Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΚΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΗΡΟΥ!

Ο δημοτικός σύμβουλος  επικεφαλής του συνδυασμού  του Σύριζα  στον                                 Δήμο Ζηρού, Γιώργος Γιάννος

μίλησε στον Prisma 95,1 με αφορμή την  ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνουν ο Περιβαλλοντικός - Πολιτιστικός Σύλλογος π. Δήμου Θεσπρωτικού και ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας , με θέμα  «ΛΑΚΚΙΩΤΙΚΗ ΕΛΙΑ, Καλλιέργεια – Προοπτική» ,την Κυριακή 30 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Θεσπρωτικού.

Ο κ. Γιάννος έκανε λόγο για ένα εξαιρετικό προϊόν με πολλές προοπτικές, έχοντας ως γνώρισμα του την ποιότητα και  τον τρόπο παράγωγης που παραμένει ίδιος από την εποχή της τουρκοκρατίας . Παρόλα αυτά,  ανέφερε ο κ. Γιάννου, « οι παραγωγοί της περιοχής δεν έχουν κέρδη και στόχος μας είναι να τους οδηγήσουμε στο σωστό μονοπάτι, ώστε να  βελτιωθεί η καλλιέργεια της Λακκιώτικης ελιάς, να τους δώσουμε τα κατάλληλα εργαλεία  και να τους δείξουμε πόσο προσοδοφόρα είναι η ελιά», είπε χαρακτηριστικά. Άλλωστε, δεν δύναται, ανέφερε  ο κ. Γιάννου, «να φυτεύονται σήμερα κερδοφόροι ελαιώνες, ενώ εμείς που διαθέτουμε τους παλαιότερους  ελαιώνες σε συνδυασμό με την παράδοση μας ,να μην έχουμε τα εχέγγυα να ανταπεξέλθουμε και να προσκομίσουμε τα ανάλογα κέρδη» .


Επίσης το λόγο πήρε και  ο πρόεδρος συλλόγου γεωπόνων Πρέβεζας Τάσος Γάτσιος, τονίζοντας την έλλειψη παραγωγών στη παραγωγή της ελιάς και την ανάγκη διερεύνησης της λίστα μας, με σκοπό να συμμετέχουν νέοι άνθρωποι , όπου δυστυχώς οι περισσότεροι έχουν φύγει ή δεν ενδιαφέρονται, ανέφερε.
Στη συνέχεια μίλησε ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Τοπικής Οικονομίας, Πολιτισμού και Τουρισμού, Χρήστος  Γκάρτζιος  στέλνοντας  κάλεσμα προς όλους τους δημότες να παραστούν στην πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα,  ενώ συγχρόνως  ανέφερε  τα επιτυχημένα παραδείγματα  παραγωγής ελιάς που θα παρουσιαστούν στην ημερίδα. Ειδικότερα θα μιλήσει  Νίκος Κουτλιάμπας ,  πρόεδρος ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού , δίνοντας μας το παράδειγμα για ένα σωστό  συνεταιριστικό κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!