Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Προσωπική δικαίωση, για την Όλγα Γεροβασίλη

Είναι σίγουρο, πως δεν υπάρχει περίπτωση η κυβερνητική εκπρόσωπος, να ξεχάσει την αφετηρία της και να λειτουργήσει μακριά απ’ την αγωνία για την πρόοδο της πατρίδας της
Ότι κι αν έχει γραφεί, όσες εικασίες και αν κάνουν οι λεγόμενοι αναλυτές των πολιτικών μας εξελίξεων, τα δεδομένα, μετά την υπουργοποίηση της βουλευτού Άρτας Όλγας Γεροβασίλη, είναι σημαντικά και δεν πρέπει κανένας να τα παραβλέψει.
ΠΡΩΤΟΝ.Είναι η πρώτη φορά, που βουλευτής Άρτας βρίσκεται μεν στην κυβέρνηση, αλλά τόσο κοντά στον πρωθυπουργό, αφού είναι γνωστό, ότι ο εκάστοτε κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι πάντα δίπλα στον πρωθυπουργό. Όπως από προχθές συμβαίνει τη νέα κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη. Η ωφελιμιστική ανάγνωση της είδησης αυτής, μπορεί να παραπέμψει και στην προώθηση αιτημάτων της Άρτας, όταν τα πράγματα μπουν σε κανονικό ρυθμό και θα υπάρχουν οι δυνατότητες παρεμβάσεων και για τα τοπικά μας πράγματα.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ.Η κατάκτηση της κορυφαίας κυβερνητικής θέσης απ’ την βουλευτή Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, είναι αποκλειστικά η προσωπική της δικαίωση, μιας και είναι στα κοινά απ’ τα μαθητικά της χρόνια και με βάση τα χαρακτηριστικά κάθε περιόδου, βρισκόταν πάντα σε θέσεις ευθύνης, αλλά και πρωτοπορίας. Όπου κι αν κινήθηκε, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και προ παντός, για την άποψη που είχε, έπειθε και τους πιο δύσπιστους, άσχετα να κανένας συμφωνούσε με τον τρόπο που δρούσε και το πώς είχε πάντα την δυνατότητα και σε προσωπικό επίπεδο, να κάνει το ένα βήμα μπροστά. Έχουμε παρακολουθήσει την όλη πορεία της και πέρα απ’ τις διαφωνίες, που κατά καιρούς προέκυπταν, εκείνο που δεν μπορεί να της αφαιρέσει κανένας, ότι όπου κι αν έφτασε, ότι κι αν πέτυχε, το έπραξε ΜΟΝΗ της και χωρίς τις αβάντες, που άλλοι πολιτικοί ακόμη και σήμερα, έχουν.
Τα δύο δεδομένα, που καταγράφουμε, δεν μπορεί κανένας να τα αμφισβητήσει και αν το πράξει, ο ίδιος θα υποστεί το κόστος της μεμψιμοιρίας, που είναι ίδιον της τοπική κοινωνίας. Επί πλέον, θα επιχειρεί να ανατρέψει, χωρίς αποτέλεσμα, μια πραγματικότητα, η οποία δεν βγαίνει απ’ την αντίληψη που έχει διαμορφωμένη ο απλός πολίτης, ο οποίος άλλωστε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, όπου ανάμεσα στα ονόματα των υποψηφίων, ήταν και το όνομά της, την τιμούσε.

Το επόμενο στάδιο…

Φτάνοντας στην θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, τα χαρακτηριστικά της οποίας επιχειρήσαμε περιγράψαμε, μπαίνει με τα δυό πόδια στο παιχνίδι της κεντρικής πολιτικής σκηνής, με αβάντα και δυνατό εφόδιο, την αναγνωρισιμότητα που θα έχει από εδώ και στο εξής. Όχι πως δεν είχε μέχρι σήμερα, ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με την δυνατότητα που είχε, να υποστηρίξει και στα πιο… σκληρά τραπέζια συζητήσεων, τις θέσεις τους κόμματός της.
Η αναγνώριση, αλλά και η πορεία της (είμαστε σίγουροι πως θα είναι πετυχημένη) την οδηγούν στο επόμενο πολιτικό βήμα, που όλοι οι πολιτικοί, επιθυμούν να κάνουν. Να είναι βουλευτής Αθήνας και όχι βουλευτής Άρτας. Τα μεγέθη είναι μετρήσιμα και φυσικά, άλλο είναι να παρουσιαστείς στο κεντρικό πολιτικό παιχνίδι, ως βουλευτής Β’ Αθήνας, με πάνω από εκατό χιλιάδες σταυρούς προτίμησης και άλλο ως βουλευτής Άρτας με δέκα χιλιάδες σταυρούς προτίμησης.
Δεν θέλουμε να προδιαγράψουμε εμείς την πορεία της βουλευτού Όλγας Γεροβασίλη, αλλά στην πολιτική μας ιστορία, αυτό συνέβαινε πάντα, όπως και στις τελευταίες εκλογές συνέβη με την εκπρόσωπο της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου, που ήταν βουλευτής Ιωαννίνων και στις τελευταίες εκλογές, εξελέγη πολύ ψηλά στην κατάταξη, στην Β’ Αθήνας.
Όπως εκτιμώνται τα πράγματα σήμερα, μετά απ’ αυτή την εξέλιξη και την προσωπική της δικαίωση, η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, θα έχει μακρά πορεία στην πολιτική ζωή της χώρας και όλα τα ενδεχόμενα και για υψηλότερα αξιώματα, είναι ανοιχτά και μπορούν να διεκδικηθούν, υπό καλύτερους όρους, τους οποίους μέρα με την ημέρα θα διαμορφώνει η ίδια.

Και η Άρτα;

Είναι σίγουρο, πως δεν υπάρχει περίπτωση η κυβερνητική εκπρόσωπος, να ξεχάσει την αφετηρία της και να λειτουργήσει μακριά απ’ την αγωνία για την πρόοδο της πατρίδας της. Θα λέγαμε πως τώρα, με τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά της, θα έχει υπερδιπλάσιες δυνατότητες, να παρέμβει αποτελεσματικά, για τα μεγάλα αιτήματα της περιοχής μας.
Αυτό είναι και το όφελος της Άρτας. Το έχουμε επισημάνει και όλες τις προηγούμενες φορές, που αρτινοί καταλάμβαναν υπουργικό χαρτοφυλάκιο (Τσοβόλας, Κολιοπάνος, Παπαγεωργίου και Στύλιος) και σ’ αυτή την περίπτωση το επαναλαμβάνουμε. Κάθε φορά που αρτινός κάνει ένα βήμα μπροστά, αυτό παράλληλα αποτελεί όφελος και για την Άρτα, το οποίο δεν μπορεί να… σκεπαστεί απ’ την μικροπρέπεια και την χολή που κάποιοι εκφράζουν, σε κάθε ανάλογη περίπτωση.
Εμείς ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην αρτινή υπουργό και είμαστε σίγουροι πως θα πετύχει απόλυτα στο έργο της.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΕΤΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!