Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Aut viam inveniam aut faciam

Ώρα μηδέν, Η ώρα της αλήθειας

Η απάτη της δημοκρατίας με «εκείνους» που δήθεν την υπηρέτησαν, όμως  για  «ίδιον όφελος».
Το επιστέγασμα των αγώνων για την  Δημοκρατία μετά τη Μεταπολίτευση ήταν να καθιερωθούν μέσα από τον χώρο της Αλλαγής που έφερε το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα  πολλά νέα πρόσωπα, που είχαν όραμα, θέληση και δύναμη να εργαστούν για το κοινωνικό όφελος του ελληνικού λαού αλλά και πολλά επικίνδυνα πρόσωπα για τη δημόσια ζωή, τα οποία δεν ενστερνίστηκαν Ποτέ και δεν  έκαναν κτήμα τους τις Δημοκρατικές Αρχές,  αλλά τις επικαλέστηκαν για να διεισδύσουν στο σύστημα εξουσίας κι εκεί ανδρώθηκαν, έγιναν «παράγοντες» και «παραγοντίσκοι», προκαλώντας ανεπανόρθωτες ζημίες και βλάβες στην πολιτική ζωή της χώρας μας.
 Απόρροια αυτών των συνεπειών  είναι και η κατρακύλα που έχει πάρει η ξεφτισμένη πλέον πολιτική ζωή των πολιτικών μας που διαχειρίζονται τις τύχες μας και τις έφεραν εδώ που έχουμε φτάσει.
Ώρα μηδέν, η ώρα της Αλήθειας, η ώρα που πονάει η σκληρή πραγματικότητα και ακόμα υπάρχουν πολλά  τρισάθλια κοπλεξικά σεξιστικά  κομματικά παράσιτα, αρρωστημένα μυαλά  που έμαθαν να γράφουν, να διαβάζουν  και να εκφράζουν όμορφα λόγια, θελκτικά για τον πολύ κόσμο  αλλά δεν τους ταιριάζουν διότι δεν είναι υπηρέτες αυτών των όμορφων λόγων αλλά εξυπηρετούν τον εαυτό τους και μόνο.
Η Ελλάδα κάθε φορά που της δίδεται η ευκαιρία δηλώνει περήφανα πως είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας.
Η αλήθεια είναι όμως πως το πολίτευμα της Δημοκρατίας που με τιμές επαναφέραμε κατά την Μεταπολίτευση, σταδιακά το απαξιώσαμε, το υποβαθμίσαμε, το γελοιοποιήσαμε και τελικά το καταστρέψαμε.

Κι εδώ μπαίνει το ερώτημα ποιοι είναι αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν τη Δημοκρατία για τη δική τους επιβολή;
Κάνοντας μία σύντομη  συνοπτική επισκόπηση έχουμε να πούμε ότι η  άνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία έφερε αλλαγές στην πολιτική σκέψη των Ελλήνων με Αρχές και με μία Διακήρυξη που μιλούσε για Κοινωνική Δικαιοσύνη, Ανεξαρτησία, όπως και για την αδιαπραγμάτευτη θέση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων καθώς  και τον υγιή πολιτικό  διάλογο με τη διαφάνεια και την εντιμότητα που θα έβαζαν τις βάσεις για τη νέα πολιτική κατάσταση στην πατρίδα μας.
Λόγια όμορφα, εμπνευσμένα από πολιτικές θεωρίες που συναρπάζουν τα πλήθη και εκεί πάνω επενδύουν πολλοί άθλιοι για να εισβάλουν στην πολιτική και να λεηλατήσουν τον λαό.
Ναι τον λαό που αγνά τους ψηφίζει, χωρίς να γνωρίζει το ποιόν τους αλλά μαγεύεται από την ψευτορητορική τους ικανότητα και τις πομπώδεις δηλώσεις για να συντηρήσουν το σύστημα αλλά και να  κρατηθούν στους κόλπους της εξουσίας, εισπράττοντας κάποια εντεταλμένη θέση δίπλα σε υπουργό ή σε κρατική υπηρεσία για όλη την ενεργή τους εργασιακή  ζωή και να  αναλίσκονται καθημερινά με την σύνταξη άρθρων, δελτίων τύπου και με την ψεύτικο μεγαλοϊδεατισμό ότι εκείνοι  είναι οι καλύτεροι ή πλέον ειδήμονες στα θέματα πολιτικής.
Η ελληνική κοινωνία έφερε την Αλλαγή σε όλους τους τομείς, ώστε να απαλλαγεί  από τους χαφιέδες, τους δοσίλογους, τους ρουφιάνους που αλύπητα χτυπούσαν στο κεφάλι όποιον είχε άλλη πολιτική άποψη,  που κατέδιδαν όποιον ήταν αντίθετος με την δεξιά πολιτική  και όλοι αυτοί επένδυσαν σε ένα άρρωστο κλίμα φοβικό και καταδοτικό για να έχουν επαφή με την εξουσία.
Όμως, ποια εξουσία;
Εκείνη που λειτουργεί βάναυσα για την ωφέλεια της ολιγαρχίας  που συντηρούνταν έχοντας τον παρακρατικό μηχανισμό, απαραίτητος για να μπορεί να συντηρείται το δήθεν λυτρωτικό σύστημα που θέλει να χτυπήσει τον κακό και επικίνδυνο  «Άλλον».
Ο επικίνδυνος «Άλλος» Έλληνας ήταν εκείνος που μιλούσε για συλλογικότητα, ισονομία, ισοπολιτεία, δικαιοσύνη, για τη διαφορετικότητα των απόψεων και την δυνατότητα της σύνθεσης πολιτικών προτάσεων.
Είναι αυταπάτη όμως να θεωρούμε ότι δεν έχουμε Σήμερα πολιτική βία στην Ελλάδα.
Κι ενώ γίνεται πολύς λόγος Σήμερα για το Bullyihg, ( σχολικό εκφοβισμό), για  επιθετική συμπεριφορά είτε σωματική είτε λεκτική είτε ψυχολογική είτε κοινωνική που εκδηλώνεται σκόπιμα και απρόκλητα, επαναλαμβανόμενα στον εργασιακό χώρο ακόμα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μία  συμπεριφορά του Bullyihg, όπου  το άτομο που εκφοβίζει τους άλλους δείχνει  απέχθεια και περιφρόνηση σ’ αυτούς που προσπαθούν να βλάψουν, ανάλογη κατάσταση παρατηρείται  και στην πολιτική ζωή της χώρας μας   με την πολιτική  βία, να έχει πολιτισμικές ρίζες και επιπλέον να  διαχέεται από την ρητορική του μίσους. 
Σήμερα διανύουμε μια περίοδο με τη βία να έχει πολλαπλασιαστεί και τον δημόσιο  χώρο να τον έχουν σφετεριστεί τα πρόσωπα που  παρουσιάζονται και κυκλοφορούν ως ιδεολόγοι  και πολιτικά υγιείς, οι οποίοι  είναι το ίδιο  ακριβώς με τους  φασίστες.
Δεν είναι δυνατόν, οι πολιτικοί καρεκλοκένταυροι, διευθυντές δημόσιων υπηρεσιών, ιδιαίτεροι υπουργών και συγγενείς των, που θρυμμάτισαν τα όνειρα των πολιτών, που διάβρωσαν  συνειδήσεις,  που αποσάθρωσαν την πολιτική σκέψη, και  οδήγησαν  τους ψηφοφόρους σε εξαπάτηση της συνείδησής των, που  κατακρεούργησαν έναν ολόκληρο λαό δια έργων και λόγων, και τον βύθισαν στην  απόγνωση,  να δηλώνουν και πάλι ότι θα συνεχίσουν το σώσιμο της Χώρας, μέσα από θεσμικούς ρόλους φερετζέ να πηγαίνουν στην υπηρεσία τους και να εμπλέκονται στην λάσπη μέσω διαδικτύου αντί να βγάλουν τον σκασμό και να δουλέψουν σκληρά γιατί δεν το έκαναν ποτέ στην καριέρα τους!  έλεος!!
Προκειμένου λοιπόν να αποφύγουμε τον επερχόμενο «Αρμαγεδώνα>> θα πρέπει να επιλεχθούν  αξιόλογοι άφθαρτοι πολίτες της Ελληνικής κοινωνίας,  που δεν θα έχουν καμία σχέση με την «κερδοσκοπική  επαγγελματική» πολιτική ταυτότητα των απατεώνων που μας διοικούσαν από τα πολιτικά γραφεία των συγγενών τους!
  Τι μας να  μας πουν και πάλι οι άθλιοι πολιτικοί τσαρλατάνοι, οι ψυχικά ανώμαλοι, που λόγω ανυπαρξίας ενδιαφέροντος των απλών αγνών πολιτών  για τις κομματικές διεργασίες διείσδυσαν στα διάφορα όργανα, στα οποία άλλες εποχές δεν μπορούσαν να εκλεγούν ούτε τελευταίοι, και θέλουν να διαταράξουν την ψυχική υγεία του χειμαζόμενου πολίτη  και θέλουν να τον σώσουν ξανά  για να συνεχίσουν διοικώντας το καταστροφικό τους έργο!
Να φύγουν όλοι όσοι διετέλεσαν σε κομματικούς μηχανισμούς, ιδιαίτεροι  υπουργών και τώρα απολαμβάνουν την ασυλία σε καίριες θέσεις στην Δημόσια Διοίκηση!
Υπάρχουν νέοι άνθρωποι με τρία και τέσσερα πτυχία και μεταπτυχιακά και δέκα ξένες γλώσσες να τους αντικαταστήσουν.
Αν δεν φύγουν μόνοι τους πρέπει να τους διώξουμε εμείς!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!