Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Ο Τσίπρας βγάζει τώρα τον Τσακαλώτο μπροστά


Η κυβέρνηση ανασχηματίζει τον Βαρουφάκη

Η κυβέρνηση ανασχηματίζει τον Βαρουφάκη
Πολιτική κάλυψη στον Γιάνη Βαρουφάκη παρέχει το Μαξίμου, ωστόσο αλλάζει τους όρους της διαπραγμάτευσης, ιδρύοντας νέα όργανα, αποδίδοντας σε αυτά αρμοδιότητες και αναβαθμίζοντας το δίδυμο Τσακαλώτου-Χουλιαράκη.
Το Μέγαρο Μαξίμου, μετά το μπαράζ επιθέσεων εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη από τους συναδέλφους του υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup, αποφάσισε να αναβαθμίσει τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Αυτό προκύπτει από ανεπίσημο ενημερωτικό σημείωμα κυβερνητικών πηγών, το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά:
Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη με αντικείμενο τον συντονισμό και την παρακολούθηση της πορείας της διαπραγμάτευσης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.), Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
1. Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η στήριξη στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, που έχει γίνει στόχος μεθοδευμένων δημοσιευμάτων του διεθνούς Τύπου. Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, κινείται πάντα στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων και των επιτελικών οργάνων της κυβέρνησης. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα συνεχίσει να εργάζεται για μια βιώσιμη λύση.
2. Συγκροτείται πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης υπό την ευθύνη του υπουργού, Γιάνη Βαρουφάκη, με τον συντονισμό της να ανατίθεται στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
3. Για την καλύτερη υπoστήριξη των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικής ομάδας συντονισμού, υπό τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης, Σπύρο Σαγιά.
4. Στο Γενικό Γραμματέα δημοσιονομικού σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών, Νίκο Θεοχαράκη, ανατέθηκε η συγκρότηση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Σχέδιο που θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα συμφωνία του Ιουνίου.
5. Τέλος, την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του ΣΟΕ, Γιώργος Χουλιαράκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!