Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Αντάρτικο δήμων και Περιφερειών… Δεν δίνουν ούτε ευρώ και πάνε σε κινητοποιήσεις


Εκρηκτική κατάσταση επικρατεί στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη δέσμευση των αποθεματικών των ΟΤΑ στην οποία προχωρά η κυβέρνηση μετά την υπογραφή Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.
kede 4 15«Δεν δίνουμε ούτε ένα ευρώ» αποφάσισαν περιφερειάρχες και δήμαρχοι, μετά από μαραθώνιες συνεδριάσεις της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ, στις οποίες παρέστη ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.
Τα Διοικητικά Συμβούλια ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ συνεδρίασαν από κοινού αργά το απόγευμα της Τρίτης.
Είναι από τις ελάχιστες φορές που το σύνολο της αυτοδιοίκησης βρίσκεται απέναντι σε μία κυβερνητική απόφαση.
Δήμοι και Περιφέρειες συγκροτούν κοινό μέτρο για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που υποχρεώνει τους δήμους και της περιφέρειες της χώρας να μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ με ψήφισμά του που έλαβε μετά από μαραθώνια έκτακτη συνεδρίαση, καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη μεθόδευση και απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην έκδοση Π.Ν.Π. με την οποία υποχρεώνει τους ΟΤΑ Α΄ βαθμού να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Κρίνει ως μη ικανοποιητικές τις εξηγήσεις που παρείχε στο Δ.Σ. ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, γι αυτό καλεί την Κυβέρνηση σε πρώτη φάση να αποσύρει άμεσα την Π.Ν.Π. και στη συνέχεια, να ξεκινήσει με πρωτοβουλία της ένας ειλικρινής διάλογος, προκειμένου να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις που στόχο θα έχουν την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος.
Επίσης καλεί τις Δημοτικές Αρχές όλης της χώρας και μέχρι τη σύγκληση του τακτικού συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. της 7ης Μαΐου, όπου και θα ληφθεί οριστική απόφαση, να μην εφαρμόσουν όσα προβλέπει η Π.Ν.Π., γιατί τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία όλων των Δήμων και των υπηρεσιών τους, καθώς και η δυνατότητά τους να ανταποκριθούν στη στοιχειώδη λειτουργία τους.
Παράλληλα καλεί τους Δήμους όλης της χώρας σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, μαζί με το προσωπικό τους, αρχής γενομένης από την ημέρα κατά την οποία θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Οι Περιφερειάρχες από την πλευρά τους, δηλώνουν αντίθετοι σε μονομερείς ενέργειες που πλήττουν το κύρος και την αυτονομία της αυτοδιοίκησης όπως οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
Κρίνοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος η ΕΝΠΕ ζητεί άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας. Μέχρι να γίνει η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό οι Περιφερειάρχες δεν θα μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμα όπως ορίζει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!