Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΟΛΑ ΡΕΥΣΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΡΓΑΣ

A EKLOGES4 14
Σε σκληρή μάχη μέχρι την τελευταία μέρα εξελίσσεται η διεκδίκηση του Δήμου Πρέβεζας, μεταξύ του νυν Δημάρχου κ. Χρήστου Μπαΐλη και του πρώην Δημάρχου κ. Μιλτιάδη Κλάπα, ενώ όπως όλα δείχνουν, η επικράτηση του Αλέκου Καχριμάνη θεωρείται δεδομένη.
Αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία μεγάλης έρευνας, η οποία διεξήχθη από γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων στο νομό Πρέβεζας, σε δείγμα 600 ατόμων τις μέρες της Μεγάλης εβδομάδας και την οποία είχε παραγγείλει σύμφωνα με πληροφορίες του Epiruspost, συγκεκριμένο κόμμα.
 Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία της έρευνας, που έχουμε αποκλειστικά στη διάθεσή μας , κύριο χαρακτηριστικό της οποίας ήταν το υψηλό ποσοστό των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, στους Δήμους του νομού Πρέβεζας οι εκτιμήσεις που απορρέουν έχουν ως εξής:
Στο Δήμο Πάργας υπάρχει εμφανές το προβάδισμα του πρώην Δημάρχου κ. Αντώνη Νάστα , ο οποίος ενδέχεται να είναι νικητής από την πρώτη κιόλας Κυριακή, αφού η διαφορά του με τον έτερο υποψήφιο κ. Θανάση Ράπτη ο οποίος καθυστέρησε να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, είναι ιδιαίτερα μεγάλη και θεωρείται αδύνατον να καλυφθεί , ενώ ο τρίτος υποψήφιος του ΚΚΕ κινείται σε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά.
Στο Δήμο Ζηρού καταγράφονται υψηλά ποσοστά στην πρόθεση ψήφου για το νυν Δήμαρχο κ. Δημήτρη Γιολδάση.
O έτερος ισχυρός διεκδικητής του Δήμου κ. Νίκος Καλατζής, καταγράφει μία σημαντική δυναμική, η οποία αν συνεχιστεί θα οδηγήσει σε μια αμφίρροπη μάχη στη δεύτερη Κυριακή.
Ο κ. Γιώργος Γιάννος, υποψήφιος που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, από τα στοιχεία της έρευνας φαίνεται να είναι ο ρυθμιστής της κατάστασης τη δεύτερη Κυριακή .
Στο Δήμο Πρέβεζας τώρα, τα πράγματα είναι αρκετά σύνθετα και προβλέπουν όπως προαναφέραμε να δοθεί σκληρή μάχη τη δεύτερη Κυριακή μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψήφιων που είναι ο κ. Μπαΐλης και ο κ. Κλάπας.
Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου για την πρώτη Κυριακή, ο Χρ. Μπαΐλης φαίνεται να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα έναντι του Μιλτιάδη Κλάπα, το οποίο όμως δεν του διασφαλίζει πρωτιά στην πρώτη Κυριακή, ενώ από τους άλλους διεκδικητές ο κ. Βασιλείου υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ Παππάς που υποστηρίζεται από τη ΝΔ ( η έρευνα πραγματοποιήθηκε πριν τη συμφωνία συνεργασίας του με τον κ. Νίτσα ), αλλά και ο υποψήφιος του ΚΚΕ κ. Νόβας , κανείς δεν φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστά ικανά να τους οδηγήσουν στο δεύτερο γύρο.
Από τα στοιχεία της ίδιας έρευνας, το τελικό αποτέλεσμα για το Δήμο Πρέβεζας, θα κριθεί την δεύτερη Κυριακή όπου προβλέπεται αμφίρροπη και σκληρή μάχη μεταξύ των δύο κύριων διεκδικητών και αυτό που θα κρίνει το τελικό αποτέλεσμα, σύμφωνα πάντα με τα ποιοτικά ευρήματα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης, είναι ποιος από τους δύο υποψήφιους θα καταφέρει αυτό το λίγο διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές , να καταθέσει ολοκληρωμένες και ρεαλιστικές προτάσεις για το Δήμο για να «συγκινήσουν» τους αναποφάσιστους και βεβαίως ποιος θα προετοιμάσει την απαιτούμενη στρατηγική συμμαχιών με τις άλλες παρατάξεις που θα μείνουν εκτός δεύτερου γύρου .
Στην Περιφέρεια Ηπείρου, μία ακόμη έρευνα καταγράφει ως απόλυτο κυρίαρχο των εκλογών τον κ. Καχριμάνη, ο οποίος αν επαληθευτούν τα στοιχεία της δημοσκόπησης, στο νομό Πρέβεζας θα καταλάβει ποσοστά πάνω από 50% , κάτι που δικαιώνει όσους ισχυρίζονται ότι ο νυν Περιφερειάρχης ενδέχεται να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή.
Τέλος στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, σύμφωνα πάντα με στοιχεία της έρευνας στο νομό Πρέβεζας, φαίνεται να προηγείται καθαρά η ΝΔ , ακολουθεί με διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ , ενώ σχετικά καλά ποσοστά φαίνεται να καταλαμβάνουν τόσο το ΚΚΕ και η «Ελιά , όσο και το Ποτάμι.
Μένει τώρα να δούμε , αν και κατά πόσο τα στοιχεία αυτής της έρευνας , που έγινε στην Πρέβεζα , μόλις ένα μήνα πριν τις τριπλές εκλογές του Μαΐου, θα επαληθευτούν από τις κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!