Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Δήμαρχος Ζηρού Ν. Καλαντζης Κίνδυνος από τα νεκρά ζώα

LOYROS KALANTZHS
Φρένο στην ανεξέλεγκτη εναπόθεση των νεκρών ζώων, που έχουν χτυπηθεί από τον καταρροϊκό πυρετό, προσπαθεί να βάλει ο Δήμος Ζηρού, πριν το φαινόμενο πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.
Ήδη σε κάποια σημεία η κατάσταση είναι δραματική, καθώς κτηνοτρόφοι πετούν τα νεκρά ζώα χωρίς να τηρείται κανένας κανόνας υγιεινής.

«Είναι περιβαλλοντικό έγκλημα να πετούν τα νεκρά ζώα στα χαντάκια ή στα ποτάμια», δηλώνει ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής.
Ήδη ο δήμος, μέσα από μία σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων προσπαθεί να σταθεί δίπλα στους κτηνοτρόφους, με σκοπό αφενός να πάρουν τα μέτρα που επιβάλλονται ώστε να προφυλάξουν το ζωικό τους κεφάλαιο από τον καταρροϊκό κι αφετέρου να τηρούν τους κανόνες της υγειονομικής ταφής σε περιπτώσεις θανάτων.
«Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και με τους κτηνοτρόφους προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τέτοια φαινόμενα» υπογράμμισε ο κ. Καλαντζής και συμπλήρωσε ότι το ίδιο το νομοθετικό πλαίσιο θέτει εμπόδια στην αυτοδιοίκηση για πιο ουσιαστική παρέμβαση στο θέμα της ταφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!