Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ!

Γράφτηκε από τον  

Δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ!
Η Δώρα Χουλιάρα, ήταν η πιο επαρκής διευθύντρια, αφού είχε και τα πάντα. Και πολλές σπουδές, με σημαντικά χαρτιά στα χέρια της και τεράστια εμπειρία και κοινωνική παρουσία


 Δεν βρέθηκε κανένας σ’ όλη την Ήπειρο, αλλά και στην έδρα των κέντρων λήψης αποφάσεων, που να ισχυριστεί πως η κα Δώρα Χουλιάρα περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης στην Ήπειρο, ήταν ανεπαρκής ή ακόμη δημιούργησε προβλήματα, στην λειτουργία της εκπαίδευσης στην περιφέρεια και έπρεπε να αντικατασταθεί. Αντίθετα, καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας της, ακόμα και απ’ τους πιο… ορκισμένους εχθρούς της, κατά καιρούς εισέπραττε τα καλύτερα σχόλια.
Η Δώρα Χουλιάρα, ήταν η πιο επαρκής διευθύντρια, αφού είχε και τα πάντα. Και πολλές σπουδές, με σημαντικά χαρτιά στα χέρια της και τεράστια εμπειρία και κοινωνική παρουσία. Δεν είχε κάτι, που όπως αποδείχτηκε ιδιαίτερα σημαντικό. Δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ!
Η αντικαταστάτριά της όμως, δεν έχει τίποτα απ’ όσα έχει η Δώρα Χουλιάρα. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα. Δεν έχει διοικήσει, ούτε διθέσιο δημοτικό σχολείο (αν υπάρχουν ακόμη τέτοια), δεν έχει τίποτα σημαντικά χαρτιά, που να την καθιστούν ενδεδειγμένη, για την σημαντική θέση που ανέλαβε. Είχε και έχει το... φοβερό αβαντάζ. Είναι ΣΥΡΙΖΑ! Αυτό τα λέει όλα.
 «Τα δικά μας παιδιά»

Ήρθε ο καιρός που οι δημόσιες θέσεις, καλύπτονται σε μεγάλο ποσοστό και έτσι η λογική του ΣΥΡΙΖΑ, για την ισότητα στην αντιμετώπιση όλων των πολιτών, όλο και περισσότερο αποκαλύπτεται και είναι αυτή, που ως αντιπολίτευση το κόμμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατήγγειλε με κάθε ευκαιρία.
Η περίπτωση της αντικαταστάτριας της κας Χουλιάρα, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, είναι μία απ’ τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Στην Ήπειρο που γνωρίζουμε, αν μείνουμε στον χώρο της εκπαίδευσης, πως όλοι όσοι προσήλθαν να αναλάβουν σημαντικές θέσεις, είχαν το βασικό προσόν της αντικαταστάτριας της περιφερειακής εκπαίδευσης. Είναι ΣΥΡΙΖΑ!
 ΣΥΡΙΖΑ το διαβατήριο…

Κοντός ψαλμός κλπ κλπ… Για την ανάληψη σημαντικής θέσης στο δημόσιο, στις λεγόμενες επιτελικές θέσεις, η «συνταγή» είναι παλιά. «Τα δικά μας παιδιά»! Αυτό που με κάθε ευκαιρία κατήγγειλε η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα είναι ο πιο βολικός τρόπος, να λειτουργήσει και να «εξοφλήσει τα γραμμάτια» σε όσους τα δύσκολα χρόνια ή κολλούσαν αφίσες ή δήλωναν ΣΥΡΙΖΑ, τότε που δεν το δήλωνε κανένας.
Τέλος πάντων. Δεν είναι χρήσιμο να καταγράψουμε ονόματα αγράμματων που διορίστηκαν σε επιτελικές θέσεις και θα κληθούν να αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα. Κάθε ημέρα που θα περνάει, αυτοί οι αγράμματοι, θα αποκαλύπτονται στην συνείδηση των πολιτών, με λογικό επακόλουθο, η συνείδηση του πολίτη –αν υπάρχει ακόμη- να ορίσει και τις εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!