Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Πού πήγαν τα χρήματα από το παζάρι που εισέπραττε η αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Φιλιππιάδας;

Εκδικάστηκαν σήμερα τα ασφαλιστικά μέτρα για την εμποροπανήγυρη Φιλιππιάδας που θα γίνει κανονικά


exousiodotisi
pazari
Ενώ ακόμη δεν έχει λήξει η διαδικασία του αυτόφωρου για τους δύο Αντιδημάρχους και τον κατασκευαστή της παραγκούπολης που θα στεγάσει τους εμπόρους που θα συμμετέχουν στην εμποροπανήγυρη Φιλιππιάδας, η προσπάθεια μιας μικρής παρέας για να ανατροπή δεδομένων συνεχίστηκε.
Συγκεκριμένα μία παρέα 9 ατόμων που κυριαρχούσε τα προηγούμενα χρόνια στο παζάρι, προσέφυγαν με ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας να φτιάξουν τις παράγκες τους με δικό τους κατασκευαστή.
Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα(21-10-14) στο Πρωτοδικείο Άρτας και ο Δήμος υπερασπίστηκε την άποψη πως ο κατασκευαστής που εξουσιοδοτήθηκε από 250 άτομα που θα συμμετέχουν, έχει κατασκευάσει ενιαίο κτίριο και έχει καταθέσει ενιαία στατική μελέτη με όλα τα μέτρα ασφάλειας που προβλέπονται και δεν γίνεται να τεθεί σε κίνδυνο η ενιαία εμφάνιση του παζαριού από άλλον κατασκευαστή που θα έφτιαχνε 9 παράγκες για τους 9 ενδιαφερόμενους. Αν αυτοί ήθελαν θα μπορούσαν με αιτήσεις τους στον Δήμο να ενταχθούν και αφού πληρώσουν, να πάρουν τις παράγκες που τους αναλογούν στον ενιαίο χώρο.
Προφανώς το αίτημά τους είναι και αυτό προσχηματικό που σκοπό είχε να δημιουργήσει προβλήματα στη νέα Δημοτική Αρχή και στο παζάρι, όπως συνέβη και με την περίπτωση της μήνυσης που υπέβαλε ένας από αυτούς για εξύβριση στους δύο Αντιδημάρχους κύριους Ρίζο και Παπαβασιλείου, στον πατέρα του κατασκευαστή και σε δύο αλλοδαπούς εργάτες.
Σημειώνουμε ότι τόσο αυτός που ισχυρίστηκε ότι τον εξύβρισαν όσο και αυτοί που κατέθεσαν τα ασφαλιστικά μέτρα είχαν την ίδια δικηγόρο.
Τελικά το παζάρι θα γίνει κανονικά και ήταν όλο αυτό που συνέβη μια ευκαιρία για να αποδειχθεί πως πίσω από το παζάρι Φιλιππιάδας παίζονταν πολλά χρήματα με νταβατζήδες, μπράβους και προστάτες που όλοι αποκόμιζαν κέρδη.
Η αλλαγή που επιχείρησε η νέα Δημοτική Αρχή και που παρά τα εμπόδια που βρήκε μπροστά της θα ευδοκιμήσει, αφού πλέον ο Δήμος ανέλαβε την ευθύνη της εμποροπανήγυρης με καθαρές διαδικασίες εσόδων, ενώ τα χρήματα που εισπράττονταν μέχρι και πέρυσι από την αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου ως έσοδα εμποροπανήγυρης, μέχρι και σήμερα αγνοούνται που έχουν πάει. Άλλωστε είναι και αυτός ένας από τους λόγους που η νέα Δημοτική Αρχή δεν έχει παραλάβει ακόμα την αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου.
Πηγή prevezaposto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!