Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Πρώην αστυνομικός συνελήφθη για λαθροθηρία στην Πέτρα

Με 23 πάπιες στη βάρκα τον έπιασε η Θηροφυλακή στον βάλτο Αμβρακικού για σωρεία παραβάσεων
Το Λιμεναρχείο Πρέβεζας που είναι αρμόδιο για τον Αμβρακικό δεν διαθέτει σκάφος για τη λιμνοθάλασσα, ενώ επικαλείται ότι δεν έχει αρμοδιότητα να πραγματοποιεί περιπολίες και επιβίβαση στις βάρκες των λαθροθηρών, για ελέγχους.
Όπως έγινε στην περίπτωση ενός συνταξιούχου αστυνομικού από την  Πέτρα Πρέβεζας, ο οποίος χωρίς να έχει άδεια κυνηγού και διαθέτοντας ηχομιμητική συσκευή, συνελήφθη ανάμεσα από Πέτρα και Στρογγυλή να κυνηγάει πάπιες σε σημείο που απαγορεύονταν το κυνήγι.
Ο αστυνομικός βρίσκονταν σε βάρκα που κινούνταν με κουπιά, στην οποία βρέθηκαν 23 σκοτωμένα παπιά.
Από τον έλεγχο που έγινε μετά την σύλληψή του από τους θηροφύλακες διαπιστώθηκε ότι είχε παραποιήσει την καραμπίνα του για να παίρνει περισσότερα φυσίγγια.
Τα μέσα που χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς κατασχέθηκαν, ενώ τα παπιά τέθηκαν σε δημοπρασία, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, σε κατάστημα της περιοχής. (Άλλο κουφό αυτό)
papies

Το λαθραίο κυνήγι στον Αμβρακικό κυρίως στην περιοχή της Πέτρας και της Στρογγυλής είναι καθημερινότητα πλέον και συμβαίνει εδώ και χρόνια με τις αρμόδιες αρχές ανίκανες ή απρόθυμες να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.
Ο συλληφθείς δεν διέθετε άδεια θήρας και δεν είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα των μελών κανενός Κυνηγετικού Συλλόγου.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, για άσκηση θήρας σε απαγορευμένη περιοχή, για παράνομη θήρευση ειδών της άγριας πανίδας, για παράνομη χρήση ηχομιμητικών συσκευών, καθώς επίσης και για τη χρήση παραποιημένου όπλου.
prevezaposto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!