Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Τα έκανε μπάχαλο!

Γράφτηκε από τον Κώστα Γκέτσης


Τα έκανε μπάχαλο!
Ο Γ. Ζάψας, όντας επικεφαλής ενός μικρού συνδυασμού, που έπρεπε να ζητάει την αξιοπρεπή παρουσία στις εκλογές, αλλά και την προοπτική για τα επόμενα χρόνια, ένοιωσε μικρομέγαλος

Είμαστε απ’ τους πρώτους, που θεωρήσαμε την απόφαση της ηγεσίας της Δημοκρατικής Αριστεράς, να στηρίξει ως υποψήφιο περιφερειάρχη Ηπείρου τον Γιώργο Ζάψα, ελπιδοφόρα, η οποία προχωρώντας με βάση το ζητούμενο, που δεν ήταν η νίκη στις εκλογές, αλλά η δημιουργία της υποδομής, για τα επόμενα χρόνια, όπως επίσης και για την συμβολή στην αποκατάσταση της χαμένης τιμής, της δημοκρατικής παράταξης και της κεντροαριστεράς. Υπό συνθήκες σοβαρότητας βέβαια και ουσιαστικής ανάλυσης του χώρου και της συγκυρίας, αυτό θα ήταν το θετικό αποτέλεσμα της εκλογικής προσπάθειας.
Όμως ο υποψήφιος περιφερειάρχης, άλλα έβαλε στο μυαλό του και με βάση αυτά, κινήθηκε, για να κάνει τα πάντα, σε χρόνο ρεκόρ, μπάχαλο! Και φυσικά να έχει καταντήσει κάτι σαν ο σάκος του μποξ… Όποιος τον βρίσκει μπροστά του, τον… χτυπάει ανελέητα και μπορεί να έχει δίκαιο…
Ο Γ. Ζάψας, όντας επικεφαλής ενός μικρού συνδυασμού, που έπρεπε να ζητάει την αξιοπρεπή παρουσία στις εκλογές, αλλά και την προοπτική για τα επόμενα χρόνια, ένοιωσε μικρομέγαλος. Μπορεί να πέρασε απ’ το μυαλό του, ότι το απαξιωμένο -ιδιαίτερα στην Ήπειρο- ΠΑΣΟΚ, θα μπορούσε να τον κάνει περιφερειάρχη. Ίσως τον έπεισαν γι’ αυτό και κάποιοι πρώην ισχυροί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, που όμως ήξεραν, ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, ούτε με την δευτέρα παρουσία… Και επί πλέον, αν ήταν εφικτό κάτι τέτοιο, είναι σίγουρο πως αυτοί οι άλλοτε ισχυροί παράγοντες, θα κρατούσαν την επιτυχία για λογαριασμό τους.
Εκεί λοιπόν μπερδεύτηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, που προτάθηκε απ’ την ΔΗΜΑΡ. Και επειδή, ενός κακού μύρια έπονται, ήρθαν οι επιλογές, που καμία σχέση δεν είχαν με την προοπτική της υποψηφιότητας, αλλά και με την απόφαση της ΔΗΜΑΡ, που ήθελε έναν υποψήφιο, να μπορέσει να λειτουργήσει, όπως παραπάνω περιγράφεται.
Πλέον ο υποψήφιος περιφερειάρχης, μπορεί να μετράει μόνο… πληγές. Στην Άρτα, αναγκάστηκε και έβαλε υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη τον τελευταίο των εκλογών του 2012 και βάλλεται απ’ την κοινωνία… Στην Θεσπρωτία, είπε να μην υποταχτεί σε μέρος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο όμως τον… λούζει με κοσμητικά επίθετα, στις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν. Στην Πρέβεζα είτε είναι υποψήφιος, είτε δεν είναι, ένα και το αυτό, ενώ στα Γιάννενα, δεν κάνει ο ίδιος κουμάντο, αλλά ο Αργύρης, που θέλει να πάρει την ρεβάνς απ’ τον Καχριμάνη.
Και η συνέχεια; Είναι σίγουρο πως θα είναι ακόμη χειρότερη για τον ίδιο… Αυτοί που έκαναν τις επιλογές, κράτησαν το δικαίωνα, να ισχυρισθούν, αν δεν το κάνουν ήδη, πως ο υποψήφιος περιφερειάρχης έκανε τα λάθη, ενώ είναι κοινό μυστικό, πως τις εντολές τους ακολούθησε. Και να το χρεώσουν την συντριβή που έρχεται.
Καλά, η ουσιαστική αποστολή της συγκεκριμένης υποψηφιότητας, έχει «πάει περίπατο» απ’ την ημέρα που ο Γ. Ζάψας, έκανε το πρώτο κονέ, με το απαξιωμένο ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!