Real- Estate

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

Εκδήλωση του Δήμου Ζηρού


Η Φιλιππιάδα γιόρτασε τα 102 χρόνια από την απελευθέρωση από τους Τούρκους
Η Φιλιππιάδα γιόρτασε τα 102 χρόνια από την απελευθέρωσή της

Την επέτειο των 102 χρόνων από την απελευθέρωσή της τίμησε η πόλη της Φιλιππιάδας, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Ζηρού στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Φιλιππιάδας.

Ο δήμαρχος Ζηρού κ. Νίκος Καλαντζής στην ομιλία του υπογράμμισε πως η Φιλιππιάδα τιμά την επέτειο με σεβασμό στο παρελθόν, αλλά και με το βλέμμα στραμμένο στο παρόν και το μέλλον του τόπου σημειώνοντας πως αυτή η εκδήλωση αποτελεί ερέθισμα για περισυλλογή.

Ο-Δήμαρχος

«Μέσα από την σημερινή εκδήλωση δεν εκπληρώνουμε απλά ένα διαχρονικό χρέος που έχουμε απέναντι στους προγόνους και παππούδες μας οι οποίοι αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της πόλης και πολλοί εξ' αυτών θυσιάστηκαν για το όραμα της ελευθερίας, αλλά αποδεικνύουμε ότι διαθέτουμε ιστορική μνήμη και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με επίγνωση, πάνω σε σταθερή τροχιά και στη βάση των δικών τους διαχρονικών αξιών και ιδανικών. Αυτό το οφείλουμε σε εκείνους, στους εαυτούς μας αλλά πρωτίστως στη νεολαία και τα παιδιά μας. Η σημερινή εκδήλωση δίνει ερέθισμα και για περισυλλογή. Όχι τόσο για τα όσα συνέβησαν στο παρελθόν, όσο για εκείνα τα δύσκολα που ζούμε σήμερα, αλλά και για τα καλύτερα που οφείλουμε να οργανώσουμε και να προσφέρουμε στον τόπο μας και ιδιαίτερα στους νέους. Γι' αυτά που πρέπει να δώσουμε τον δικό μας αγώνα, μη έχοντας άλλη επιλογή από το να τα καταφέρουμε. Πέρα από τον σεβασμό στην ιστορική μνήμη, οφείλουμε να αναδεικνύουμε την ελπίδα και να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί ενωμένοι.

Σε αυτήν την κρίσιμη εποχή, με τις ανησυχητικές διαστάσεις που παίρνει ο νεοναζισμός, ο ισλαμικός τζιχαντισμός αλλά και άλλες ψευτοϊδεολογίες προαγωγής ή και παραγωγής βίας, σε πολλές χώρες του κόσμου χρειαζόμαστε πολλαπλά εφόδια, με κυρίαρχο τη σωστή Παιδεία, την έγκυρη ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, τα κατάλληλα επιχειρήματα και βέβαια την απερίφραστη καταδίκη κάθε μορφής βίας. Οφείλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε άξιοι αυτής της ελευθερίας» τόνισε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο κ. Καλαντζής και κλείνοντας τον χαιρετισμό του και αφού ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν και συνέβαλαν στην επιτυχία της επετειακής εκδήλωσης υπογράμμισε πως ως νέα δημοτική αρχή, εκτός των άλλων- έχει βάλει σε πρώτιστη προτεραιότητα την στήριξη της εκπαίδευσης στον Δήμο, αλλά και την διατήρηση, αξιοποίηση και ανάδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής μας κληρονομιάς.

Χορωδία-Αγ.-Αθανασίου-Τρικάλων

Την εκδήλωση άνοιξε η φιλαρμονική Θεσπρωτικού, ενώ την περιγραφή ιστορικών στοιχείων έκαναν οι ομιλητές κ.κ. Αλέκος Γεωργίου (Συγγραφέας – δικηγόρος) και Δημήτριος Ράπτης (δρ. Φιλολογίας –Εκπ/τικός).

Εντυπωσίασαν ιδιαίτερα και χειροκροτηθήκαν από το κοινό, οι Παιδικές Χορωδίες του Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Τρικάλων η οποία παρουσίασε την μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο: «Από την σκλαβιά στη λευτεριά» και του Αγ. Βησσαρίωνα Φιλιππιάδας, που έκλεισε την εκδήλωση.

Χορωδία-Αγ.-Βησσαρίωνος

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος ο οποίος απηύθυνε κι έναν σύντομο χαιρετισμό, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ. Ν. Άρτας κ. Γκόγκας Χρήστος, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού και των Τοπικών Συμβουλίων Δήμου Ζηρού, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Κοσμος

Ο Δήμος Ζηρού ευχαριστεί ιδιαίτερα τους δύο ομιλητές της εκδήλωσης, τον κ. Γεωργίου και τον κ. Ράπτη, τα μέλη της φιλαρμονικής Θεσπρωτικού, τα μέλη των Παιδικών Χορωδιών Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Τρικάλων και Αγ. Βησσαρίωνα Φιλιππιάδα, καθώς και όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την επετειακή εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!