Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γιώργος Ζάψας:
Ανακοίνωση για την ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου

H ορκωμοσία είναι μια συμβολική πράξη αποδοχής των ευθυνών με τις οποίες μας επιφόρτισαν οι συμπολίτες μας. Είναι η επισημοποίηση της δέσμευσης κάθε αιρετού να υπηρετήσει με πίστη και αφοσίωση, όσα υποσχέθηκε κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας. Είναι αυτονόητο πως το λειτούργημα κάθε αιρετού καθορίζεται από το Σύνταγμα και τους Νόμους, οι οποίοι εξάλλου προβλέπουν και τις ανάλογες κυρώσεις για όποιον δεν τα σέβεται.

Είναι δικαίωμα κάθε αιρετού πολίτη να πραγματοποιεί αυτή την συμβολική πράξη με αναφορά την αντίληψη και τα πιστεύω του. Πρόκειται για μια ελευθερία η οποία δίνει ουσιαστικότερο νόημα στον συμβολισμό της ορκωμοσίας.


Οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ θα ασκήσουμε, με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης, τα αντιπολιτευτικά μας καθήκοντα και θα συμβάλλουμε με κριτική, ενστάσεις αλλά και γόνιμες προτάσεις.

Ο δικός μας λόγος τιμής είναι η ηθική μας δέσμευση ότι θα ήμαστε παρόντες σε καθημερινή βάση σε όλα τα δρώμενα της περιφερειακής διοίκησης ασκώντας έλεγχο και καταθέτοντας προτάσεις, εποικοδομητικά, με στόχο την χρηστή διοίκηση, την διαφανή οικονομική διαχείριση και την καλή εκτέλεση των έργων υποδομής της περιφέρειας.

Δεσμευόμαστε ότι με τη συμμετοχή μας στο κορυφαίο συλλογικό όργανο διοίκησης της αιρετής περιφέρειας, για την επόμενη 5ετία:
-          Θα επιδιώξουμε να πείσουμε την περιφερειακή αρχή και το περιφερειακό Συμβούλιο για την ανάγκη εκπόνησης και υπηρέτησης ενός στρατηγικού σχεδίου για την Ήπειρο, με προοπτική πέραν της 10ετίας. Ένα στόχο για την Ήπειρο του μέλλοντος μας. Δεν θα ανεχθούμε άλλους πειραματισμούς.
-          Θα επιμείνουμε σε ένα τεχνικό πρόγραμμα για την κατασκευή μικρών και μεγάλων έργων του νέου ΕΣΠΑ ή των τομεακών χρηματοδοτικών προγραμμάτων, σε εκείνους τους τομείς που η Ήπειρος μπορεί να πρωταγωνιστήσει, ώστε να μην χαθούν άλλες ευκαιρίες και η ελπίδα των συμπατριωτών μας, καθώς επίσης και να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ που να είναι διαθέσιμο για την Ήπειρο. Σ' αυτό το πλαίσιο η εκτέλεση του προϋπολογισμού θα είναι για εμάς ευαγγέλιο, ώστε να μην σπαταληθεί ούτε ένα ευρώ σε ανούσιες και πελατειακής λογικής δράσεις.
-          Θα επιδιώξουμε να επιβάλουμε στην πλειοψηφία έναν διαρκεί και παραγωγικό και καθολικό δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας με τους 18 δήμους της Ηπείρου για την επίλυση προβλημάτων των πολιτών σε οποιοδήποτε διαμέρισμα  της περιφέρειας και αν κατοικούν, αντιπολιτευόμενοι για την Ήπειρο των ανοιχτών οριζόντων που οραματιζόμαστε.
-          Φιλοδοξούμε να επηρεάσουμε τις ασκούμενες πολιτικές σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο στο χώρο της αυτοδιοίκησης και της πολιτικής, σε μια κρίσιμη για τους πολίτες και επικίνδυνη για τη χώρα περίοδο, όπου η οικονομική κρίση μας γονατίζει και αναβιώνουν φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού, κατευθυνόμενου ρατσισμού και ξενοφοβίας από κέντρα ακραίων φασιστικών μορφωμάτων, φαντάσματα του παρελθόντος, που δεν έχουν θέση στη δημοκρατία και την πολιτική ζωή του τόπου.
ΓΙΑΝΝΕΝΑ: 30 Αυγούστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!