Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Δελτίου Τύπου 15/05/2014 - Κεντρική Ομιλία στη Φιλιππιάδα


Θεσπρωτικό και Φιλιππιάδα έδειξαν τον νικητή των εκλογών από την Τρίτη και την Τετάρτη αντίστοιχα. Οι κεντρικές ομιλίας του υπ. δημάρχουΝίκου Καλαντζή σήμαναν την αντίστροφη μέτρηση και την έναρξη Νέας Πορεία στο δήμο Ζηρού.
Μιλώντας χθες βράδυ στη Φιλιππιάδα, στην κατάμεστη κεντρική πλατεία, ο κ. Καλαντζής έδωσε στην αρχή μια ηχηρή απάντηση στους επικριτές της ανανέωσης. «Κάποιοι μας κατηγορούν, ότι είμαστε νέοι και άπειροι και δεν ξέρουμε τι θα συναντήσουμε. Η πραγματικότητα είναι, ότι οι έμπειροι κατόρθωσαν και έφτασαν το Δήμο σε αυτό το χάλι. Οι έμπειροι απαξίωσαν τις υπηρεσίες του Δήμου. Οι έμπειροι με τα έργα τους έφεραν τους ελεγκτές και τον εισαγγελέα...»
Ο υπ. δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής υπενθύμισε τη δραματική κατάσταση του δήμου την οποία αφήνει παρακαταθήκη η απερχόμενη δημοτική αρχή. Τα σκάνδαλα του νερού και του λατομείου Θεσπρωτικού. «Ένα πρωτοφανές για τον τόπο μας σκάνδαλο, μας ταλαιπώρησε όλους και θα συνεχίσει για καιρό ακόμη.  Η υπόθεση της είσπραξης των λογαριασμών ύδρευσης  αποχέτευσης. Δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το πρόβλημα ακόμη με αριθμούς, δεν βρέθηκε ποιος φταίει αλλά τα σπασμένα τα πληρώνουν οι δημότες.
Ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν;
-Έλεγχος της ταμειακής υπηρεσίας από ανώτερα υπηρεσιακά κλιμάκια για να διαπιστωθεί το μέγεθος του ταμειακού ελλείμματος. Με άλλα λόγια πόσα χρήματα βγήκαν από την τσέπη των δημοτών και δεν έφτασαν ποτέ στο ταμείο.
-Καταλογισμός ευθυνών από τον εισαγγελέα προς πάσα κατεύθυνση, ακόμη και ποινικών αν υπάρχουν.
-Σύνταξη μελέτης οικονομικής βιωσιμότητας του Δήμου από ομάδα έμπειρων οικονομολόγων, το πόρισμα της οποίας θα μας καθοδηγήσει στον τρόπο κλεισίματος της οικονομικής τρύπας.
Το βέβαιο είναι, ότι αυτοί που πληρώσανε δεν πρέπει να κληθούν να ξαναπληρώσουν.
Το λατομείο Θεσπρωτικού. Όλοι αναρωτιούνται, τι γίνεται με το λατομείο;
Ο λόγος, για τις οφειλές του δήμου προς τον ιδιοκτήτη του λατομείου, οφειλές που διεκδικεί ο ιδιοκτήτης και φυσικά πρόκειται να τις πληρώσουν οι φορολογούμενοι πολίτες.
Και εκεί που θα έπρεπε ο δήμος να εισπράττει χρήματα από την ενοικίαση του λατομείου, συμβαίνει το αδιανόητο για την κοινή λογική, να χρωστάει και από πάνω και μάλιστα να έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις για τις εν λόγω οφειλές, χωρίς έφεση από το Δήμο
Ο κ. Καλαντζής δεν περιορίστηκε σε κριτική αλλά παρέθεσε και το δικό του πρόγραμμα. Ενδεικτικά σημειώνουμε τις συγκεκριμένες προτάσεις του γιαεπανεξέταση όλων των συνδέσεων με τον βιολογικό και τη χρέωση ανά παροχή κι όχι ανά διαμέρισμα, την αξιοποίηση του στρατοπέδου ως εκθεσιακού χώρου-πολυχώρου δραστηριοτήτων, τη διαμόρφωση της εισόδου της πόλης και της κεντρικής πλατείας, την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του δήμου και τη σύσταση υπηρεσιών ύδρευσης-αποχέτευσης καθώς και γραφείου Αγροτικής ανάπτυξης, την ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, την ανάδειξη του Πνευματικού Κέντρου και του πολιτισμού ως παράγοντα κοινωνικής συνοχής, την ανάδειξη του Λούρου ποταμού σε πηγή ζωής για την πόλη, την αλλαγή τακτικής στη διαχείριση του δήμου. «Ο δήμαρχος δεν είναι διαχειριστής σκουπιδιών ή νερουλάς. Είναι πρωταγωνιστής ανάπτυξης για όλη την περιοχή».
Ο κ. Καλαντζής κάλεσε τους δημότες Ζηρού να μην εφησυχάζουν από την πλατιά αποδοχή της Νέας Πορείας και να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς ως την τελευταία ώρα: «Η ψήφος και η αξιοπρέπεια του καθενός είναι αδιαπραγμάτευτες και μη εξαγοράσιμες!» τόνισε κι έκλεισε την ομιλία του εισπράττοντας το χειροκρότημα του νικητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!