Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ

«Οι γκρέκο μασκαράδες και η γλώσσα της αλήθειας»



Όταν καλείσαι να μιλάς δημόσια, μιλάς με ονοματεπώνυμο και εκτίθεσαι υπεύθυνα με τις «αρχές» και τα  «πιστεύω» που σε διέπουν αλλά και από το «ήθος» που έχεις παρουσιάσει στη δημόσια  πολιτική και κοινωνική ζωή στην πορεία της δράσης σου ως πολίτης, τα οποία  συνθέτουν το «ποιόν σου» αλλά και κατά πόσο είσαι διατεθειμένος να λειτουργείς υποτακτικά και φοβικά απέναντι σε μία ομάδα λήσταρχων που είχαν μάθει να λυμαίνονται  ή να  ελέγχουν καταστάσεις και να τρομοκρατούν πολίτες, χαρακτηριστικά γνωρίσματα ανθρώπων που ανδρώθηκαν επί σειρά ετών  στην Ελλάδα, όταν  κυριαρχούσε η στέρηση της ελευθερίας του λόγου, της έκφρασης και οι δημοκρατικοί άνθρωποι πολεμούσαν  σε όλες τις τοπικές κοινωνίες, γιατί η λογική της δεξιάς αυτή ήταν:  Να φιμώνει, να ελέγχει συνειδήσεις και να χτυπά αδιακρίτως όσους έλεγαν την αλήθεια.
Οι γκρέκο μασκαράδες λοιπόν ως τέτοιοι ούτε λίγο ούτε πολλοί  φορούν κάθε φορά και άλλη μάσκα είτε αυτή  του εκφοβιστή είτε του δολιοφθορέα είτε του υπονομευτή είτε του εύκολου κριτή (εκείνου που σε επίπεδο καφενείου, όταν τελειώνουν το τάβλι η την μπιρίμπα, η το ρουφιανιλίκι,  κατεβάζουν και ανεβάζουν κυβερνήσεις χωρίς να γνωρίζουν τη λειτουργία των θεσμών και τους νόμους στους οποίους υπόκεινται και θεωρούν τον εαυτό τους «βασιλικότεροι του βασιλέως» και όταν κάτι δεν τους κάθεται καλά ή βλέπουν πολίτες να στηρίζουν το δίκαιο και την αλήθεια θεωρούν ότι τα «έχουν πάρει»  ή έχουν  «ίδιον όφελος».
Έτσι παραδείγματος χάριν όσα θετικά σχόλια  ειπώθηκαν για το παζάρι και την πρωτόγνωρη,  για την Φιλιππιάδα, άρτια διοργάνωσή του, ενόχλησε τους συγκεκριμένους, πολλοί θεωρούν τους εαυτούς τους γνήσιους Ροβεσπιέρους  Γκρέκο Μασκαράδες, που  βρήκαν πάλι την ευκαιρία να ξαναχτυπήσουν με δηλώσεις ανόητες, συκοφαντικές και προσβλητικές προς εκείνους που υποστηρίζουν το ΣΩΣΤΟ και το ΔΙΚΑΙΟ.
Κι εγώ ερωτώ:
Γιατί δεν βγαίνουν έξω από τα καφενεία και τις καφετέριες όπου καλύπτονται, και να έρθουν στο Δημοτικό συμβούλιο η επώνυμα να εκφράσουν την άποψή τους στα ΜΜΕ?

Τόσα χρόνια γιατί έβγαζαν το «σκασμό» και τώρα θυμήθηκαν να  συκοφαντούν σε επίπεδο  καφενείου με την αλκοόλη στα τάρταρα?
Γιατί αυτοί με τόσα στοιχεία δεν πήγαν μια φορά στον εισαγγελέα όπως πολύ σωστά   τοποθετήθηκε και αναρωτήθηκε  ο  αντιδήμαρχος Γκάρτζιος Χρήστος  στο χθεσινό ΔΣ του Δήμου Ζηρού ?

Περιμένουν  κάποιοι έμπειροι να δουν κάποια παιδιά ντροπαλά  για να τα στριμώξουν στην γωνία για να καλύψουν τα εντάλματα πληρωμών για τα Ξενοδοχεία που δεν υπήρξαν , τα εντάλματα πληρωμών που οι αποδέκτες τους εργαζόμενοι δηλώνουν ότι δεν τα εισέπραξαν?

Τις κουβαρίστρες και τις κουρτίνες με τις ποτίστρες και τα συναφή,να βλέπουν οι καρχαρίες που τολμάν με τα φερέφωνα και τα παπαγαλάκια των καφενείων και των ευκαιριακών επίδοξων «αριστερών» και «χρυσαυγιτών» να σηκώνουν κεφάλι σαν κόμπρες?
Για τους νταβατζήδες και τις απρόκλητες συμπεριφορές ουδέν σχόλιο από τους αναλυτές των καφενείων απλά σχολίαζαν αν θα περάσουν αυτόφωρο οι Αντιδήμαρχοι!
ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΙ.
ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΑΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ
ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΣΟΙ  ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ  ΠΑΙΖΟΥΝ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ
                          Η αλήθεια πάντα είναι σκληρή και  γι αυτό να
Μάθετε να υποφέρετε από αυτήν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!