Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Eπιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Πρωθυπουργική κατεύθυνση το νέο Νοσοκομείο
NOSOKOMEIO PREBEZ
"Σε αυτό συναίνεσε ο Πρωθυπουργός σε συνάντηση που είχε με τον βουλευτή Δ. Τσουμάνη και αυτό κατ΄ αρχάς είναι ένα μεγάλο βήμα", σημείωσε ενώ την άποψη ότι η κατασκευή νέου Νοσοκομείου, μπορεί να γίνει μόνο μέσω του Π.Δ.Ε. επιβεβαίωσε και ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, καθώς όπως ανέφερε σε συνάντηση των Περιφερειαρχών που είχε γίνει στο Υπουργείο Υγείας για τον προγραμματισμό του νέου ΕΣΠΑ, ενημερώθηκαν ότι από πλευράς Ε.Ε. δεν πρόκειται να χρηματοδοτηθεί κανένα έργο που να αφορά νέο νοσοκομείο.
Την απόφαση του Πρωθυπουργού να προχωρήσει η κατασκευή καινούριου νοσοκομείου στην Πρέβεζα, επιβεβαίωσε από τα Γιάννινα όπου βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Ο κ. Γρηγοράκος στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε ρωτήθηκε για το θέμα και απάντησε με λακωνικό τρόπο: «Ο Πρωθυπουργός έχει δώσει κατεύθυνση να γίνει καινούργιο Νοσοκομείο στην Πρέβεζα».
Δεν προχώρησε σε καμία άλλη λεπτομέρεια, κρατώντας προφανώς τα περισσότερα για την επίσκεψη που θα ακολουθήσει στο νοσοκομείο της Πρέβεζας αύριο Παρασκευή.
Σημειώνεται ότι προ ημερών την κατασκευή νέου νοσοκομείου είχε ανακοινώσει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Τσουμάνης. Μάλιστα είχαν προηγηθεί συναντήσεις του ίδιου τόσο με τον Πρωθυπουργό όσο και με τον Υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια, καθώς ο σχεδιασμός είναι η χρηματοδότηση του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Εν τω μεταξύ το θέμα του νέου νοσοκομείου απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου. Όπως τονίστηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου η ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ήταν ζήτημα πολιτικής βούλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!