Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



''ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ''

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής σήμερα 12-9-2014 με (31) θέματα στην ημερήσια διάταξη και (6) εκτός.
Στο 1ο θέμα της εκλογής Αντιπροέδρου της Επιτροπής, ψήφισα τον προτεινόμενο από την πλειοψηφία, δείχνοντας το δρόμο της συναίνεσης για ένα θέμα που ούτως ή άλλως η πλειοψηφία έχει την αριθμητική δύναμη να τον εκλέξει και πως θα παραδειγματιστεί και θα δεχτεί την εκπροσώπηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης σε συλλογικά όργανα άλλων επιτροπών ή διοικητικών Συμβουλίων φορέων της περιφέρειας.
Σε δυο εκτός Η.Δ. θέματα η ψήφος μου ήταν αρνητική. Γιατί ήλθαν χωρίς προετοιμασία και γιατί στο ένα διαφώνησα και με τη διαδικασία ανάθεσης έργου, χωρίς μειοδοτικό διαγωνισμό και στο δεύτερο γιατί δεν υπήρχαν επαρκεί στοιχεία, δεν ήταν εγγεγραμμένο στο περιφερειακό πρόγραμμα και γιατί προτάθηκε διαδικασία ανάθεσης.
Στα άλλα (32) θέματα ψήφισα θετικά. Καταδείξαμε με τη στάση μας, αυτό που ο επικεφαλής της παράταξής μας δήλωσε, από την έναρξη της νέας περιφερειακής περιόδου, ότι θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις κάθε θετική πρωτοβουλία. Ελέγχουμε την περιφερειακή αρχή, όπως επιβάλουν οι κανονισμοί, επικροτούμε κάθε θετικό και συνεισφέρουμε με τις προτάσεις μας στη χρηστή διοίκηση προς όφελος της κοινωνίας.
            Κατά την έναρξη της συνεδρίασης έκανα την ακόλουθη δήλωση: “εύχομαι την επιτυχία της Οικονομικής Επιτροπής και με τη συμμετοχή μας θα προσπαθήσουμε να αναβαθμίσουμε τη λειτουργία της, για να αποδώσει έργο και να έχουμε αποτελέσματα, προς όφελος του θεσμού, της συλλογικότητας και των πολιτών. Είναι σωστό και επιβάλλεται οι συνεδριάσεις της να μαγνητοφωνούνται, για να υπάρχει αποτυπωμένη η ακριβής τοποθέτηση κάθε μέλους της επιτροπής και να μην τεθεί ζήτημα αμφισβήτησης από κανέναν. Όπως ακριβώς καταγράφονται και απομαγνητοφονούνται οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Ο χώρος που γίνετε η συνεδρίαση να μην είναι το γραφείο του περιφερειάρχη, αλλά χώρος κατάλληλος για συνεδριάσεις, προσιτές στους φορείς και τους πολίτες. Τέλος είναι αυτονόητο ότι θα έχουμε πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που αφορούν τα προς συζήτηση θέματα και να περιοριστούν στο ελάχιστο τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα.”

ΧΑΤΖΗΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!