Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Σύνδεσμος Ύδρευσης Πρέβεζας, Φιλιππιάδας: Σε γεωλογικά αίτια η θολότητα των νερών του πηγών Αγ. Γεωργίου

Η διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν εμφάνιση θολότητας στο νερό των Πηγών του Αγίου Γεωργίου ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Απριλίου στο Δημαρχείο Ζηρού  με πρωτοβουλία του προέδρου του Συνδέσμου Ύδρευσης Πρέβεζας, Φιλιππιάδας κ.λπ., Δημήτρη Αυδίκου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που στάλθηκε σήμερα, όπως τονίστηκε από  όλους τους ειδικούς, η θολότητα των νερών η οποία οφείλεται σε γεωλογικά αίτια καθημερινά μειώνεται ενώ οι εργαστηριακές αναλύσεις που γίνονται από τους εμπλεκόμενους (IΓΜΕ και ΔΕΥΑ) αποδεικνύουν την καταλληλότητα της ποιότητας του νερού.
Αν και το πρόβλημα της θολότητας έχει περιοριστεί, αποφασίστηκε το ΙΓΜΕ να προχωρήσει σε εμπεριστατωμένη υδρογεωλογική μελέτη προκειμένου να διαπιστωθούν επακριβώς τα αίτια του φαινομένου.
Παράλληλα  συζητήθηκε η ανάγκη σύστασης Φορέα Διαχείρισης των πηγών του Αγίου Γεωργίου καθώς και  η πραγματοποίηση ημερίδας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όπου θα γίνει αναλυτική παρουσίαση όλων των παραμέτρων που αφορούν την ορθολογική  διαχείριση του υδάτινου δυναμικού  και την προστασία των πηγών.
Στην σύσκεψη την οποία διεύθυνε ο Αντιδήμαρχος Ζηρού Αχιλλέας Ρίζος, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά και  πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Άρτας Νίκος Γιαννούλης, ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Λευκάδας Κωσταντίνος Σέρβος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Πρέβεζας , Φιλιππιάδας κλπ. Δημήτρης Αυδίκος, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε Λούρου Νικόλαος  Πανταζής, ο Πρόεδρος της προστασίας των πηγών Αγίου Γεωργίου και Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ρίζος Χρήστος, ο Διευθυντής του Ι.Γ.Μ.Ε Νικολάου Ευάγγελος  ο Δ/ντής Τμήματος ύδρευσης Δήμου Λευκάδας Φραγκούλης Επαμεινώνδας, ο αντιδήμαρχος Δήμου Αρταίων Μπαλάγκας Γεώργιος, οι Διευθυντές Ύδρευσης Άρτας και Πρέβεζας Κρανιώτης Βασίλειος και Παπουτσής Κωνσταντίνος, καθώς και  ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος του  τμήματος  ύδρευσης του Δήμου Ζηρού Ζάβαλης Βασίλειος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!