Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΝΑ ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !

Πέφτει στο κενό οργανωμένο σχέδιο για ματαίωση της εμποροπανήγυρης Φιλιππιάδας

parages
Ενώ τα πάντα είναι έτοιμα για να αρχίσει όπως κάθε χρόνο η εμποροπανήγυρη στη Φιλιππιάδα που ανοίγει στις 25 Οκτώβρη και κλείνει στις 2 Νοέμβρη, ένα οργανωμένο σχέδιο αποδόμησης της συγκεκριμένης δραστηριότητας που φέρνει πολύ κόσμο στην Γέφυρα Καλογήρου, άρχισε να υλοποιείται από την ημέρα που ξεκίνησε η δημοπρασία των θέσεων. Και αυτό γιατί ενόχλησε πολλούς η απόφαση που πήρε η νέα Δημοτική Αρχή οι θέσεις που δίδονται στους εμπόρους και η γενικότερη διοργάνωση της εμποροπανήγυρης να γίνει από το Δήμο και όχι από την Αναπτυξιακή επιχείρηση του Δήμου.
Η σύγκριση που θα γίνονταν και οι διαφορές που θα προέκυπταν για τον τρόπο που γίνονταν πριν η εμποροπανήγυρη και η διαφορά των κερδών για το Δήμο που σαφώς τώρα θα είναι περισσότερα από πριν, είναι ένας από τους λόγους που πυροδότησε αντιδράσεις.
Ένας ακόμη λόγος είναι ότι γύρω από αυτό το «παζάρι″ κινούνταν ένας μηχανισμός διαφόρων προσώπων που αποκόμιζε κέρδη από διάφορες δραστηριότητες σχετικές με την εμποροπανήγυρη.
Η νέα Δημοτική Αρχή τους χάλασε την «σούπα» και όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε έγκαιρα στήθηκαν οι παράγκες για τους εμπόρους, χωρίς βέβαια ο εργολάβος που τις κατασκεύασε να έχει καμία σχέση με τις θέσεις, οι οποίες δίνονται από το Δήμο.
Έτσι άρχισαν καταγγελίες που συνοδεύτηκαν και από τραμπουκισμούς, ακόμη και σε βάρος εργατών που έστηναν τις παράγκες, με αποκορύφωμα την σημερινή επέμβαση της αστυνομίας που άκουσον – άκουσον συνέλαβε δύο εργάτες  ενώ αναζητούνται στα πλαίσια του αυτόφωρου οι Αντιδήμαρχοι κύριοι Ρίζος και Παπαβασιλείου που μηνύθηκαν από έναν εκπρόσωπο των αντίθετων συμφερόντων για εξύβριση.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο άνθρωπος αυτός συνοδεύονταν από δικηγόρο που υπέβαλλε τις μηνύσεις.
Τις προηγούμενες μέρες είχαν γίνει πάλι συλλήψεις, επειδή η κατασκευή δεν είχε άδεια, ενώ αρμόδιες για την έκδοση της άδειας είναι οι υπηρεσίες του Δήμου Ζηρού που διοργανώνουν το παζάρι και κάθε χρόνο πρέπει να φροντίζουν γι′ αυτό. Ήδη από την αστυνομία Φιλιππιάδας μας ενημέρωσαν ότι η άδεια έχει εκδοθεί κανονικά, σύμφωνα με έγγραφο που έχει κατατεθεί εκεί.
Γενικότερα πάντως δημιουργήθηκε μια κατάσταση με απώτερο στόχο την ματαίωση της εμποροπανήγυρης, η οποία όμως θα γίνει και θα λειτουργήσει κανονικά.
Σημειώνουμε ότι για το παραπάνω θέμα επιστρατεύτηκε και μηχανισμός παραπληροφόρησης, ο οποίος προπαγανδίζει υπέρ των θέσεων όσων κινήθηκαν παρασκηνιακά για την ματαίωση της εμποροπανήγυρης, με κείμενο που εστάλη σε διάφορα μέσα ενημέρωσης και διαστρεβλώνει εντελώς τα γεγονότα.
Νεότερα στοιχεία θα έχουμε σε επόμενη ανάρτηση.
Δημήτρης Λούπας

1 σχόλιο:

  1. Κάποια δεν έχουν χωνέψει ακόμα ότι έχουν χάσει τις εκλογές και νομίζουν ότι κάνουν ακόμα κουμάντο στον δήμο. Πέρα από αυτό όμως εγώ θέλω να δω την νέα δημοτική αρχή να κάνει τον οικονομικό και διαχειριστικο ελεγχο στον δήμο όπως οφείλει απέναντι στους δημότες και να λαμογια που λυμαινονταν τον Δήμο για οκτώ χρόνια να πληρώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!