Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Απαράδεκτες μέθοδοι των εισπρακτικών εταιριώνΟ Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Ν. Άρτας του 

ΣΥΡΙΖΑ,
συνυπέγραψε ερώτηση μαζί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις απαράδεκτες μεθόδους που ακολουθούν οι «εισπρακτικές εταιρίες» έναντι δανειοληπτών, των οποίων οι οφειλές έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, αλλά και σχετικά με τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων.
antropos tileΠαρά το γεγονός ότι η λειτουργία των «εισπρακτικών εταιριών» ρυθμίζεται από δύο ψηφισμένους νόμους του κράτους και συγκεκριμένα τον Ν. 3758/2009 αλλά και τον μετέπειτα Ν. 4038/2012, με τον οποίο μάλιστα νομοθετήθηκε η επιβολή κυρώσεων, προστίμων αλλά και επιβολής διαγραφής από τα οικεία Μητρώα, οι εταιρίες αυτές συνεχίζουν να πράττουν με αθέμιτο και παραπλανητικό τρόπο, προσβάλλοντας την προσωπικότητα, την τιμή και την υπόληψη των ατόμων κατά των οποίων απευθύνονται, προκειμένου δήθεν να τους ενημερώσουν, με εκφοβισμούς, απειλές και επανειλημμένες οχλήσεις, κατά παράβαση της οικείας νομοθεσίας αλλά και του Συντάγματος.
Ο σεβασμός στην προσωπικότητα των συμπολιτών μας αλλά και η άρση κάθε εκφοβισμού είναι αξίες και αρχές αδιαπραγμάτευτες. Η ρύθμιση των κόκκινων δανείων, με την θέσπιση του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου, που θα προωθήσει η νέα Κυβέρνηση, θα αφήσει ουσιαστικά χωρίς «δουλειά» αυτές τις εταιρίες και θα αποκαταστήσει το χαμένο αίσθημα δικαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!