Τετάρτη 16 Απριλίου 2014


EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ                                                         Πρέβεζα, 16/4/2014
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ                                

Δελτίο Τύπου

Οι επίμονες προσπάθειες του Αντιπεριφερειάρχη Στράτου Ιωάννου έφεραν αποτέλεσμα
Εκδόθηκε η Απόφαση για την Αποκατάσταση των Πληγέντων από τις Πλημμύρες και τις Κατολισθήσεις του Νοεμβρίου του 2012

          Αποτελεί αποτέλεσμα συνεπούς και επίμονης επιδίωξης του στόχου για την αποκατάσταση των συμπολιτών μας που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου του 2012, καθώς το αρχικό αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας για χαρακτηρισμό των πληγεισών περιοχών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είχε απορριφθεί. Παραταύτα, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου συνέχισε τις προσπάθειες,  ζήτησε την επίσκεψη κλιμακίου της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, το οποίο ερχόμενο, έκανε αυτοψία και διαπίστωσε το μέγεθος των ζημιών. Τελικά, οι προσπάθειες δικαιώνονται τώρα, επ’ ωφελεία των πληγέντων οι οποίοι θα αποζημιωθούν για τις ζημιές που υπέστησαν.
          Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου δήλωσε ικανοποιημένος από την έκδοση της απόφασης, ευχαρίστησε το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων  και την αρμόδια Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων. Είπε χαρακτηριστικά: «Τώρα ικανοποιείται ένα δίκαιο αίτημα που αφορά την αποκατάσταση όσων επλήγησαν από τις σφοδρές πλημμύρες και κατολισθήσεις που συνέβησαν το Νοέμβριο του 2012. Βρήκαμε αρκετές δυσκολίες και γραφειοκρατία στην προώθηση αυτού του αιτήματος, όμως επιμείναμε. Δουλέψαμε συστηματικά και χωρίς κωδωνοκρουσίες, όλο αυτό το διάστημα, χωρίς να αφήνουμε τίποτε στην τύχη του, έως ότου φέρουμε για την περιοχή μας το επιθυμητό αποτέλεσμα και για τους πληγέντες συμπολίτες μας τη δικαίωση που τους αναλογεί. Έτσι τώρα,  οι περιοχές και όλοι όσοι επλήγησαν, θα έχουν τη δυνατότητα να αποκαταστήσουν τις ζημιές με τις αποζημιώσεις που θα λάβουν.
 Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω το βουλευτή Δημήτρη Τσουμάνη για τις προσπάθειες που κατέβαλε και αυτός από την πλευρά του για την επίτευξη του στόχου».

          Ειδικότερα, η απόφαση δίνει τη δυνατότητα οικονομικής βοήθειας στους πληγέντες από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν το Νοέμβριο του 2012 και συγκεκριμένα στις Τ.Κ. Βράχου, Κρυοπηγής και Μυρσίνης της Δ.Ε. Ζαλόγγου του Δήμου Πρέβεζας και στις Τ.Κ. Δεσποτικού και Σκεπαστού της Δ.Ε. Φαναρίου Πάργας.


          Σύμφωνα με την απόφαση (ΑΔΑ: ΒΙΗ21-ΠΥΥ),  οι πληγέντες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για «Στεγαστική Συνδρομή», στις περιοχές που οριοθετούνται από την εν λόγω απόφαση για την επισκευή ή την ανακατασκευή των κτιρίων που έχουν υποστεί βλάβες  από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις του Νοεμβρίου του 2012. Η Στεγαστική Συνδρομή συνίσταται από 40 % Δωρεάν Κρατική Αρωγή και από 60 % Άτοκο Δάνειο, που χορηγείται από τα πιστωτικά ιδρύματα. Ως Αρμόδια Υπηρεσία  για το έργο της αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις ορίζεται η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!