Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΟΣ:

 Το Ειρηνοδικείο Πρέβεζας δικαίωσε δανειολήπτες της Εθνικής Τράπεζας και ακύρωσε διαταγές πληρωμής

TF2-A0A5
apofasid1
Εδώ και λίγο καιρό κανένας δεν θα μπορούσε να διανοηθεί ότι θα έβγαιναν δικαστικές αποφάσεις που θα δικαίωναν δανειολήπτες που είχαν απέναντι τους μια πανίσχυρη τράπεζα.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα όμως οι Δικαστές που αντιλαμβάνονται την οικονομική κρίση και έχουν πληροφορηθεί το καθεστώς που επέβαλλαν οι τράπεζες σε βάρος των δανειοληπτών ακόμη και με καταχρηστικούς όρους στις συμβάσεις τους, εκδίδουν όλο και πιο συχνά αποφάσεις που δικαιώνουν δανειολήπτες.
Έτσι αποκαλύπτουμε σήμερα ότι από το Ειρηνοδικείο Πρέβεζας δικαιώθηκαν 4 δανειολήπτες που με αγωγές τους προσέφυγαν κατά διαταγών πληρωμής που είχαν εκδώσει οι τράπεζες σε βάρος τους.
Το δικαστήριο δέχθηκε έναν από τους ισχυρισμούς που προβλήθηκαν από τους δανειολήπτες (δεν χρειάστηκε να εξετάσει τους άλλους ισχυρισμούς γιατί και ένας μόνο λόγος αρκεί) και ακύρωσε τις διαταγές πληρωμής, επειδή στη σύμβαση που είχαν υπογράψει περιέχονταν γενικοί όροι συναλλαγών που κρίθηκαν άκυροι.
Αυτό σημαίνει ότι οι συμβάσεις  είναι άκυρες και δεν είναι υποχρεωμένοι οι δανειολήπτες να επιστρέψουν τα χρήματα που είχαν πάρει ως δάνειο. Τα ποσά των δανείων σε κάποιες περιπτώσεις ανέρχονται σε 15.000 ευρώ και σε κάποιες άλλες τα 17.000 ευρώ.  Τις υποθέσεις χειρίστηκε ο δικηγόρος Πρέβεζας Παναγιώτης Ζάβρας ο οποίος ειδικεύεται σε τραπεζικά θέματα.
Βεβαίως η Εθνική τράπεζα θα ασκήσει εφέσεις κατά των αποφάσεων που εκδόθηκαν, αλλά δεν παύουν οι αποφάσεις αυτές να αποτελούν σταθμό στο τραπεζικό δίκαιο και θεωρείται βέβαιο ότι και σε δεύτερο βαθμό οι δανειολήπτες θα δικαιωθούν.
apofasid2
ΠΗΓΗ PREVEZAPOSTO.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!