Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΊΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΟΎΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ!


ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ
1. ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ  ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ
2  ΔΑΣΙΚΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ       ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ
3 ΑΠΟΣΠΆΣΜΑΤΑ  ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΕ  ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ (ΤΙΣ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ)
5 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ 
6 ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΛΥΨΗΣ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ
7  ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ  (ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ  60- 40- ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ)

ΕΙΝΑΙ  ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ  ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ  
Οι «νονοί» των μικροπωλητών
Λειτουργούν με ιεραρχία μαφίας και πουλάνε θέσεις στα πανηγύρια

 Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το κλίμα που επικρατεί στο Δήμο Ζηρού αυτές τις ημέρες που  χωρίς να λογαριάσουν καν τις αρχές ακόμα και την αστυνομία έκαναν κατάληψη στον χώρο του διεξάγεται η εμποροπανήγυρη.
  Στο συγκεκριμένο πανηγύρι  που φέτος  θα το διοργανώσει ο Δήμος Ζηρού   και  θα έμπαινε μια τάξη στα οικονομικά, δεν μπόρεσαν να  χωνέψουν ότι θα έμεναν εκτός από το μεγάλο φαγοπότι και  έστειλαν τα   τσιράκια τους   να δημιουργήσουν προβλήματα. «Περνούν και ελέγχουν την κίνηση. Αν παρατηρήσετε λίγο το χώρο θα τους ξεχωρίσετε.
                          ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ?  ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΎΠΤΕΙ
ΘΥΜΑΤΑ  δεν είναι  μόνο οι δήμοι  από τα κυκλώματα   που δρουν εκεί όπου ανθεί η παρανομία: Οι καταγγελίες των μικροπωλητών για εκμετάλλευσή τους από «νονούς» δείχνουν ότι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Ορισμένοι υποστηρίζουν πως οι πλανόδιοι πληρώνουν αυτά τα χρήματα οικειοθελώς, άλλοι ότι αναγκάζονται. Σε ένα συμφωνούν όλοι: οι «νονοί» αυτοί «εξυπηρετούν» μέσω «διασυνδέσεων»  όλα σχεδόν τα  πανηγύρια της Ελλάδας.

Οι «νονοί» αυτοί εκτός των άλλων προσφέρουν και «κάλυψη στους υποψήφιους παζαριώτες  γιατί τα λεφτά είναι πολλά. Ακόμη και τα πιο μικρά πανηγύρια αφήνουν κέρδος. Άλλωστε αυτοί που τα μοιράζονται δεν είναι πάνω από τέσσερα πέντε άτομα. Η ομάδα, σύμφωνα με τις καταγγελίες διατηρεί ιεραρχία μαφίας. Όσοι δεν έχουν τα «μέσα» πρέπει να  φροντίσουν να πιάσουν τον εργολάβο κατασκευαστή για να τους δώσει πόστο και αν είναι <<καλά παιδιά>> θα τους προτιμήσει και του χρόνου.
Απαραίτητη προϋπόθεση να κλείσουν θέση στον ίδιο  και για το  επόμενο πανήγυρη για να αυξηθεί το πελατολόγιο. 
 Εκεί όμως για να στήσει κάποιος πλανόδιος τον πάγκο του πρέπει να απευθυνθεί πρώτα στους «νονούς». Αυτοί έχουν φροντίσει  ΝΑ ΑΓΟΡΆΣΟΥΝ ΜΕ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΠΙΜΑΧΕΣ ΘΕΣΕΙΣ  πριν από το πανηγύρι  και να χωρίσουν τις θέσεις και περιμένουν τους μικροπωλητές για τις διαπραγματεύσεις.
 Κάποιοι από τους παλιούς μικροπωλητές, οι επονομαζόμενοι και «προεστοί», έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν σε ποια θέση θα στήσουν το εμπόρευμά τους. Οι υπόλοιποι πάνε όπου τους πουν. Όσοι έχουν πέσει σε δυσμένεια, εξοστρακίζονται στις απόμακρες γωνιές ­ στις «κακές θέσεις» ­ του πανηγυριού.
Το σύστημα που ακολουθούν στην τιμολόγηση των θέσεων κάθε θέση έχει μήκος 4 μέτρα και κοστίζει από  700 -1300  ευρώ χωρίς το <<ρεύμα >> , ανάλογα με το πανηγύρι. Οσο πιο μεγάλο είναι τόσο ανεβαίνουν οι τιμές. 
Βέβαια δεν μιλάμε για τις <<γωνίες>> και τις ψησταριές! Αυτά είναι τα πρώτα οικόπεδα φιλέτα.
Τα παίρνουν οι δικοί τους που είναι χρόνια πιστοί η τα κρατάν για πάρτη τους.
Το ίδιο και για τους χαλβάδες. Πληρώνονται αδρά σαν <<ρετιρέ>>
Αυτός που πληρώνει το φιλέτο έχει το δικαίωμα να απαιτήσει να μην έχει απέναντι ανταγωνιστή!
Επίσης ισχύει διαφορετικό τιμολόγιο για τους καινούργιους και διαφορετικό για τους παλιούς μικροπωλητές. Παλαιότερα,  επί δημαρχίας Κατραχούρα όταν τις άδειες,εξέδιδε ο δήμος  η κάθε θέση κόστιζε περίπου 600 ευρώ καθαρά  και  τα κατασκευαστικά  αναλάμβανε ο δήμος για όλο το πανηγύρι  που ήταν περίπου 15000 ευρώ και η τιμή  της  παράγκας ήταν ίδια για όλους.
 Πρέπει να μπει μια τάξη. Αλλά ποιος να τη βάλει Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ αυτή τη στιγμή είναι εντελώς ιδιόμορφη. Υπήρξε από οτι ξέρουμε μια κανονιστική διάταξη στο χέρι και δεν ξέρουμε το γιατί?
Το Δημοτικό Συμβούλιο λαμβάνει αποφάσεις για τους μικροπωλητές και το πανηγύρι , τις οποίες τα όργανα του δήμου όχι μόνο δεν μπορούν να τις εφαρμόσουν αλλά κινδυνεύουν και με μηνύσεις.
Το στήσιμο ενός αξιοπρεπούς υπαίθριου παζαριού, μακριά από «νονούς» και συμφέροντα, δεν είναι τόσο δύσκολο. Το απέδειξε  η Δημοτική αρχή με δήμαρχο τον κ Κατραχούρα παρόλο τις δυσκολίες που αντιμετώπισε επειδή διοργανώθηκε μέσα στην πόλη!
Η απειρία της καινούργιας δημοτικής αρχής  είναι κάτι φυσιολογικό  και  δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν  θα εφαρμοστεί η νομιμότητα .
Εδώ << έμαθαν τόσοι άλλοι τόσα χρόνια και ,γρήγορα μάλιστα>> 
Αν γινόταν μέσα στην πόλη το σίγουρο ήταν οι Νονοί θα ήταν ελάχιστοι.
ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ  ΤΟΥΣ ΝΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!