Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΤΟΠΙΚΗ ΦΩΝΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Υποψηφιοτήτων και εσωστρέφειας το… ανάγνωσμα
Υποψηφιοτήτων και εσωστρέφειας το… ανάγνωσμα
25/10/2014
Πληροφορίες κάνουν λόγο για κάθοδο του Βουλευτή Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Πρέβεζα σε περίπτωση Εθνικών Εκλογών. Η κάθοδος του κ. Τσακαλώτου «ενισχύεται» από  κάποια τοπικά «μπλοκ» του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τον σημερινό Βουλευτή Κώστα Μπάρκα.
Από τον κύκλο του κ. Τσακαλώτου κυριαρχεί η άποψη ότι ο Βουλευτής δεν θα προτιμήσει την Πρέβεζα για την κάθοδό ενώ αφήνουν να εννοηθεί πως έχει γίνει νύξη και έχουν ασκηθεί σχετικές πιέσεις από την Πρέβεζα για να γίνει κάτι τέτοιο.
Από το στρατόπεδο του Κ. Μπάρκα αναφέρεται πως έχει γίνει αντιληπτό και όχι λίγες φορές ότι κάποιοι εκ του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας θέλουν την πολιτική εξόντωσή του, διότι όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «τους χαλάει τη μανέστρα». Άλλωστε όπως εκτιμούν, η επαναφορά από ορισμένους, του θέματος της εναλλαγής του Βουλευτή στα δύο χρόνια, είναι κάτι που δείχνει πάρα πολλά για τους σχεδιασμούς που γίνονται στο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας χωρίς φυσικά τον ξενοδόχο, δηλαδή τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο μέτωπο της ΝΔ, οι σίγουροι υποψήφιοι είναι ο νυν Βουλευτής Δημ. Τσουμάνης και ο Στεργιος Γιαννάκης, ενώ μέχρι στιγμής παίζεται το όνομα του τρίτου άνδρα υποψηφίου.
Στην πτέρυγα Τσουμάνη και λόγω πτώσης των ποσοστών του Βουλευτή συνολικά στο Νομό, γίνεται προσπάθεια να επιτευχθεί μία τρίτη υποψηφιότητα που θα προέρχεται από την πόλη της Πρέβεζας όπου φαίνεται να είναι πιο δυνατός ο Στέργιος Γιαννάκης. Επιδιώκουν δηλαδή να «σπάσουν» τα ποσοστά στη μέση, ώστε να βγει κερδισμένος ο νυν Βουλευτής.
Δυστυχώς το συγκεκριμένο επιχείρημα δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται διότι υπάρχει υποψηφιότητα όπως διαρρέεται εκτός πόλης η οποία έχει τα εχέγγυα και θα στηριχθεί λόγω διασυνδέσεων και από τη Συγγρού. Και σε αυτή την περίπτωση θα βγει κερδισμένος ο Στ. Γιαννάκης, ο οποίος σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες είναι δυνατός στην Πρέβεζα και έχει ένα καλό ποσοστό και στο Νομό.
Εκείνο βέβαια που αξίζει να σημειωθεί, είναι πως στο στρατόπεδο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ΝΔ στην Πρέβεζα επικρατεί εσωστρέφεια μεταξύ των ψηφοφόρων. Από την μία στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει διαφωνία μεταξύ στελεχών και ψηφοφόρων και από την άλλη στη ΝΔ γίνεται προσπάθεια διατήρησης των κεκτημένων χωρίς πολιτικούς φραγμούς.
Άρης Τσελίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!