Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

-Συμμαχία Ηπειρωτών Πρεβεζα Γιώργος Ζάψας: "Στόχος να είμαστε εμείς στη δεύτερη Κυριακή ενισχυμένοι για να διεκδικήσουμε την Περιφέρεια"

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΨΑΣ


Τη δημιουργία όλων των προϋποθέσεων για μια αδιάκοπη, αέναη και βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία για την Ήπειρο έθεσαν ως προτεραιότητα ο επικεφαλής της Συμμαχίας Ηπειρωτών και υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Γιώργος Ζάψας και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Γιώργος Ζάκας στην κεντρική συγκέντρωση του συνδυασμού, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας.

«Θα δώσουμε μαζί μάχες, θα χτίσουμε το όραμα και τους στόχους μαζί και θα βάλουμε την Πρέβεζα και την Ήπειρο σε ράγες ανάπτυξης. Όλοι μαζί για να γράψουμε τη νέα σελίδα στην Ήπειρο, την Ήπειρο των ελπίδων, την Πρέβεζα που μας αξίζει» τόνισε στον χαιρετισμό ο κ. Ζάκας υπογραμμίζοντας πως η Πρέβεζα θα πρέπει να είναι ισότιμος διαμορφωτής της Ηπείρου τα επόμενα   χρόνια        ρόνια.
«Το σχέδιό μας για το αύριο, το όραμά μας για την Πρέβεζα σε κάθε γωνιά της το έχει ήδη διατυπώσει ο Γιώργος ο Ζάψας, στοχεύουμε στην Πρέβεζα της ανάπτυξης και του ολοκληρωμένου παραγωγικού ιστού. Και το όραμα αυτό έχει περιεχόμενο, είναι χειροπιαστό και αναλύεται σε συγκεκριμένα βήματα. Μια ανάπτυξη στηριγμένη στο σπάνιο περιβάλλον, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, την αγροτική οικονομία. Για την Πρέβεζα του Αχέροντα, του Αμβρακικού, του ποταμού Λούρου, του Ζαλόγγου, της Πάργας, της παράκτιας ζώνης. Την Πρέβεζα με τον ξεχωριστό πολιτισμό της, την αρχαία Νικόπολη, το ρωμαϊκό υδραγωγείο, το μυθικό Αχέροντα, το Νεκρομαντείο, την Κασσιώπη, τα Κάστρα. Την Πρέβεζα των κτηνοτροφικών της προϊόντων, των κηπευτικών της, της ελιάς, των ψαράδων, του Αμβρακικού και του Ιονίου. Ένα πρότυπο ανάπτυξης που θα βασιστεί στην αυθεντικότητα των προϊόντων με ποιότητα και ταυτότητα, που θα έχει ξεχωριστή θέση στο Ηπειρώτικο Καλάθι, στις πανέμορφες ακτές της και το σπάνιο περιβάλλον που θα την κάνουν μοναδικό τουριστικό προορισμό με υψηλή ποιότητα. Στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τον πολιτιστικό, τον ιαματικό, τον οικολογικό, τον αγροτουρισμό, των τουρισμό των σκαφών, τον αλιευτικό τουρισμό. Που θα στηριχθεί στο σεβασμό στο περιβάλλον και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Θα παντρέψουμε τα τοπικά προϊόντα με τον τουρισμό, τον τουρισμό με τον πολιτισμό, το περιβάλλον με τον τουρισμό και τα τοπικά προϊόντα και θα πάρουμε από το πάντρεμα αυτό πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα για την ανάπτυξη της περιοχής. Θα δώσουμε τις μάχες για να λύσουμε τα βασικά προβλήματα, τη σύνδεσή της με τους μεγάλους άξονες, το λιμάνι της, τη βιομηχανική περιοχή, τον Αμβρακικό που χρειάζεται άμεσα μέτρα για την προστασία του» τόνισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Ζάκας, ο οποίος παρουσίασε τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Συμμαχίας Ηπειρωτών, σημειώνοντας πως πρόκειται για ανθρώπους που εκπροσωπούν όλες τις γωνιές της περιοχής μας, που δεν έχουν συμβιβαστεί με τα συμφέροντα και τις κατεστημένες αντιλήψεις, με ενθουσιασμό, δυναμική, με άποψη για την ανάπτυξη, με θέσεις για τα θέματα που απασχολούν την περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας και την Ήπειρο.

Γιώργος Ζάψας: "Αφού δεν επετεύχθη η μεγάλη συνεργασία στην πρώτη Κυριακή μπορεί πολύ καλά να επιτευχθεί στη δεύτερη"
Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο κ. Ζάψας, ο οποίος κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στο πολιτικό του παρελθόν σημείωσε πως οι πολιτικές δοκιμασίες που πέρασε είχαν ως κοινό τη συνεργασία, αναγνωρίζοντας ωστόσο και ορισμένα από τα λάθη του, ενώ δεν απέφυγε να σημειώσει πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο νέων συνεργασιών στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

«Οι δυο παρατάξεις, η Ήπειρος των οριζόντων και η παράταξη του Βαγγέλη Αργύρη, επιχείρησαν από το Φθινόπωρο να σχηματίσουν εκείνη την αυτοδιοικητική δύναμη που θα διεκδικούσε με όρους νίκης την περιφέρεια, και δεν θα ήταν μόνο δύο οι συνεργαζόμενοι φορείς, θα ήταν τρεις. Δεν επετεύχθη, δεν είναι όμως ώρα τώρα να γυρίσουμε στο παρελθόν, δεν θα επιτύχουμε τίποτα. Δεν μένουμε στο τι δεν έγινε, μια φράση θα πω, αφού δεν επετεύχθη η μεγάλη συνεργασία στην πρώτη Κυριακή μπορεί πολύ καλά να επιτευχθεί στη δεύτερη, εμείς ως στόχος και φιλοδοξία είναι να είμαστε εμείς στη δεύτερη Κυριακή ενισχυμένοι ώστε να διεκδικήσουμε την Περιφέρεια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζάψας σημειώνοντας πως η Συμμαχία Ηπειρωτών ανεξάρτητη και χειραφετημένη από κομματικές και συντεχνιακές εξαρτήσεις, προσηλωμένη στην υπεράσπιση του δημοσίου και τοπικού συλλογικού συμφέροντος προσβλέπει στον θεσμό του 2ου βαθμού αυτοδιοίκησης σαν το ουσιαστικό και προνομιακό πεδίο συμμετοχής, πρωτοβουλιών και δράσεων των τοπικών πολιτικών στην άσκηση πολιτικής και την επίλυση των προβλημάτων που αγγίζουν την δύσκολη καθημερινότητα των Ηπειρωτών.
Ο κ. Ζάψας στην ομιλία του αναφέρθηκε στο όραμα, τις, αρχές, τις αξίες και τους στόχους της Συμμαχίας Ηπειρωτών επαναλαμβάνοντας πως στόχος είναι ο συνδυασμός του να συμμετέχει στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών ενισχυμένος για να διεκδικήσει με αξιώσεις την Περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!