Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Η Ελένη Γεωργάνου

Η Ελένη Γεωργάνου σχολιάζει για την ΙΟΝΙΑ οδό και την προοπτική στο Δήμο Ζηρού

    Η Ελένη Γεωργάνου σχολιάζει για την ΙΟΝΙΑ οδό και την προοπτική στο Δήμο Ζηρού
Με συνεχώς αυξανόμενους ρυθμούς συνεχίζεται η δραστηριότητα στα εργοτάξια της ΤΕΡΝΑ Α.Ε. Το χρονοδιάγραμμα του έργου λήγει το Δεκέμβριο του 2015 όπου και προσδοκάται να παραδοθεί ολόκληρο το τμήμα στην κυκλοφορία. Οι έντονοι ρυθμοί των εργασιών καταδεικνύουν ότι η ημερομηνία αυτή, μπορεί να είναι εφικτή!! Από το Αντίρριο έως τα Ιωάννινα έχουν στηθεί πάνω από 10 εργοτάξια τα όποια συντονίζουν τις εργασίες. Πρόκειται για την κατασκευή 196 χιλιόμετρών, Αυτοκινητόδρομου Ευρωπαϊκών προδιαγραφών με δύο λωρίδες σε κάθε κυκλοφορία.

Ο Αυτοκινητόδρομος θα περιλαμβάνει Κόμβους ανά 15 χιλιόμετρα περίπου, Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών ΣΕΑ, Κέντρα Εκμετάλλευσης και Συντήρησης, Σήραγγες και Γέφυρες καθώς επίσης Άνω και Κάτω Διαβάσεις, Τοίχους Αντιστήριξης, Οχετούς Διευθέτησης, Χώρους Στάθμευσης και Ανάπαυσης. Η χάραξη της Ιονίας Οδού στο Δήμο μας ξεκινάει από τον μεγάλο κόμβο της Φιλιππιάδας (στην Καμπή) περνάει έξω από το χωριό του Γυμνοτόπου όπου θα κατασκευαστεί εκεί και γέφυρα 350 μέτρων περίπου και συνεχίζει στο Τσαγκαρόπουλο όπου θα κατασκευαστεί ένας δεύτερος κόμβος (κόμβος Γοργομύλου) έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της περιοχής του παλιού Δήμου Ανωγείου.

Επίσης στην θέση «χάλασμα» όπως στρίβουμε για το Ανώι θα κατασκευαστεί εκεί μια δεύτερη γέφυρα 500 μέτρων. Τα κέρδη από την δραστηριοποίηση της ΤΕΡΝΑ Α.Ε στην περιοχή μας είναι πολλαπλά γιατί αφενός η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου θα αναβαθμίσει ολόκληρη την Ήπειρο και αφετέρου δημιουργούνται εκατοντάδες θέσεις εργασίας που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή μας. Επίσης με την παράδοση του Έργου η πόλη της Φιλιππιάδας θα αποτελεί Κομβικό σημείο για Άρτα, Γιάννενα και Πρέβεζα. Θα αποτελεί δηλαδή το σταυροδρόμι των τριών νομών.

Επιπλέον, η είσοδος της Φιλιππιάδας θα είναι από την Καμπή πράγμα που θα πρέπει ληφθεί σοβαρά υπόψη στην μελέτη του Σχεδίου Πόλεως. Τέλος και σημαντικότερο, είναι ότι ο Κόμβος Γοργομύλο θα αναβαθμίσει σημαντικά όλη την περιοχή του παλιού δήμου Ανωγείου. Το Γοργόμυλο θα βρίσκεται σε λιγότερο από 15 λεπτά από την πόλη των Ιωαννίνων. Είναι ζωτικής σημασίας έργο και μετά την ολοκλήρωση του θα έχουμε αλλαγές στην περιοχή όπου η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να τις λάβει υπόψη της με σκοπό να εκμεταλλευτεί με όσον το δυνατό καλύτερο τρόπο τις προοπτικές που ανοίγει.

 Με εκτίμηση Ελένη Γεωργάνου
Μηχανικός Μεταλλείων ΕΜΠ
Υπ/φια Δημοτική Σύμβουλος
Νίκος Καλαντζής-Νέα Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!