Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

32 ΟΧΙ, 6 παρών και ένας απών από τον ΣΥΡΙΖΑ

ΝΑΙ ΨΗΦΙΣΕ  Ο ΜΠΑΡΚΑΣ

         ΑΝΤΙΘΕΤΗ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ

Το βράδυ του δημοψηφίσματος, οι φίλοι και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας πανηγύριζαν μαζί τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το μεγάλο ποσοστό του ΟΧΙ με πορεία στην παραλία Πρέβεζας.
Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και τη συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα με τους εταίρους όμως, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ διαχώρισε τη θέση του από τον ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο πολιτικά συνεργάζονταν το τελευταίο χρονικό διάστημα και περιμένει να «εισπράξει» δυσαρεστημένους ψηφοφόρους από τον χώρο της Αριστεράς που απογοητεύτηκαν και επιθυμούσαν τη ρήξη.Την ίδια στιγμή αναβρασμός επικρατεί στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ λόγω των εξελίξεων και η… επανάσταση ξεκίνησε από το facebook.Κάποια στελέχη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζουν στο διαδίκτυο αρνητικά σχόλια για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία φαίνεται να μην αντιδρά και να περιμένει τις εξελίξεις, κατανοώντας τη δύσκολη θέση του Πρωθυπουργού, τα γεωπολιτικά προβλήματα της χώρας μας καθώς και το γεγονός ότι η πλειοψηφία αυτών που ψήφισαν ΟΧΙ δεν επιθυμούσε την ρήξη και που επέβαλλαν τον «έντιμο» συμβιβασμό.Είναι άγνωστο αν οι αντιδρώντες θα καμφθούν ή αν θα οδηγηθούν στην έξοδο και στη δημιουργία νέου κόμματος.

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και τη σύναψη συμφωνίας με τον ΕΜΣ».
Ψήφισαν συνολικά 299 βουλευτές.
Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 229 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Αν.Ελ. , την ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ .
Όχι ψήφισαν 64 βουλευτές από την Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ (οι 32 από τους οποίους ήταν από τον ΣΥΡΙΖΑ) ενώ 6 βουλευτές ψήφισαν παρών (από τον ΣΥΡΙΖΑ).
Ειδικότερα, από τον ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν το νομοσχέδιο 32 βουλευτές, έξι δήλωσαν παρών ενώ καταγράφηκε και μία απουσία.
Όχι ψήφισαν οι βουλευτές: Αγλαϊα Κυρίτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάνης Βαρουφάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Κωνσταντίνος 'Ησυχος, Δημήτρης Κοδέλλας, Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλειος Χατζηλάμπρου, Γιάννης Σταθάς, Αθανάσιος Σκούμας, Θωμάς Κώτσιας, Κωνσταντίνος Λαπαβίτσας, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμμανατίδου, Ηλίας Ιωαννίδης, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, Στέφανος Σαμοϊλης, Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου, Κωστής Δερμιτζάκης, Ιωάννης Ζερδελής, Κωνσταντίνος Δελημήτρος, Θανάσης Πετράκος, Ελένη Ψαρρέα, Στάθης Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζήσης Ζάννας, Βασίλης Κυριακάκης.
Παρών δήλωσαν οι βουλευτές: Βασιλική Κατριβάνου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Νίκος Μιχαλάκης, Ηρώ Διώτη και Βασιλική Λέβα.
Απούσα ήταν η Αλεξάνδρα Τσανάκα.
Λαφαζάνης
Παρά το γεγονός καταψήφισε τη συμφωνία στη Βουλή ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε, χρησιμοποιώντας α' πληθυντικό για τον ίδιο και τους υπόλοιπους βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας: "Είμαστε η καρδιά και η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ. Αν μου ζητήσει την παραίτησή μου θα του τη δώσω. Συνεχίζουμε με ένα ΣΥΡΙΖΑ ενωμένο με κορμό μιας κυβέρνησης για να βγει η χώρα από την κρίση. Δεν είναι κανένας απέναντι από την κυβέρνηση".  Σε ερώτηση μάλιστα για το αν θέλει εκλογές απάντησε πως όχι. 
Μπαλάφας
«Αναμενόμενο» χαρακτήρισε το αποψινό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Μπαλάφας. «Θεωρώ πολύ θετικό ότι με ευρύτατη πλειοψηφία η δέσμευση που είχαμε προς την πλευρά των δανειστών υπερψηφίστηκε από τη Βουλή. Συνεχίζουμε», είπε ο κ. Μπαλάφας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!