Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΛΑΚΚΙΩΤΙΚΗ ΕΛΙΑ, Καλλιέργεια – Προοπτική»

Ο Περιβαλλοντικός - Πολιτιστικός Σύλλογος π. Δήμου Θεσπρωτικού και ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας, συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα :«ΛΑΚΚΙΩΤΙΚΗ ΕΛΙΑ, Καλλιέργεια – Προοπτική» την Κυριακή 30 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Θεσπρωτικού.
Η ελιά είναι ένα πολύτιμο δώρο της φύσης, μια ζωντανή κληρονομιά που συνδέεται με πολλούς τομείς της ζωής μας. Είναι το κατ’ εξοχήν δέντρο του μεσογειακού χώρου, επηρέασε την καθημερινή ζωή των λαών που ζουν στη σκιά της, τα ήθη και τα έθιμα, τις λατρευτικές τους συνήθειες.
Για τη Λάκκα θεσπρωτικού είναι το καρποφόρο δέντρο που χαρακτηρίζει την περιοχή, το δέντρο του φυσικού  περιβάλλοντος, βασικό στοιχείο στην οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα της περιοχής μας.
Για τις καλλιεργητικές φροντίδες της ελιάς, τη διάθεσή του προϊόντος και τις αναπτυξιακές προοπτικές θα μας μιλήσουν ειδικοί επιστήμονες.
Στο διάλογο που θα ακολουθήσει θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν την καλλιέργεια της ελιάς και την προοπτική της ελαιοκαλλιέργειας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!