Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

H ΠΡΕΒΕΖΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΓΙΩΡΓΟ ΒΕΡΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΙΑ



Γιατί συμμετέχω στις Ευρωεκλογές. Γιατί με την «Ελιά» και το PES

Αγαπητοί φίλοι,
Τη σημασία των φετινών ευρωεκλογών την ξέρουμε πια όλοι μας.
Σε αντίθεση με κάθε αντίστοιχη του παρελθόντος, η αναμέτρηση της 25ης Μαΐου κάθε άλλο παρά με χαλαρότητα μπορεί να αντιμετωπισθεί.
Πρώτον, γιατί τα αποτελέσματά της θα είναι καθοριστικά για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις και την τύχη της προσπάθειας να βγει η χώρα από την κρίση.
Δεύτερον, γιατί η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται μπροστά σε μία δύσκολη εποχή γεμάτη απειλές για τη συνοχή της και τα κεκτημένα της.
Το διακύβευμα δεν είναι μόνο συμβολικό.
Το νέο ευρωκοινοβούλιο έχει πλέον αποφασιστικές αρμοδιότητες για τη λήψη κρίσιμων στρατηγικού χαρακτήρα αποφάσεων.
Οι συσχετισμοί που θα προκύψουν μεταξύ αυτών που αμφισβητούν το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον και αυτών που θέλουν να κερδίσουν το στοίχημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης θα είναι καθοριστικής σημασίας για την περαιτέρω πορεία της ηπείρου.
Το ίδιο καθοριστικοί θα είναι και οι συσχετισμοί δύναμης μεταξύ των κομμάτων που επιμένουν στη νεοφιλελεύθερη λιτότητα και των κομμάτων που υπερασπίζονται το Κοινωνικό Κράτος επενδύοντας στην ανάπτυξη μέσα από την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των ασθενέστερων στρωμάτων.
Το μέλλον των χωρών του Νότου, και, άρα, της Ελλάδας, εξαρτάται άμεσα από την έκβαση αυτών των αντιθέσεων.
Έχοντας γράψει τη δική μου πολιτική ιστορία και διαγράψει τη δική μου επαγγελματική τροχιά στο χώρο των επιχειρήσεων και του τουρισμού, αισθάνθηκα την υποχρέωση να δώσω το δικό μου παρόν στη μάχη που θα κρίνει το αύριο της πατρίδας μας μέσα στην Ευρώπη και το αύριο της Ευρώπης μέσα σε έναν κόσμο που δε θα έχει επαύριο, αν δε βρει το δρόμο που αναπτύσσει την πραγματική οικονομία και προάγει την κοινωνική δικαιοσύνη.
Αποφάσισα, λοιπόν, να διεκδικήσω τη δική σας προτίμηση για την εκλογή μου στο ευρωκοινοβούλιο με το ψηφοδέλτιο της «Ελιάς», του νέου, δηλαδή, πολιτικού σχηματισμού που επιχειρεί να ανασυνθέσει την Κεντροαριστερά, να τη συνδέσει με τη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία, να τη διευρύνει με τη συμμετοχή των φιλελεύθερων Κεντρώων μεταρρυθμιστών και να την μπολιάσει με τις δυνάμεις της οικολογίας και της νέας οικονομίας.
Το κάνω με την πεποίθηση ότι έτσι καταθέτω τη δική μου συμβολή στη συγκρότηση μιας νέας κοινωνικής συμμαχίας του κόσμου της εργασίας με τον κόσμο του πολιτισμού και της επιχειρηματικότητας.
Το κάνω με την πεποίθηση ότι χρειαζόμαστε λιγότερους επαγγελματίες πολιτικούς, περισσότερο ρεαλισμό, φαντασία, καινοτομίες και αποτελεσματικότητα.
Το κάνω, επίσης, με την πεποίθηση ότι στο νέο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, πρέπει να εκπροσωπηθεί δυναμικά ο τουρισμός, η ναυτιλία και η καινοτομία, στους οποίους η χώρα μας επενδύει τις ελπίδες της για την ανάπτυξή της.
Έχω τιμηθεί κατ’ επανάληψη με την εμπιστοσύνη των συναδέλφων μου και σήμερα έχω τη χαρά να βρίσκομαι και πάλι εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας του ΣΕΤΕ.
Η Ευρώπη των πολιτών, η Ευρώπη του κοινωνικού κράτους, η Ευρώπη της διαφάνειας και του διαλόγου χρειάζεται ανθρώπους βγαλμένους μέσα από τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας για να ξαναγίνει δυνατή, ανταγωνιστική και, ταυτόχρονα, δίκαιη. Έτσι, δηλαδή, όπως ακριβώς την θέλει το PES, οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές.
Κάτω από τη δική του ομπρέλα, η «Ελιά» δίνει στην Ελλάδα τη μάχη της αναδιοργάνωσης και της συνένωσης της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.
Χωρίς αυτήν η χώρα δεν είναι κυβερνήσιμη. Και δε θα γίνει κυβερνήσιμη όσο οι δυνάμεις της προόδου παραμένουν πολυδιασπασμένες, απομακρυσμένες από την υγιή επιχειρηματικότητα, ταυτισμένες με τον λαϊκισμό και τον κρατισμό που οδηγούν σε αδιέξοδα.
Χρειάζεται να κάνουμε μαζί τη μεγάλη υπέρβαση.
Να ξεπεράσουμε την κομματοκρατία και τη συνώνυμη με την αμοραλισμό και την ιδιοτέλεια αναξιοκρατία.
Μόνο η υγιής ανταγωνιστική οικονομία μπορεί μαζί με την κοινωνική συνοχή να διασφαλίσει την ανάπτυξη.
Και μόνο μια αειφόρα ανάπτυξη με σεβασμό στη φύση και στο περιβάλλον μπορεί να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του μέλλοντος των παιδιών μας.
Χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς.
Με αλληλεγγύη και κοινωνική μέριμνα.
Αγαπητοί φίλοι,
Ελπίζω να στηρίξετε την προσπάθειά μου αυτή και να δυναμώσετε με την ψήφο σας την επιθυμία μου να προσφέρω στον τόπο μου και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Γιώργος Βερνίκος









Και πάλι Γ.Γ. του ΣΕΤΕ ο Γιώργος Βερνίκος






Επανεξελέγη Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) ο Γιώργος Βερνίκος, που κατέρχεται και ως υποψήφιος με το Ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς, φιλοδοξώντας, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, να εκπροσωπήσει στο Ευρωκοινοβούλιο 50.000 επιχειρήσεις και 370.000 εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου.
Ο ΣΕΤΕ σήμερα εκπροσωπεί 14 πανελλήνιες κλαδικές Ενώσεις τουριστικών επιχειρήσεων και 50.367 τουριστικές επιχειρήσεις, που απασχολούν 371.050 εργαζόμενους. Ο τουρισμός αναδείχθηκε το 2013 η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας και όλες οι ενδείξεις είναι θετικές και για το 2014.















Στις 20 Μαΐου 2014 στις 19:00, στο Πάρκο Ελευθερίας (δίπλα από το Μέγαρο Μουσικής), θα γίνει η κεντρική προεκλογική μου εκδήλωση. Παρακαλώ να είστε εκεί.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!