Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Δημήτρης Κ. ΚΩΣΤΑΣ Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε Πρέβεζας

                       ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΗ


Γεννήθηκε στην όμορφη πόλη της Φιλιππιάδας.
Είναι γιος του Κωνσταντίνου Κώστα με καταγωγή από το Ανώγειο και της Τούλας Παπανικολάου από το Ριζοβούνι Πρέβεζας.
Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια Άννα Γεωργάκη και έχουν αποκτήσει δύο κόρες, την Αφροδίτη, πτυχιούχο Αγγλικής φιλολογίας (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και την Αλεξάνδρα, φοιτήτρια στο 2ο έτος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).
Φοίτησε στο 1ο Δημοτικό σχολείο και στο Εξατάξιο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας. Εισήχθη με  Υποτροφία στην  Εθνική Ακαδημία Φυσικής Αγωγής Αθηνών (Ε.Α.Σ.Α.), όπου σαν μέλος του Δ.Σ. των φοιτητών Αγωνίστηκε για την Ανωτατοποίηση της σχολής και την Aναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων σπουδών. Παρακολούθησε το πρόγραμμα σπουδών και αφού πέτυχε στις εξετάσεις έλαβε το πτυχίο ισοτιμίας (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Με εισήγηση της Ομοσπονδίας Στίβου (ΣΕΓΑΣ), της οποίας διετέλεσε Τεχνικός Σύμβουλος στην Ήπειρο και στη Βορειοδυτική Ελλάδα, έλαβε υποτροφία από το Υπουργείο Παιδείας και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Σόφια της Βουλγαρίας, αποκτώντας Διδακτορικό Τίτλο στις Παιδαγωγικές και Αθλητικές Επιστήμες. Κατά τη διάρκεια της διδακτορικής του διατριβής διοργάνωσε δύο επιμορφωτικά σεμινάρια προπονητών στίβου με συνεργασία του Δήμου Φιλιππιάδας, του ΣΕΓΑΣ και του ΑΓΟΦ.
Εργάστηκε ως καθηγητής στα Γυμνάσια Γοργομύλου και Παναγιάς, στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια Φιλιππιάδας. Διετέλεσε Πρόεδρος, προπονητής και ποδοσφαιριστής του Εθνικού Φιλιππιάδας και του ΑΟ Φιλιππιάδας. Επίσης διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣ Πρέβεζας- Λευκάδας με Πρόεδρο τον κ. Τάκη Τραχανά
Υπήρξε αθλητής στίβου με προπονητή τον κ. Ντίνο Σαγανά στα 100 μ. και στο άλμα εις μήκος και έλαβε μέρος στα «Άκτια» και σε άλλα διασυλλογικά πρωταθλήματα με τα χρώματα του Α.Ο. Πρέβεζας επί προεδρίας κ. Βερυκοκάκη.
Σαν προπονητής και αθλητικός παιδαγωγός στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας και της Φιλιππιάδας, μαζί με άλλους συναδέλφους και παράγοντες έδωσαν τη δυνατότητα να αναδειχθούν πολλοί αθλητές στα κλιμάκια των εθνικών ομάδων, εκπροσωπώντας τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες.
Βοήθησε ενεργά τα τμήματα λαϊκής παράδοσης του Συλλόγου Συρρακιωτών και της Αδελφότητας Ανωγειατών για πολλά χρόνια και συνεχίζει να έχει άριστη συνεργασία με τις Διοικήσεις των Εκπολιτιστικών Συλλογών του νομού Πρέβεζας.
Εκλέχτηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος της Νομαρχίας Πρέβεζας το 2002 και  διετέλεσε Αντινομάρχης της Δ/νσης Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας, Εμπορίου, Υγείας και Συγκοινωνιών το 2006, το 2008. Το 2010 διετέλεσε Αντινομάρχης και Αναπληρωτής Νομάρχης και συνέβαλε μαζί με άλλους συναδέλφους με την αιρετή αυτοδιοίκηση στην αναβάθμιση των Σχολικών και Αθλητικών Υποδομών σε όλο το Νομό Πρέβεζας. Έχοντας καταγωγή από αγροτοκτηνοτροφική οικογένεια, έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία και συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματα των ανθρώπων του πρωτογενή τομέα (που για τον ίδιο είναι άνθρωποι που συνεχίζουν να παράγουν και χρειάζονται την άμεση συμπαράσταση της Περιφέρειας Ηπείρου…).

Σήμερα είναι Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής της Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Ηπείρου.

Τηλ Επικοινωνίας: 6944 474522        e-mail: Kostas.Dim.FA@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!