Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΠΤΗΣΗ SYRIZANEL 5.7.2015

Ενότητα των Ελλήνων- Ομοψυχία –Δημοκρατία
Έννοιες
  που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ  δεν είχαν  ποτέ υπολογίσει μπροστά στο κομματικό πελατειακό συμφέρον ,για  την αποφυγή εθνικού διχασμού!
 

Είμαστε εγκλωβισμένοι επιβάτες της πτήσης SYRIZANEL 5.7.2015 που κατευθύνεται στα βράχια των Άλπεων, o συγκυβερνήτης Λούμπιτς/Τσίπρας είναι κλειδωμένος στο πιλοτήριο, δεν μπορεί κανείς να σπάσει τη θωρακισμένη πόρτα, ενώ τα μέλη του ΔΣ της εταιρείας Καμμένος, Βαρουφάκης,Λαφαζάνης,Λαπαβίτσας,Κουρουμπλης και λοιποί,  παρακολουθούν ατάραχοι.

Ζούμε μέσα σ’ ένα κλίμα τρομοκρατίας από τον Ιανουάριο του 2015, τότε που η ΕΛΠΙΔΑ, σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ,  θα έφερνε το ΝΕΟ και το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ στο πολιτικό σύστημα, στη νοοτροπία των Ελλήνων και στην λειτουργία του κράτους.
Ο ατελείωτος κύκλος των διαπραγματεύσεων  ξαφνικά διακόπηκε το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015  που στόχος της κυβέρνησης ήταν  μία καλύτερη αντιμετώπιση της Ελλάδας και του ελληνικού λαού από πλευράς των ευρωπαίων εταίρων, ύστερα από μία πενταετία σκληρών μνημονίων και αδίστακτης αιματηρής φορολογίας.
 Ξετυλίγοντας κανείς το κουβάρι των γεγονότων των έξι μηνών, βλέπει όλα όσα θα καταγραφούν από τον ιστορικό του μέλλοντος εντελώς αποχρωματισμένα από την ένταση, την κρισιμότητα της κατάστασης, τις δύσκολες συνθήκες του ελληνικού λαού ύστερα από πέντε χρόνια σκληρής λιτότητας και φοροεπιδρομής, με το δράμα  των Ελλήνων σταγόνα σταγόνα  να καταθέτουν και τον τελευταίο τους οβολό   στον βωμό του άκρατου νεοφιλευθερισμού της Ευρωπαϊκής ένωσης που σαν λερναία ύδρα έχει γιγαντωθεί και  παγιδεύει κάθε προσπάθεια λαϊκής αντίστασης, στοχεύοντας  σε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, εργασιακά δικαιώματα, ισότιμη μεταχείριση όλων των ευρωπαίων πολιτών, ανάμεσά τους και οι Έλληνες πολίτες.
Ζούμε ιστορικές στιγμές, ιστορικές μέρες με ιστορικά γεγονότα, τα οποία θα φυλλομετρώνται σε πολλές σελίδες της ιστορίας της σύγχρονης Ελλάδας που η μοίρα της είναι γραμμένη να κινείται μόνιμα από συστάσεως του ελληνικού κράτους σε επικίνδυνες ράγες και όταν εκτροχιάζεται οι απώλειες είναι επώδυνες για τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, με αποκορύφωμα  όπως τον εθνικό διχασμό του 1914-1917, τον εμφύλιο πόλεμο του 1944-1949.
2010:  Χρονολογία- ορόσημο για τη σύγχρονη Ελλάδα. Μια Ελλάδα που αρχίζει να κάνει την μεγάλη βουτιά στο κενό και επί πέντε συνεχή χρόνια παρατηρούμε αυτή την τρελή κούρσα θανάτου και οι επιβάτες της είναι οι έλληνες πολίτες με τους κόπους της ζωής τους να μετατρέπονται σε κόκκους σκόνης,  προκειμένου να ικανοποιηθούν λογιστικοί τύποι που δεν τους ενδιαφέρουν οι ανθρώπινες ψυχές. Και στα βαγόνια του τρένου είναι όλοι οι Έλληνες ανεξαιρέτως πολιτικών πεποιθήσεων, ανεξαιρέτως κοινωνικής θέσης, ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου, ανεξαιρέτως επαγγελματικής κατηγορίας.
Πρόσωπα κλειδιά όλων των μεγάλων στιγμών  που πρωτοστάτησαν στα πολιτικά γεγονότα της χώρας μας, για να συνδεθούν με  την εθνική εξαθλίωση  του  ελληνικού λαού είναι με τη σειρά όπως τα είδαμε να ξεδιπλώνονται στα πέντε χρόνια που διανύσαμε:
Γεώργιος Παπανδρέου, Λεφτά υπάρχουν εάν «Λεφτά υπάρχουν αν αλλάξουμε τις δομές, λεφτά υπάρχουν αν υπάρχει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, λεφτά υπάρχουν αν φτιάξουμε ένα διαφανές δημόσιο που υπηρετεί τον πολίτη, τον συνταξιούχο, τον άνεργο, την οικογένεια και όχι τα διάφορα ισχυρά συμφέροντα.Τότε ναι, υπάρχουν λεφτά για τη χώρα. 
 Λουκάς Παπαδήμος, Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Μνημόνιο με επαχθή οικονομικά μέτρα εις βάρος του ελληνικού λαού.
Συγκυβέρνηση:  Ε. Βενιζέλος, Α. Σαμαράς, Φ. Κουβέλης, συνέχεια των μέτρων του Μνημονίου.
Α.Τσίπρας, Π. Καμένος,  To δίδυμο των σιδηροδρόμων Ελλάδας που οδήγησαν σε χρόνο  πέντε μηνών την αμαξοστοιχεία που λέγεται Ελλάδα στον εκτροχιασμό.
Η απόφαση της Βουλής για το δημοψήφισμα, που πάρθηκε με τις ψήφους των δύο κυβερνητικών κομμάτων και της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, αποτελεί μνημείο υποκρισίας, πολιτικού αμοραλισμού και αυταρχισμού.
Τα πρόσωπα αυτά διαδραμάτισαν καταλυτικό ρόλο για την ώρα-ΜΗΔΕΝ στην οποία βρισκόμαστε  με κορυφαίο γεγονός το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ της 5ης Ιουλίου 2015.
Ένα δημοψήφισμα που έχει χωρίσει τον ελληνικό λαό σε δύο κατηγορίες, αφενός σε εκείνους που λένε ΝΑΙ στην Ευρώπη ( Ευρωπαϊστές) με μία διαπραγμάτευση που θέλουμε θα χαίρει ευνοϊκούς όρους γα έναν λαό που έχει πληρώσει με το παραπάνω τον λογαριασμό στο ευρωπαϊκό ταμείο και αξιώνει επιτέλους ανθρώπινους όρους μεταχείρισης και αφετέρου σε εκείνους που λένε ΟΧΙ στην σημερινή διαπραγμάτευση με την Ευρώπη (Αντιευρωπαϊστές) εκείνη που έξι μήνες ο δικός μας πρωθυπουργός έδινε μάχη για να πετύχει το αδιέξοδο και την διακοπή των διαπραγματεύσεων, μη έχοντας την ευελιξία και την βούληση να μην βιώσει ο ελληνικός λαός δύσκολες ώρες που δεν ξέρουμε το μέγεθός τους το επόμενο χρονικό διάστημα.
Και η εβδομάδα που διανύουμε είναι εβδομάδα φόβου, τρόμου και πανικού:
Το τραπεζικό σύστημα κλειστό.
Ουρές για λίγα χρήματα, για λίγη βενζίνη.
 Το εμπόριο και η οικονομία στο μηδέν.
Έλλειψη πρώτων υλών.
Ο τουρισμός πλήττεται και αυτός, ως η μοναδική πηγή οξυγόνου στην οικονομία.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά είναι αναγκαίο να πούμε ότι κάθε λογική φωνή, καθαρά ελληνική, πέρα για πέρα ενωτική αυτό που πρέπει να κρατήσει μέσα της είναι ψυχραιμία, νηφαλιότητα και μία επιστροφή νοερή στο ιστορικό εθνικό μας παρελθόν για να διδαχτούμε από τα λάθη των προγόνων μας. Τούτες οι ώρες είναι κρίσιμες και όλοι μας πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ακόμα καλύτερα και από τους πολιτικούς μας που συνεχώς κάνουν λάθη, και εννοούμε τους σημερινούς κυβερνώντες, ενώ  ο ελληνικός λαός τους έδειξε απεριόριστη εμπιστοσύνη και πίστεψε τις υποσχέσεις τους, μία τακτική παλαιοκομματικής λογικής που δεν τους τιμά ως κόμμα αριστερό.
Αξίζει να θυμηθούν οι σύγχρονοι έλληνες τον  εθνικό διχασμό του 1914-1917.
Ποια νταούλια χτυπάνε τώρα για την Ελλάδα, μήπως εκείνα του φόβου και του πανικού, ενώ ευαγγελίζονται πολλοί Έλληνες ότι δεν φοβούνται την πείνα (γιατί δεν την έχουν ζήσει- παράλληλα όμως  τρέχουν να αγοράσουν τρόφιμα). Τελικά φοβούνται ή δεν φοβούνται την πείνα, τον αποκλεισμό, τον κίνδυνο και εν τέλει τη γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού σφίγγοντας τη θηλιά στον λαιμό;
Και δεν φτάνει μόνο αυτό έρχεται και το νέο διάγγελμα Τσίπρα που  συνιστά συνειδητή προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Καταγράφουμε 4 βασικά σημεία, μία επισήμανση και μία γκάφα:
1) Προσπάθησε να αποσυνδέσει το ΟΧΙ με την αποχώρησή μας από το ευρώ.
Η μη αποχώρησή μας από το ευρώ, δηλαδή μία νέα συμφωνία (εκτός αν μιλάμε για χρεοκοπία εντός ευρώ) δεν είναι δική μας απόφαση. Αυτοί, λοιπόν, που πρόκειται να μας δανείσουν, έχουν ξεκαθαρίσει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην περίπτωση του ΟΧΙ. Άλλωστε, είναι αδύνατο να υπάρξει άμεσα νέο πρόγραμμα, ακόμη και με το ΝΑΙ.
2) Ανέφερε ότι οι εταίροι έκλεισαν τις τράπεζες.
Οι τράπεζες έκλεισαν λόγων των συνθηκών bank run που δημιούργησε η ίδια η κυβέρνηση με τις επιλογές της. H EKT έχει σαφές νομοθετικό πλαίσιο και δεν είναι το μπακάλικο της γειτονιάς μας να γράφουμε στο τεφτέρι. Τα capital controls είναι δική μας και όχι ξένη απόφαση, για να διασφαλίσουμε έστω κάποιο υποτυπώδες ρευστό για πληρωμές και εξυπηρετήσεις.
3) Είπε ότι οι δανειστές ζητούσαν συντριπτική μείωση των συντάξεων και αυτοί αντιστάθηκαν.
Δεν ισχύει
4) Δεσμεύτηκε να διασφαλίσει τις καταθέσεις των πολιτών.
Δεν είναι απλά ψέμα. Πρόκειται περί συνειδητής εξαπάτησης του ελληνικού λαού και θα πρέπει να λογοδοτήσει γι' αυτό. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανοίξουν οι τράπεζες χωρίς κούρεμα καταθέσεων, είναι πρακτικά αδύνατο και το γνωρίζει πολύ καλά και ο ίδιος.
Επισήμανση: Δεν νοείται να συνομιλείς με τους εταίρους σου και να τους ζητάς νέο δάνειο και αναδιάρθρωση χρέους, ενώ παράλληλα λες ψευδώς ότι σου κλείνουν επίτηδες τις τράπεζες επειδή θέλουν να σε εκδικηθούν. Απλά δεν νοείται. Δεν υπάρχει καμία συμφωνία μετά από ένα ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Η πορεία μας είναι η δραχμή, με ότι αυτή συνεπάγεται. Και ότι θα ζήσουμε ως χώρα τις επόμενες μέρες, θα είναι παιδική χαρά μπροστά σε αυτά που έρχονται. Οι ευθύνες είναι τεράστιες και η κάθε δική σας ψήφος θα κρίνει το μέλλον αυτού του τόπου.  
Γκάφα: Ο Τσίπρας είπε ότι με δημοψήφισμα απορρίφθηκε η συνθήκη της Λισαβόνας. Αυτό που δεν προχώρησε ποτέ ήταν η συνταγματική συνθήκη. Ένας πρωθυπουργός που σέβεται την ΕΕ , ξέρει τουλάχιστον την ιστορία Της
Δεν είναι τυχαίο ηχηρά ονόματα των γραμμάτων και Τεχνών συνυπογράφουν το κείμενο της βυζαντινολόγου-ιστορικού Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ για την Ελλάδα, την Ευρώπη και το «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Η διακεκριμένη σε όλο τον κόσμο Ελληνίδα ιστορικός τονίζει ότι «Ελλάδα και Ευρώπη είναι πολιτιστικά έννοιες ταυτόσημες».
 Το κείμενο:
«Ελλάδα και Ευρώπη είναι πολιτιστικά έννοιες ταυτόσημες από τα πανάρχαια χρόνια της ιστορίας τους. Προπύργιο και προμαχώνας η Ελλάδα της Ευρώπης εναντίον σε κάθε εξωτερικό εχθρό. Βοηθός και αρωγός η Ευρώπη της Ελλάδας σε κάθε αντιξοότητα σε χαλεπούς καιρούς ως τα σήμερα.
Αυτό αποδεικνύει, μεταξύ άλλων, η μέριμνα των εταίρων μας για την ανάπτυξη των υποδομών της χώρας, η υποδοχή Ελλήνων φοιτητών στα καλλίτερα πανεπιστήμια της ηπείρου, η συμμετοχή των Ελλήνων επιστημόνων στα ευρωπαϊκώς χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα, οι αγροτικές επιδοτήσεις και άλλα, για να μη μιλήσoυμε για την διασφάλιση, χάρη στην ευρωπαϊκή συμμαχία, των συνόρων της χώρας από κάθε ξένη βουλιμία.
Σ’ αυτήν την Ευρώπη πρέπει να μείνουμε πιστοί. Τα παιδιά μας δεν θα μας συγχωρήσουν ποτέ, αν δεν πρυτανεύσει στις αποφάσεις μας το εθνικό συμφέρον. «Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία», έγραψε ο Κάλβος, «Αν μισούνται ανάμεσά τους δεν τους πρέπει λευτεριά», είπε ο Σολωμός.
Όλοι λοιπόν ενωμένοι και αποφασιστικοί να πούμε την ερχόμενη Κυριακή: Ναι στην Ευρώπη, την ευρύτερη πατρίδα μας».

Eλένη Αρβελέρ, Νίκος Αλιβιζάτος, Θανάσης Βαλτινός, Θάνος Βερέμης, Κατερίνα Γαρδίκα, Νίκη Γουλανδρή, Βασίλης Γούναρης, Άγγελος Δεληβοριάς, Γιώργος Δερτιλής, Νικηφόρος Διαμαντούρος, Απόστολος Δοξιάδης, Αρίστος Δοξιάδης, Άλκη Ζέη, Παναγιώτης Ιωακειμίδης, Παντελής Καψής, Χαρά Κιοσσέ, Γιώργος Κουρουπός, Χρύσα Μαλτέζου, Λίλα Μαραγκού, Πέτρος Μάρκαρης, Ναταλία Μελά, Νανά Μούσχουρη, Γιώργος Μπαμπινιώτης, Δημήτρης Νανόπουλος, Γεράσιμος Νοταράς, Μαρία Νυσταζοπούλου Πελεκίδου, Γιώργος Παγουλάτος, Γιώργος Παμπούκης, Λευτέρης Παπαγιαννάκης, Στέλιος Ράμφος, Κωνσταντίνος Σβολόπουλος, Ιωσήφ Σηφάκης, Μιχάλης Σταθόπουλος, Παναγιώτης Τέτσης, Μιχάλης Τιβέριος, Κώστας Τσόκλης, Λουκάς Τσούκαλης, Αλέκος Φασιανός, Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Παναγής Ψωμόπουλος.

                  ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ  ΝΑΙ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!