Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Δεκαοκτώ δήμοι… Δεκατρείς οι νέοι δήμαρχοι και πέντε συνεχίζουν τη θητεία τους…

DHMARXOI N 14

Δεκατρείς νέοι δήμαρχοι θα κάνουν την πρώτη τους θητεία σε αντίστοιχους καλλικρατικούς δήμους της Ηπείρου ενώ μόλις πέντε από τους εν ενεργεία κατάφεραν να επανεκλεγούν.
Όλες οι αναμετρήσεις του δεύτερου γύρου κρίθηκαν νωρίς και καμία σχεδόν δεν έλαβε χαρακτηριστικά θρίλερ.
Ειδικά στις τέσσερις πρωτεύουσες της Ηπείρου, η επικράτηση των νικητών ήταν ολοκληρωτική λαμβάνοντας θριαμβευτικό χαρακτήρα.
 Νέο πρόσωπο στο Δήμο Ζηρού ο Νίκος Καλαντζής. Από τη γενιά των σαραντάρηδων έκανε τη μεγάλη ανατροπή κερδίζοντας τον σημερινό δήμαρχο Δημήτρη Γιολδάση, ο οποίος είχε αγγίξει την εκλογή την πρώτη Κυριακή.
Ο Νίκος Καλαντζής συγκέντρωσε το 57,4% των ψήφων ενώ ο Δημήτρης Γιολδάσης έμεινε στο 42,5%..
Στο Νομό Ιωαννίνων, ο Σεπτέμβριος θα βρει έξι νέα πρόσωπα σε αντίστοιχα δημαρχεία και μόνο δύο θα συνεχίσουν και την επόμενη πενταετία.
Στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων ο Γιάννης Σεντελές είχε αναδειχθεί δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή με το ποσοστό ρεκόρ του 88%.
Στο Δήμο Δωδώνης θα κάνει την πρώτη του καλλικρατική θητεία ο Χρήστος Ντακαλέτσης, ο οποίος συγκέντρωσε το 51,6% αφήνοντας τον σημερινό δήμαρχο Κώστα Κατσανάκη στο 48,3%.
Στο Δήμο Ζαγορίου ο Βασίλης Σπύρου, επιστρέφει για να κάνει την πρώτη του καλλικρατική θητεία. Κέρδισε με 52,8% στέλνοντας στην αντιπολίτευση τον σημερινό δήμαρχο Γαβριήλ Παπαναστασίου ο οποίος έμεινε στο 47,1%.
Στο Δήμο Ζίτσας, ο Μιχάλης Πλιάκος ένα νέο πρόσωπο, θα είναι ο δήμαρχος της πενταετίας καθώς επικράτησε και μάλιστα άνετα. Ο Μιχάλης Πλιάκος συγκέντρωσε το 54,1% των ψήφων αφήνοντας τον Βασίλη Γαρδίκο στο 45,8%.
Διαστάσεις θριάμβου έλαβε η νίκη του Θωμά Μπέγκα στο Δήμο Ιωαννιτών. Ο Θωμάς Μπέγκας συγκέντρωσε το 56,6 των ψήφων αφήνοντας το Νίκο Γκόντα στο 43,3 και για δεύτερη φορά στα έδρανα της αντιπολίτευσης.
Με ποσοστό 58,8% εξελέγη δήμαρχος στην Κόνιτσα ο Ανδρέας Παπασπύρου, ο οποίος ετοιμάζεται για την πρώτη του θητεία στο δημαρχείο. Στη δεύτερη θέση η Ελένη Παπαμιχαήλ με ποσοστό 41%.
Στο Δήμο Μετσόβου νέος δήμαρχος αναδείχθηκε ο Κώστας Τζαφέας, ο οποίος θα κάνει την πρώτη του καλλικρατική θητεία. Ο Κώστας Τζαφέας συγκέντρωσε το 52,8% και ο σημερινός δήμαρχος Νίκος Τσομπίκος έμεινε στη δεύτερη θέση με ποσοστό 47,1%.
Στο Δήμο Πωγωνίου εξελέγη την πρώτη Κυριακή ο Κώστας Καψάλης, με μακρά πλέον θητεία στην αυτοδιοίκηση. Επικράτησε με ποσοστό 53,6% έναντι του Γιάννη Ντόντη ο οποίος πήρε το 41,3%.
Στο Νομό Ιωαννίνων έχουν διατελέσει δήμαρχοι αλλά σε καποδιστριακούς δήμους, ο Χρήστος Ντακαλέτσης στη Λάκα Σουλίου, ο Βασίλης Σπύρου στο Ανατολικό Ζαγόρι και ο Κώστας Τζαφέας στο Μέτσοβο.
Ο Θωμάς Μπέγκας και ο Μιχάλης Πλιάκος είναι οι δύο που έδωσαν για πρώτη φορά την εκλογική μάχη και την κέρδισαν.
Στην Άρτα νέα πρόσωπα θα βρεθούν στους τρεις από τους τέσσερις δήμους. Θα συνεχίσει μία ακόμη θητεία μόνο ο δήμαρχος Νικολάου Σκουφά Στάθης Γιαννούλης ο οποίος εξελέγη την πρώτη Κυριακή.
Στο δήμο της Άρτας, τον μεγαλύτερο του νομού, είναι ο Χρήστος Τσιρογιάννης αυτός που αναλαμβάνει να τον οδηγήσει στη νέα πενταετία. Ο Χρήστος Τσιρογιάννης συγκέντρωσε το 56,8% αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Παύλο Στασινό ο οποίος πήρε το 43,1.
Στο δήμο Γεωργίου Καραισκάκη είχε εκλεγεί δήμαρχος την πρώτη Κυριακή ο Περικλής Μίγδος με ποσοστό 58,2% ενώ ο σημερινός δήμαρχος Δημήτρης Γαλλίκας είχε μείνει στο 41,7%.
Στο δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων εξελέγη ο Μαρίνος Γαρνέλης στέλνοντας στην αντιπολίτευση τον σημερινό δήμαρχο Χρήστο Χασιάκο.
Ο Μαρίνος Γαρνέλης συγκέντρωσε το 52,4% και ο Χρήστος Χασιάκος το 47,5%.
Η ιδιαιτερότητα είναι ότι ο Μαρίνος Γαρνέλης είχε κερδίσει και το 2010 όμως έμεινε λίγους μήνες στο δημαρχείο καθώς μετά από προσφυγές ακυρώθηκε η παράταξή του. Οι εκλογές επαναλήφθηκαν και τις κέρδισε ο κ. Χασιάκος.
Στο δήμο Νικολάου Σκουφά, ο Στάθης Γιαννούλης παρέμεινε αμετακίνητος για μία ακόμη θητεία, καθώς με τέσσερις αντιπάλους, κέρδισε τις εκλογές την πρώτη Κυριακή με ποσοστό μάλιστα που ξεπέρασε το 55%.
Στην Πρέβεζα ο Χρήστος Μπαίλης θα κάνει τη δεύτερη θητεία του στον Καλλικρατικό δήμο ενώ έχει πίσω του και θητεία στον καποδιστριακό δήμο Λούρου.
Αυτή τη φορά επικράτησε πολύ άνετη έναντι του Τάκη Παππά συγκεντρώνοντας το 55,1% των ψήφων.

Στην Πάργα, πανηγυρική ήταν η εκλογή του Αντώνη Νάστα από τον πρώτο γύρο των εκλογών καθώς συγκέντρωσε το 64,4%.
Ο Αντώνης Νάστας είχε διατελέσει δήμαρχος στον καποδιστριακό δήμο Φαναρίου και τώρα θα κάνει την πρώτη του καλλικρατική θητεία.
Νέοι οι δύο από τους τρεις δημάρχους στο Νομό Θεσπρωτίας. Στο δήμο Ηγουμενίτσας θα κάνει την πρώτη του καλλικρατική θητεία ο Γιάννης Λώλος, ο οποίος πέτυχε μία θριαμβευτική νίκη έναντι του Θωμά Παππά.
Συγκέντρωσε το 57% των ψήφων αφήνοντας για τον αντίπαλό του μόλις το 42,9. Είχε διατελέσει δήμαρχος στο Μαργαρίτι, είχε αποχωρήσει από τα αυτοδιοικητικά το 2010 και επανέκαμψε δυναμικά κερδίζοντας με μεγάλη άνεση.
Στο δήμο Σουλίου, η Σταυρούλα Μπραίμη εξελέγη δήμαρχος την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 51% ενώ οι άλλες δύο παρατάξεις που μετείχαν στις εκλογές είχαν συγκεντρώσει μαζί το 48% των ψήφων.
Στον πρώτο γύρο είχε κριθεί και ο δήμος Φιλιατών. Ο Σπύρος Παππάς εξελέγη δήμαρχος με 50,9% αφήνοντας στην αντιπολίτευση τον σημερινό δήμαρχο Μηνά Παππά ο οποίος είχε συγκεντρώσει το 46%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!