Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Καταρροϊκός πυρετός

                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πρέβεζας ενημερώνει τους κτηνοτρόφους της περιοχής σχετικά με τη θεραπεία του καταρροϊκού πυρετού, που πράγματι βρίσκεται σε έξαρση αυτές τις ημέρες στην περιοχή μας, ότι:
Ο καταρροϊκός πυρετός οφείλεται σε ιό και μεταδίδεται  με ενδιάμεσο ξενιστή τα δίπτερα του γένους Culicoides, τα  οποία αναπαράγονται σε μέρη όπου συγκρατείται υγρασία. Δεν μεταδίδεται από ζώο σε ζώο, αλλά ούτε  στον άνθρωπο άμεσα ή έμμεσα  με την κατανάλωση τροφίμων ζωικής προέλευσης.
Δεν υπάρχει ειδική θεραπευτική αγωγή παρά μόνο συμπτωματική.  Οι κτηνοτρόφοι θα κάνουν  χρήση φαρμάκων  μόνο κατόπιν κτηνιατρικής συνταγής όπως επιβάλλεται από την κείμενη Νομοθεσία.
Επειδή πληροφορηθήκαμε ότι παρανόμως κάποιοι υπόσχονται και εισαγωγή εμβολίου,  επισημαίνουμε ότι κάτι τέτοιο πέραν του παρανόμου, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα τόσο στην εκτροφή τους αλλά ακόμη περισσότερο σε όλη την χώρα.
Οποιοσδήποτε εμβολιασμός θα αποφασιστεί από την κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ και θα γίνει συντονισμένα εάν απαιτηθεί βάσει κεντρικού σχεδιασμού.
Καλούμε  κάθε κτηνοτρόφο που θα υποπέσει στην αντίληψή του προσπάθεια προμήθειας εμβολίου, άμεσα να ενημερώσει την πλησιέστερη Κτηνιατρική Αρχή ή την Αστυνομία, για λόγους Δημόσιας Υγείας και Εθνικού συμφέροντος




                                                                                      -ο-
                                                                                Δ/ΝΤΗΣ  ΤΗΣ ΔΑΟΚ



                     

                                                                                ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΓΕΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!