Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΨΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ Απάτη με θύματα 50 μαθητές από την Αρτα


Μία ημέρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία επιστρέφουν από την εκδρομή τους στην Ελβετία, με στόχο να δουν και το CERN, οι μαθητές της Β' τάξης του 3ου Λυκείου Αρτας, καθώς εξαπατήθηκαν από ταξιδιωτικό γραφείο που διοργάνωσε την εκδρομή.

Απάτη με θύματα 50 μαθητές από την Αρτα
«Τα παιδιά επιστρέφουν, είναι ασφαλή, βρίσκονται καθοδόν προς στην Ανκόνα και αύριο θα είναι στην Αρτα», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του σχολείου κ. Βαγγέλης Καραμπάς και εξηγεί τι ακριβώς συνέβη, με το ταξιδιωτικό πρακτορείο.
Χθες, όπως λέει, διαπιστώθηκε ότι το τουριστικό πρακτορείο που ανέλαβε την διοργάνωση της εκδρομής, δεν είχε κλείσει τα εισιτήρια επιστροφής από την Ανκόνα και δεν είχαν γίνει κρατήσεις στο πλοίο. Στην συνέχεια, αποκαλύφθηκε ότι, αν και το σχολείο έδωσε τα χρήματα κανονικά στο ταξιδιωτικό πρακτορείο που έκανε τις κρατήσεις, δεν πληρώθηκαν τα ξενοδοχεία και το φαγητό. Ωστόσο, οι μαθητές που έμειναν εκεί και έφαγαν κανονικά. «Το πρόβλημα τώρα είναι δικό μας, δηλαδή πώς θα πληρωθούν όλα αυτά», επισημαίνει ο διευθυντής.
Το γεγονός ότι δεν υπήρχαν οι κρατήσεις επιστροφής για την Παρασκευή, αλλά και ούτε διαθέσιμες θέσεις ή καμπίνες στο πλοίο, ανάγκασε το σχολείο να τελειώσει την εκδρομή μία μέρα νωρίτερα. Όπως είπε ο κ. Καραμπάς,οι μαθητές χθες το βράδυ έμειναν σε μία μικρή πόλη στα σύνορα Ελβετίας-Γαλλίας, ενώ απόψε θα ταξιδέψουν από την Ανκόνα για την Ηγουμενίτσα και αύριο θα είναι στην Αρτα.
Οι 46 μαθητές του 3ου Λυκείου και οι 4 καθηγητές είχαν ξεκινήσει την εκδρομή για την Ελβετία την Δευτέρα το πρωί με σκοπό να επιστρέψουν μεθαύριο, Σάββατο.
Σε συνεργασία με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αρτας και το υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές επιστρέφουν με ασφάλεια, τονίζει ο κ. Βαγγέλης Καραμπάς. Όσο για τον αντιπρόσωπο του ταξιδιωτικού γραφείου, έγινε άφαντος, όπως αναφέρει. Πάντως, από το πρωί ο Διευθυντής του 3ου Λυκείου, δέχεται πολλά τηλεφωνήματα από άλλα σχολεία στην Ελλάδα, τα οποία είχαν ανάλογη περιπέτεια με εκδρομές καθώς εξαπατήθηκαν από ταξιδιωτικά γραφεία «φαντάσματα». Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που αφορά το 2ο Γυμανάσιο Κέρκυρας. Πριν από ένα χρόνο, η εκδρομή που είχε πληρωθεί από τους μαθητές για το Λονδίνο ματαιώθηκε, καθώς την ώρα που τα παιδιά έφτασαν στο αεροδρόμιο για να ταξιδέψουν, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν κρατήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!