτευτή είναι μόνο αυτός: να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και να πρωτοστατεί σε κάθε προσπάθεια που έχει να κάνει με το όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Ένα μείζον από πολλές πλευρές πρόβλημα  είναι το θέμα των λατομείων Θεσπρωτικού.
Καλά δεν υπάρχει κανένα όργανο του κυβερνώντος κόμματος  ούτε στην έδρα του νομού Πρέβεζας ,ούτε στην Δήμο Ζηρού να καταγγείλει το μεγάλο σκάνδαλο που βγήκε στο φώς με τα λατομεία;
Οι άλλοτε λαλίστατοι όταν ήταν στην αντιπολίτευση βουλευτής και οργάνωση του Σύριζα, στην Πρέβεζα και Φιλιππιάδα  είχαν κάνει 600 επερωτήσεις ,μέχρι για τις βάρκες αν κουνιούνται έκαναν επερώτηση, γιατί τώρα που ο επικεφαλής του συνδυασμού του Σύριζα  στον Δήμο Ζηρού  Γιώργος Γιάννος  καταγγέλλει το σκάνδαλο με τα λατομεία σιωπούν ;
Δεν μπορούμε να  ξεχάσουμε ποιοι ήταν κάποτε, αντικυβερνητικοί,  σε διάφορους συλλόγους, οικολογικούς, περιβαλλοντολογικούς,  προστασίας σε διάφορα …. Θέματα στον Δήμο Ζηρού.
Ο σύλλογος για κάποιο ποτάμι που είναι;
O σύλλογος που είχε τίτλο κίνηση 4χ4 τι κάνει;
Λύθηκαν τα προβλήματα για τα οποία συνεδρίαζαν ώρες ολόκληρες  μεταξύ τυριού και αχλαδιού;Που είναι όλοι αυτοί τώρα:
 Η πλειοψηφία τους τώρα είναι σε θεσμικές θέσεις εξουσίας και ποιούν  την Νήσσαν.

Στο εν προκειμένω θέμα τι θα κάνει ο Φιλιππιαδιώτης  βουλευτής;
Τοπικό θέμα, δεν γνωρίζει για το θέμα αυτό αφού αφορά την περιοχή του;
Πολιτικό θέμα: Δύο δήμαρχοι ( ο κ. Νάστας από τον Δ.Πάργας και ο κ. Γιολδάσης από τον Δ.Ζηρού) προερχόμενοι από τον ίδιο πολιτικό χώρο, η συνεργασία και η διαπλοκή καλά κρατούσε, μέχρι χθες.
Τυχαίο που ο κ. Νάστας στήριξε εν θερμώ τον κ. Γιολδάση ως υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ. και τον συνόδευε στις περιοδείες του στον Δ. Πάργας;
Εξάλλου τυχαίο είναι που και οι δύο δήμαρχοι από τις εξετάσεις τους για τα οικονομικά των δήμων τους κρίθηκαν απορριπτέοι; Η οικονομική κατάσταση των δύο δήμων τραγική!
Περιβαλλοντικό θέμα: Το θέμα των λατομείων Θεσπρωτικού έχει και πολλές περιβαλλοντικές συνέπειες στην περιοχή του Δήμου Ζηρού που δεν μπορεί να αφήνει κανέναν αδιάφορο και πόσο μάλλον τον πολιτικό εκπρόσωπο που έχουμε στη Βουλή των Ελλήνων,που τυγχάνει να είναι επανεκλεγείς!
Κερδοσκοπία, πολιτική διαπλοκή, καταστροφή του περιβάλλοντος και κλιματικές διαταραχές, συντεχνιακές λογικές, θα έλεγα ότι αποτελούν και τις λέξεις - κλειδιά που θα βοηθούσαν τον οποιανδήποτε  υποσχόμενο στον τόπο  για τον τόπο του  βουλευτή, να πάρει την πολύκροτη αυτή τοπική υπόθεση στα χέρια του και να αποδείξει έτσι πως για να λέγεσαι αριστερός δε φτάνει μόνο να ανήκεις σε αυτό τον πολιτικό φορέα, αλλά να έχεις ασπαστεί το μέγα φάσμα που λέγεται πλαίσιο αρχών και αξιών που συνιστούν την αριστερή φιλοσοφία.
Όχι λοιπόν μόνο ερώτημα στη Βουλή, κ.  του Σύριζα αλλά όλο αυτόν τον φάκελο να το βάλετε κάτω από τη μασχάλη σας και να τον παραδώσετε στον αρμόδιο υπουργό σας και να είστε εσείς που θα διώξετε τη σκόνη που καταπνίγει τους συμπολίτες σου από τα νταμάρια και το καταφάγωμα του βουνού.
Τότε θα πούμε ότι η Αριστερά κάνει δουλειά…… τότε θα πούμε ε! πρώτη φορά Αριστερά!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΑΦΥΠΝΙΣΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΖΗΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ
Η Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Δήμου Ζηρού συμπορευόμενη με την έντονη ανησυχία της κοινής γνώμης για τους χειρισμούς των δημοτικών αρχών, του Δήμου Θεσπρωτικού παλαιότερα και στη συνέχεια του Δήμου Ζηρού για την μίσθωση και την εκμετάλλευση του λατομείου στη θέση «Μπούφος» της Δ.Ε. Θεσπρωτικού, θεωρεί ότι το ζήτημα αυτό η παρούσα δημοτική αρχή πρέπει να το χειριστεί με τόλμη και αποφασιστικότητα. 
Το παραπάνω θέμα έχει τεθεί και άλλες φορές στο Δημοτικό συμβούλιο, χωρίς να δοθούν ικανοποιητικές απαντήσεις και έχει πολιτικές, οικονομικές και ενδεχομένως ποινικές διαστάσεις. Η εκμίσθωση του λατομείου θα έπρεπε να είναι μια σημαντική πηγή εσόδων για το Δήμο, όμως με τον τρόπο που το διαχειρίστηκαν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές τα έσοδα από το λατομείο είναι ασήμαντα καθόσον ο δήμος προμηθευόταν από την εταιρεία, που εκμεταλλευόταν το λατομείο, εξωφρενικές ποσότητες αμμοχάλικου χωρίς να υπάρχουν δρομολογημένα κάποια μεγάλα έργα που να δικαιολογούν τα ποσά αυτά. Τα χιλιάδες κυβικά που πήγαιναν; Κάλυπταν μόνο προεκλογικά ρουσφέτια ή περίσσευαν και για συναλλαγές; 
Ο νυν Δήμαρχος Ν. Καλαντζής σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μίλησε «για τιμολόγια που δεν έχουν κοπεί και για παραστατικά που δεν υπάρχουν και τα οποία αναλογούν σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ». Ρωτάμε, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ και συγκυβερνήσεων λειτουργούσαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που διασφάλιζαν τη νομιμότητα των ελέγχων των αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων και των ελέγχων των ισολογισμών του Δήμου από τους ορκωτούς λογιστές; 
Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές υπερασπίστηκαν τα συμφέροντα του Δήμου με αποφασιστικότητα στις δικαστικές προσφυγές της εταιρείας «Λατομεία Πρέβεζας ΑΕΒΕ»; Μπορούσαν να προσβάλουν σε ανώτερο βαθμό την δικαστική απόφαση και δεν το έκαναν; Έλεγχαν αν τηρούνται οι όροι της συμφωνίας με το δήμο; Αληθεύει ότι γίνονταν τριγωνικές οικονομικές συναλλαγές μεταξύ των εταιρειών του επιχειρηματία, σημερινού Δημάρχου Πάργας κ. Νάστα, έτσι ώστε ο επιχειρηματίας-εκμεταλλευτής του λατομείου να πληρώνει ασήμαντο ποσό στο Δήμο και ο Δήμος μας να πληρώνει πανάκριβα την αγορά των δικών του αδρανών υλικών; Η αγορά αδρανών υλικών τόσης μεγάλης αξίας γινόταν μετά από διαγωνισμό ή απευθείας, ήταν σύννομη η απευθείας αγορά από τον ιδιώτη επιχειρηματία; Το αναλογικό μίσθωμα, το πάγιο και η αγορά των αδρανών υλικών από το λατομείο συμπεριλαμβάνονταν στους ισολογισμούς του Δήμου ή μέσω των συμψηφισμών χάνονταν τα ίχνη της συναλλαγής-λεηλασίας; 
Όλα τα στοιχεία που έχουν σχέση με το λατομείο πρέπει να παραδοθούν σε ελεγκτικές και εισαγγελικές αρχές, να ερευνηθούν και να αποδοθούν ευθύνες. Η νέα Δημοτική αρχή δεν έχει κανένα λόγο να φορτωθεί αμαρτίες του παρελθόντος. Είναι αδιανόητο μια επιχείριση να έχει ένα τεράστιο κύκλο εργασιών, ενώ ο δήμος να φέρεται χρεωμένος. Μήπως με βάση όσα έχουν αναρτηθεί σε ιστοσελίδες, τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου, τα σχετικά άρθρα σε τοπικές εφημερίδες είναι ένα υλικό που πρέπει να κινήσουν την αυτεπάγγελτη επέμβαση των ελεγκτικών και εισαγγελικών αρχών; 
Απαιτούμε και στηρίζουμε τη νέα Δημοτική αρχή σε κάθε διεκδίκηση της με όλους τους νόμιμους τρόπους των οφειλομένων ποσών προς το Δήμο και λαμβάνοντας υπόψη την όλη στάση του κ. Νάστα, να σκεφτεί αν θα πρέπει να διατηρήσει το συμβόλαιο, δεδομένου ότι το λατομείο δεν πρόκειται να μείνει αναξιοποίητο. 
Ενθαρρύνουμε τη νέα Δημοτική αρχή να αναζητήσει τρόπους παρέμβασης της δικαιοσύνης με την οποία θα αποδοθούν ευθύνες σε όσους τις έχουν και να δοθούν πειστικές εξηγήσεις στους δημότες του Δήμου γιατί τα τελικά έσοδα είναι τόσο περιορισμένα σε σχέση με όσα έπρεπε να εισπράξει. Επιπλέον η Δημοτική αρχή να δει εκ νέου την δικαστική απόφαση που ζημίωσε το Δήμο με μισό εκατομμύριο ευρώ με εικονικά στοιχεία ή ψευδομάρτυρες και να διεκδικήσει τα ποσά. 
Με όποιο ιδιώτη και αν συνάψει σύμβαση ο Δήμος ο κυβισμός να γίνεται με βάση τον όγκο του βουνού που θα του διατίθεται και όχι με τα στα «κυβικά επι δαπέδου» που θα δηλώνει ο ιδιώτης; 
Για την ιστορία της υπόθεσης και για να κατανοήσουν οι πολίτες πώς παίχτηκε εδώ και χρόνια το ζήτημα λατομείο, θυμίζουμε ότι την εκμετάλευση των λατομείων ο κ. Νάστας την πήρε από ένα πρώην βουλευτή της Ν.Δ, με τη στήριξη ενός πρώην Νομάρχη και ότι τη διαχείριση των λατομείων προς όφελος των δημοτών την είχαν στα χέρια τους Δήμαρχοι του Θεσπρωτικού και του Ζηρού προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.
Δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε και τα ζητήματα που σχετίζονται με την περιβαλλοντική αποκατάσταση των χώρων εκμετάλλευσης του λατομείου βάσει της μελέτης που στην προκειμένη περίπτωση επιτέλους αυτή τη φορά πρέπει να τηρηθούν. 
Τέλος, επιβάλλεται να διαλευκανθεί το θέμα των οφειλών του λατομείου Κρανιάς προς το Δήμο και η παρούσα Δημοτική αρχή οφείλει να ασχοληθεί και με τη λειτουργία του λατομείου αυτού.
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΑ
ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ
Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ - Δήμου Ζηρού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!